Cum sa incepi sa faci vlogging, cu Cathrin Manning si Nikon Z 30

Creatoarea de continut, Cathrin Manning, nu se teme de numere si strategii, avand o mare parte a urmaritorilor sai datorita discutiilor despre algoritmii YouTube. Aici, ea dezvaluie cum sa incepi cu vlogging-ul, setarile camerei si cum sa-ti gasesti o nisa.

 

Creatoarea de continut Cathrin Manning, si-a lansat initial blogul, The Content Bug, in 2016 (acum cathrinmanning.com), inainte de a-si incepe calatoria pe YouTube in anul urmator. Dupa ce a inceput sa monetizeze doar la un an si jumatate de la debutul sau in crearea de continut – si acum avand putin sub jumatate de milion de abonati – Cathrin dezvaluie secretele realizarii videoclipurilor care se vor clasa constant.

 


Gaseste-ti nisa (dar ramai flexibil)

 

Gandeste-te la idei de vlog si la povestile pe care vrei sa le spui. „Am inceput cu tutoriale video despre dezvoltare personala, rutine de dimineata si mentalitati si apoi impartaseam cum sa citesti Google Analytics. Nu se potriveau deloc impreuna” explica Cathrin. „Odata ce am decis ca vreau cu adevarat sa cresc pe YouTube si am inceput sa castig tractiune, m-am concentrat mai mult: am vorbit despre blogging pe Pinterest si despre cum imi cresteam brandul pe YouTube. Timp de multa vreme, principalul meu obiectiv a fost sa ajut alti creatori sa creasca.”

 

Apoi si-a recalibrat strategia si nisa dupa ce a impartasit toate informatiile despre cresterea unui brand, concentrandu-se mai mult pe viata ei, incluzand sanatatea, renovarile si devenirea mamei. „A evoluat incet de-a lungul ultimilor sase ani.” Ea explica. „In plus, cercetarea cuvintelor cheie si cunoasterea a ceea ce cauta altii sunt inestimabile ca incepator. Eu folosesc TubeBuddy pentru a vedea ce cauta oamenii pe YouTube.”

 

Cum mi-am schimbat strategia de vlogging recent // Strategie de vlog pentru 2023


 

 


Gandeste-te la mesaj

 

Dezvolta un mesaj care completeaza identitatea brandului tau. Pentru Cathrin, sub deviza ei "Creeaza-ti o viata pe care o iubesti", poate impartasi viata pe care o construieste pentru ea insasi. „Trebuie sa ai mesajul tau principal si sa ai trei subiecte specifice, 'piloane', pe care vrei sa le impartasesti cu audienta ta”, spune ea.

 

Este mai usor sa-ti cresti audienta pentru ca te adresezi unor persoane specifice cu anumite interese.” Pentru a preveni epuizarea, mereu prioritizeaza subiectele despre care esti pasionat in fata celor care ar putea aduce mai multi bani pe YouTube.

 


Filmeaza-te singur pentru a te obisnui cu camera

 

Sa ma vad pe camera si sa ma aud vorbind a fost cu siguranta una dintre cele mai dificile lucruri de care sa ma obisnuiesc la inceput.” adauga Cathrin.

 

Sfatul meu? Filmeaza-te facand ceva ce nu ai planificat niciodata sa incarci. Pentru mine, asta ar fi sa fac cina singura. Te face sa simti ca vorbesti cu un prieten prin video apel. De obicei, filmez mereu cu camera pe un trepied si este mai usor sa faci vlogging in timp ce faci altceva, mai ales ca incepator. Acum, am mai multe momente in care stau si vorbesc si apoi filmari B-roll in care fac alte lucruri, deoarece cred ca mentin interesul mai mult.

 


Un program clar este cheia

 

Consistenta este vitala pentru algoritmul YouTube, dar si pentru publicul tau, pentru ca astfel ei stiu la ce sa se astepte de la tine: ideal ar fi sa nu le oferi trei videoclipuri intr-o saptamana si apoi nimic timp de doua saptamani” explica Cathrin.

 

Consistenta ii determina pe spectatorii tai sa revina si le ofera ceva de asteptat.” La inceput, Cathrin incarca un videoclip pe YouTube in fiecare vineri, pentru a insoti postarea ei de blog de fiecare marti. Apoi a trecut la incarcarea unui videoclip la fiecare trei zile, cu strategia ca sa filmezi intr-o zi, sa-ti dai doua zile pentru editare si sa incarci in ultima zi. „In cele din urma, aceasta a devenit prea mult pentru mine, si acum incarc un videoclip pe saptamana” spune ea.

 

Unboxing pentru noul meu Nikon Z 30 + împartasirea setarilor pe care le folosesc pentru a filma videoclipurile mele


 

Spune-ti povestea prin structura


Gandeste-te la inceputul, mijlocul si sfarsitul videou-ului tau. „Imi place sa incep un videoclip cu niste imagini B-roll pentru a stabili atmosfera, fie ca este vorba sa merg afara sau sa filmez rutina mea de dimineata” spune Cathrin.

 

Vreau sa stabilesc atmosfera inainte de a incepe sa vorbesc. De asemenea, ma gandesc, ‘Bine, am vorbit destul de mult. Ce voi face pentru a adauga interes?’ Pentru o vreme, obisnuiam sa scriu toate videoclipurile. M-as fi gandit la titlul, as fi scris exact ce aveam sa spun si as fi facut un contur al B-roll-ului dintre momentele cheie. Acum, deja am filmat vloguri de atat de mult timp incat nu mai am o lista de cadre. Cu cat filmezi mai mult, cu atat te obisnuiesti mai mult cu propriul tau flux.”

 

Nikon Z 30: perfect pentru vloggeri – ecran rabatabil si filmare in 4K


Sunt indragostita de Z 30” dezvaluie Cathrin. „Calitatea este exceptionala si este atat de important sa ai un ecran rabatabil.” Pentru a porni rapid, pune camera pe modul Auto, dar pentru un control mai bun, Cathrin recomanda modul manual: „Imi place sa ajustez balansul de alb sub temperatura de culoare. Camera este setata automat la 5000K. Prefer 4500K, cu nuante de magenta, nu de verde. Acesta este preferinta mea personala, deoarece functioneaza mai bine pentru peretii din casa mea.” Realizeaza fotografii de test pentru a vedea ce este mai potrivit pentru tine in propria ta casa.

 

„Functia mea preferata a Z 30 pe care o mentionez mereu publicului meu este setarea personalizata programata pe U1, U2, U3, in meniul de configurare” adauga Cathrin. „Cel mai mare sfat al meu ar fi sa salvezi U1 pentru setarile interioare, U2 pentru setarile exterioare si apoi U3 pentru filmari in lumina slaba sau pe timp de noapte, in functie de momentul in care faci vlogging cel mai des.

 

Cum m-am pregatit pentru 2024 astfel incat sa fie CEL MAI BUN AN VREODATA


 

 

 

Obiectivele wide sunt o necesitate


Obiectivele wide sunt excelente pentru vlogging deoarece poti sa incadrezi mult mai mult in cadru, mai ales atunci cand tii camera in mana” recomanda Cathrin. Obiectivele wide variaza de la 24-35mm, in timp ce orice sub 24mm este considerat un obiectiv ultra-wide. Ai nevoie de ajutor in alegerea obiectivelor? Pentru cea mai buna configurare DX, nu cauta mai departe decat:

 

 

NIKKOR Z DX 24mm f/1.7


Acest obiectiv fix de 24mm are o distanta focala „clasica”, oferind o mare versatilitate, de la peisaje la planuri apropiate. In plus, cu o deschidere de f/1.7 si o greutate de 125g, este perfect pentru filmari in conditii de lumina slaba si pentru capturarea unui bokeh de fundal frumos.

 

 

NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR


Acest zoom de putere ultra-wide DX iti permite sa faci zoom usor si constant fara a atinge obiectivul. Cathrin ii place faptul ca zoom-ul de putere se reseteaza automat la cea mai larga setare cand camera este oprita: „Nu va pot spune de cate ori am filmat cand eram in zoom si apoi repornind rapid camera, nu mi-am dat seama ca era inca in zoom maxim, asa ca mi-a stricat complet cadru!

 

 

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR si NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR


Ambele optiuni de obiective kit pentru camerele Nikon DX, aceste obiective de zoom iti vor oferi un interval de zoom imens de la 16-250mm (24-375mm, echivalent la 35mm pe o camera full-frame). Asta poate acoperi de la vloguri la fotografie de strada si chiar la fotografie de natura folosind distanta focala de 250mm!

 

Lucreaza cu lumina naturala si fii atent la expunere


Iata lista ta pentru a fi pregatit inainte de inregistrarea videoului: asigura-te ca cadrul este curat, verifica ca nu iese nimic din capul tau, cum ar fi o lampa, in timp ce compui cadrul. Ai grija sa te mentii usor in afara centrului, astfel incat sa ai o incadrare armonioasa. „Pozitioneaza-te langa ferestre pentru iluminare naturala, dar niciodata direct in spatele tau. Iluminarea directionala este mult mai flatanta” explica Cathrin. De asemenea, poti incerca filmarea cu expunere automata, pentru ca atunci cand o folosesti va fi mai usor pentru camera sa nu lupte cu multiple surse de lumina.

 

Schimbarea Nisa a Fost Cea Mai Buna Decizie Pe Care Am Luat-O // Actualizare canal YouTube + sfaturi pentru dezvoltarea unui canal de vlog


 

Gandeste-te la editare in timpul filmarii


Este mult mai bine sa filmezi prea mult decat sa nu ai suficient material. Daca inveti sa editezi, Cathrin recomanda iMovie inainte sa treci la Final Cut Pro, odata ce te simti increzator. „Pentru vloguri, intotdeauna ma gandesc la scenele si tranzitiile mele inainte sa filmez. Cu videoclipurile de renovare a camerei mele, tind sa capturez totul si apoi sa creez povestea mai tarziu” adauga ea.

 

Creeaza preview-uri mai bune


Preview-urile trebuie sa fie atragatoare vizual si de inalta calitate” spune Cathrin. „Textul este important deoarece majoritatea oamenilor nu citesc titlul videoclipului, dar atentie sa nu-l faci prea mic pentru vizualizatorii de pe dispozitive mobile. Uita-te la preview-urile care performeaza bine si la culorile care functioneaza si apoi adauga-ti propria nota personala. Eu folosesc Lightroom si Photoshop pentru a edita preview-urile mele, dar am inceput folosind Canva.

 

Creeaza in siguranta!

Sa-ti expui viata online poate intotdeauna sa creeze riscuri. Fii atent la orice lucruri valoroase din cadru - carduri de credit, cecuri, orice informatii personale - si, in plus, nu-ti arata adresa sau zonele in care adresa ta poate fi identificata usor. Ramai in siguranta si distreaza-te!

 

Echipamentul de baza al lui Cathrin:


Nikon Z 30: creat special pentru vloggeri: filmeaza in 4K la 30p, fara crop, folosind intreaga latime a senzorului sau de 20.9 MP.


Obiective cu unghi larg: 12-28mm, 16-50mm


Card de memorie SanDisk 128GB


Trepied mini Manfrotto PIXI, negru


Seriile de iluminare LimoStudio, cu o putere de 700W

 

 

nikon z, vlogging, nikon z30, nikon mirrless, creator de continut



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Ne face placere sa va anuntam ca Nikon a castigat mai multe premii in cadrul competitiilor TIPA, Red Dot Design Award si iF Design Award. Astfel, in cadrul TIPA, Nikon Z fc a castigat distinctia "Cel mai bun aparat APS-C", Nikon Z 9 a primit premiul...
citeste tot
Bucuresti, 6 aprilie 2022 - Nikon are placerea sa prezinte astazi un obiectiv de super-telefotografie extrem de portabil cu distanta focala fixa, pentru fotografiere pe intregul cadru - NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Pasari, natura salbatica, avioane,...
citeste tot
Bucuresti, 13 octombrie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea obiectivului NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, care ofera o calitate remarcabila a imaginii si versatilitate superioara celor care...
citeste tot
Bucuresti, 14 septembrie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea NIKKOR Z 40mm f/2, un obiectiv compact si usor cu distanta focala fixa, care se alatura familiei Z de la Nikon. Acest obiectiv standard, cu...
citeste tot
Ambasadoarea Nikon Gina Buliga a fost fotograful oficial al scurt metrajului "Cand pofta dicteaza, TAZZ livreaza", unde a fotografiat cu Nikon Z7. Despre aceasta experienta, ea ne povesteste in articolul urmator.         Tazz?...
citeste tot
Bucuresti, 29 iunie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte aparatul foto mirrorless Z fc de la Nikon, in format DX - primul din seria Z care adopta un design retro, in timp ce ofera functii avansate. Exteriorul...
citeste tot
Nikon a lansat actualizari de firmware pentru intreaga sa gama de aparate foto mirrorless, Nikon Z. Astfel, sunt acum disponibile v. 1.20 pentru Z 7II si Z 6II, v. 3.30 pentru Z 7 si Z 6, v. 1.10 pentru Z 5, si v. 2.10...
citeste tot
Nikon are placerea sa anunte un pachet de actualizari firmware pentru toata gama sa de aparate mirrorless Nikon Z. Astfel, vor fi disponibile v. 1.20 pentru Z 7II si Z 6II, v. 3.30 pentru Z 7 si Z 6, v. 1.10 pentru Z 5, si v. 2.10 pentru Z 50....
citeste tot
Fotograful George Dascalasu s-a decis sa achizitioneze Nikon Z6 dupa anuntul de implementare de Eye-AF de la Nikon. Apoi a facut teste cu fiecare update de firmware de la Nikon si a fost de acord sa faca o recenzie cu privire la cum a evoluat AF la...
citeste tot
Daca sunteti pasionati de calatorii sau fotografi entuziasti, sunteti influenceri sau creatori de continut video, Nikon Z50 este alegerea perfecta pentru cei care isi doresc esente tari in sticlute mici. Noul aparat Nikon Mirrorless cu sensor APSC,...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.