Ianuarie: Zurich
Februarie: Istanbul
Martie: Venetia
Aprilie: Amsterdam
Mai: Paris
Iunie: Barcelona
Iulie: Londra
August: Atena
Septembrie: Dubrovnik
Octombrie: Praga
Noiembrie: Lisabona
Decembrie: Viena

Nikon COOLPIX P7000, Dan Dinu
Zurich - un oras in miscare
Am inceput acest an cu o provocare si m-am alaturat unui proiect interesant marca Nikon. Destinatia mea era Zurich, iar partenerul meu de calatorie a fost un Nikon COOLPIX P7000, varful de gama al camerelor compacte.

Nikon D3100, Costas Dumitrescu
Venetia pregatita de carnaval
Vizitand an de an cel mai cunoscut eveniment al Venetiei, Carnavalul, cu personajele sale pline de culoare plimbandu-se in sus si in jos printre superbele monumente arhitecturale si artistice venetiene [...]

Nikon COOLPIX S8100, Alin Popescu
La pas prin Istanbul
Silueta moscheei Suleymaniye, obtinuta de aceasta data fara o compensare a expunerii pe negativ, deoarece soarele din cadru va face automat aparatul sa subexpuna.

amsterdam

Nikon Coolpix P300, Serban Mestecaneanu
Amsterdam, aparut in secolul XIII ca un sat de pescari in jurul raului Amstel, de la care a luat si numele, devenit in secolul XVII centru cultural si comercial, perioada cunoscuta ca Epoca de Aur, in care s-au creat multe canale noi, este acum o metropola colorata cu 750.000 de locuitori, din care 37% sunt de alte nationalitati.

paris

Nikon D5100, Vlad Eftenie
Ori de cate ori ai vizita Parisul, ai intotdeauna ceva nou si incitant de vazut. Nu poti avea niciodata sentimentul ca l-ai epuizat complet. Probabil aceasta este si cheia reintoarcerii permanente, cine a fost odata este mereu atras sa revina.

barcelona

Nikon COOLPIX P500, Alex Axon
Barcelona este un oras care nu are cum sa te dezamageasca, indiferent de scopul pentru care il vizitezi. Sunt multe motive pentru care poti sa te indragostesti de acest oras, trebuie doar sa il alegi pe cel mai convingator.

londra

Nikon D7000, Stelian Pavalache
Unde intorci capul vezi cele mai neasteptate natii. In lifturile de la statiile mici de metrou iti poti imbunatati cel putin 10 limbi straine. Sa fie un aspect negativ faptul ca Londra este asaltata de straini? Din punctul meu de vedere diferentele care exista intre locuitorii Londrei i-au unit intr-o bunavointa generala.

londra

Nikon COOLPIX S9100, Alexandru Molovata
Care este prima imagine care ii vine in minte oricui atunci cand afla ca va merge la Atena? Indiferent daca e vorba de un pasionat de istorie si mituri sau de un simplu turist, cu siguranta se va gandi la zeii Olimpului si va vizualiza imediat templul Parthenonului, cu ale lui coloane aparent drepte care domina Acropole si intregul oras.

Dubrovnik

Nikon COOLPIX AW100, Mihai Moiceanu
Inflorirea republicii Ragusa, cum era conoscut Dubrovnik in evul mediu, a venit de pe urma comertului pe mare. O mare flota ragusana a strabatut lumea in lung si-n lat stabilind colonii din India pana in America. Ragusanii au inteles ca un comert liber si nu cucerirea sta la baza infloriri mici lor republici asa ca la 1418 au abolit sclavia si au adoptat ca stindardul flotei lor sa fie steagul alb cu deviza Libertas.

Dubrovnik

Nikon 1 J1, Dinu Lazar
Praga e un oras superb, in care nu va puteti rataci daca tineti minte urmatoarea descriere: va ganditi la un rau, Vltava, care face o mare curba ca un semicerc la stanga. In partea dreapta a raului, cum e harta cu nordul in sus, in curba formata, se afla Orasul vechi. La dreapta lui si mai jos, este zona comerciala. Dincolo de rau, la stanga, este un deal inalt, cu palate, manastiri si biserici impunatoare, si la baza lui este Orasul nou.

Dubrovnik

Nikon 1 V1, Narcis Virgiliu
Portugalia este tara navigatorilor si a cuceritorilor, tara lui Vasco da Gama si este situata in sud-vestul Europei, mai exact in peninsula Iberica. Reprezinta frontiera extrema din vestul Europei, aceasta pozitie conferindu-i o clima puternic influentata de ocean, o istorie afectata de razboaie si de statutul de imperiu colonial, dar si o intreaga cultura generata de amestecul de civilizatii.

Viena

Nikon COOLPIX P7100, Mircea Bezergheanu
Viena este unul dintre cele mai vizitate orase europene in perioada Craciunului. Atmosfera extraordinara oferita de oras, decoratiunile, luminile, vanzatorii ambulanti dau o savoare unica capitalei austriece in decembrie. Daca adaugam la acestea si numeroasele obiective turistice care pot fi vizitate in Viena, avem deja un program foarte incarcat pentru o calatorie de cateva zile.

SUNT ghid de calatorie Romania : Oltenia | Ardealul partea 1 | Ardealul partea 2 | Maramures | Dobrogea | Moldova | Banat si Crisana | Bucuresti | Harghita si Covasna
SUNT ghid de calatorie Europa : Zurich | Istanbul | Venetia | Amsterdam | Paris | Barcelona | Londra | Atena | Dubrovnik | Praga | Lisabona | Viena
top