NPS Service Nikon

Newsletter

 
Nikon Romania
 Str. Mendeleev 5, Etaj 2, Bucuresti, Sector 1, 010361
021-316.82.00,
Program Receptie service:
Luni - Vineri: 09:30 - 18:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis
Program Call-center service ( 021-313.45.66):
Luni - Vineri: 09:30 - 18:00
Sambata: Inchis
Duminica: Inchis

100 de ani de traditie in domeniul fotografiei, analogica sau digitala
Nikon a luat fiinta, sub numele Nipon Kogaku K.K. (Industria Optica Japoneza), in anul 1917. In anii '20 si '30 s-a concentrat asupra realizarii lentilelor si obiectivelor pentru aparate foto. Nikon lanseaza primul aparat foto in anul 1948 sub numele de Nikon I.

In anii '50, Nikon devine un brand cunoscut la nivel mondial. In 1953 New York Times anunta calitatea superioara a camerelor Nikon si a lentilelor Nikkor in comparatie cu ceea ce exista pe piata. in anii '50 si '60 Nikon si-a deschis filiale si a stabilit distribuitori in SUA, Canada si majoritatea tarilor vest-europene.

In 1959 producatorul japonez incepe sa comercializeze primul tip de aparat foto SLR, Nikon F, care a devenit cel mai de succes aparat SLR vandut vreodata. Chiar si NASA a ales Nikon F pentru programul Apollo.

Nikon a realizat primul aparat foto digital in 1991, beneficiarul fiind NASA. in 1997 apare primul aparat foto digital compact Nikon, COOLPIX 100, iar in 1999 primul aparat foto SLR digital (DSLR) din lume dezvoltat in totalitate de catre un singur producator, Nikon D1.

Nikon F, primul aparat foto SLR in sensul modern al termenului a adus recunoasterea producatorului japonez ca lider mondial, seria SLR F intarind-o cu fiecare noua aparitie. Dezvoltarea modelor de aparate digitale, atat compacte cat si DSLR, au consolidat aceasta pozitie
 
Obiectivele Nikkor,
standard al calitatii fotografice in timp
Numele NIKKOR pentru obiective a aparut in anul 1932. Sticla speciala din care sunt realizate lentilele, Extra-low Dispertion glass (ED), permite folosirea obiectivelor in conditii climatice variate. Tratarea lentilelor cu un strat Nanocrystal diminueaza aberatiile optice. De asemenea, calitati precum rezistenta si versatilitatea au impus obiectivele NIKKOR care au devenit alegerea predilecta a fotografilor profesionisti.

VR este acronimul termenului Vibration Reduction, care se refera la tehnologia de stabilizare optica a imaginii incorporata in anumite obiective NIKKOR. VR functioneaza prin deplasarea anumitor elemente optice care compun obiectivul pentru a contrabalansa tremurul mainii.
 
Evenimente Nikon
Suport pentru comunitatea locala
Nikon doreste sa pastreze traditia implicarii in educatie si problemele comunitatii, in Romania, ca si pretutindeni in lume. Au fost organizate doar in primul an de existenta Nikon in Romania cursuri de fotografie, workshop-uri, evenimente de lansari ale unor produse, sponsorizari ale unor evenimente cu importanta sociala si vernisaje foto.

Evenimente mondene
Nikon este prezent si la evenimentele mondene care atrag atentia asupra anumitor probleme sociale sau premiaza excelenta. Spre exemplu in anul 2008 Nikon Romania a sponsorizat prezentarea de moda a creatoarei Carmen Secareanu, Condom-a-porter, si Premiile Ioan Chirila. De asemena, Nikon a fost alaturi si de singura expeditie fotografica romaneasca in Himalaya, Nikon Himalaya Trek.

Lansari de produse
Nikon a reusit sa stabileasca noi standarde pe piata foto din Romania prin intermediul evenimentelor de lansare a noilor produse, cum au fost pe parcursul anului 2008 lansararile pentru Nikon D700, Nikon S60 sau Nikon D90.

Workshop-uri
Pentru a da fotografilor posibilitatea de a invata sau a se perfectiona utilizand aparatura foto intr-un studio amenajat, Nikon organizeaza workshop-uri de fotografie, precum cel din cadrul CERF 2008.

Service autorizat Nikon
Inca din prima zi in care s-au inceput vanzarile produselor Nikon in mod oficial in Romania, in septembrie 2007, a fost inaugurat si service-ul autorizat Nikon. Tehnicienii specializati ai centrului de service din Romania au fost scolarizati de catre inginerii Nikon. Faptul ca service-ul se afla in Romania si datorita pregatirii solide a tehnicienilor, timpul pe care un aparat foto sau un obiectiv il petrece pentru a fi reparat este minim.

Service aparate foto DSLR
Centrul de service Nikon din Romania se ocupa de remedierea oricarei probleme legate de componentele interne sau de software ale aparatelor foto DSLR. De asemenea, acestea pot fi aduse la service pentru operatiuni de intretinere.

Service aparate foto compacte
Pentru aparatele foto compacte, centrul de service din Romania ofera clientilor servicii de reparatie a oricarei defectiuni a pieselor componente, de recalibrare si de intretinere.
Premii Nikon
Calitatea deosebita a aparatelor foto si a obiectivelor Nikon a fost recunoscuta de nenumarate ori de-a lungul timpului prin intermediul premiilor acordate de cele mai importante asociatii din lume in domeniul foto: TIPA, EISA, IF, DIWA.
TIPA

Asociatia de Presa Tehinca a Imaginii este cea mai importanta asociatie de presa din domeniul fotografiei din Europa. Premiile sale sunt alese de catre 29 de reviste cu profil fotografic din 13 tari europene si sunt acordate produselor pe care juriul le considera drept cele mai bune din categoria lor.

In 2012, Nikon a primit trei premii din partea TIPA: Best D-SLR Expert pentru Nikon D800, Best Entry Level D-SLR aparatului Nikon D5100 si Best Professional Flash System blitului electronic SB-910.
Red Dot Awards
Red Dot Awards

Premiul "red dot award: product design" a devenit unul dintre cele mai renumite si mai prestigioase premii de design la nivel global.

Premiul "red dot award: product design 2013" a fost acordat urmatoarelor cinci aparate foto Nikon, Nikon D4, modelele Nikon 1, V2, J3, si S1, si Nikon COOLPIX S01. In plus, Nikon D5200 a primit distinctia "red dot award: communication design 2013

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.