31 ianuarie

5 moduri in care poti folosi obiectivul NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

 

Cu ocazia sarbatoririi a 90 de ani de NIKKOR iti aducem o serie speciala de articole cu tips and tricks pentru a te bucura 100% de capacitatile obiectivelor NIKKOR.

 

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

 

Un adevarat obiectiv macro cu o rata de reproducere de 1:1 pentru imagini de dimensiune naturala, NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S iti va oferi o adancime incredibila si detalii remarcabile in fotografii sau inregistrari video.

 

 

 © Kim Grant 

 

Fotografia macro iti permite sa explorezi lumea miniaturala a insectelor si plantelor, dar un obiectiv macro precum NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este, de asemenea, fantastic pentru a evidentia detalii, fie ca fotografiezi alimente, produse sau natura statica. In plus, lungimea focala de 105mm este ideala pentru portretele creative. In continuare iti prezentam 5 moduri in care poti folosi acest obiectiv remarcabil.

 

  • Foloseste-l ca obiectiv de portret - Lungimea focala de 105mm este minunata pentru portrete creative. Vei fi mai aproape de subiect decat ai fi cu un obiectiv „clasic” de portret de 85mm, asa ca asigura-te ca ai spatiu pentru manevra, si vei fi recompensat cu o separare frumoasa a subiectului, bokeh minunat si lipsa de distorsiuni.

 

© Marie Bärsch

 

  • Profita de ”limiter switch”NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S are un comutator care limiteaza focalizarea automata la o distanta de lucru de 0,3-0,5m. Perfect atunci cand lucrezi de aproape, reduce cautarea focalizarii si permite focalizarea automata sa se blocheze rapid si precis. Incerca-l cu subiecte care au tendinta de a se misca, cum ar fi insectele.

 

 © Ross Hoddinott 

 

  • Imbunatateste-ti abilitatile de focalizare manuala - Un obiectiv precum NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S are un plan focal ingust, chiar si la cateva trepte in jos fata de diafragma maxima f/2.8, deci este perfect pentru a practica focalizarea manuala. Food photography este o modalitate ideala de a incepe sa utilizezi focalizarea manuala, deoarece subiectul tau ramane intr-un singur loc. Exerseaza utilizand inelul de control pentru a plasa focalizarea exact in locul dorit. Si aminteste-ti: cu un adaptor FTZ, aparatul foto Nikon Z are acces la un numar mare de obiective NIKKOR mai vechi, dintre care unele au doar focalizare manuala, asa ca merita sa investesti timp in aceasta abilitate.

 

 © Donna Crous

 

  • Scapa de trepiedChiar daca un trepied este adesea considerat necesar in fotografia macro, reducerea vibratiilor incorporata in obiectiv, combinata cu VR in camera, iti permite sa obti imaginea dorita fara a trebui sa porti mereu un trepied. Incerca-l intr-o incursiune indoor in jurul casei tale, creand cadre inventive de detalii ale obiectelor de zi cu zi.

 

 

  • Macro nu este doar pentru imagini statice - Lumea lucrurilor mici prinde viata cu adevarat atunci cand se misca. NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este o forta in domeniul videografiei, cu focalizare automata silentioasa, focus-breathing minim si controlul lin, stabil al diafragmei. Testeaza-l pe o insecta, pe o frunza sau pe picaturi de apa alunecand pe o bucata de sticla (si daca utilizati o rata mare de cadre, vei putea crea efecte frumoase in slow-motion).

 

Vrei sa-l vezi în actiune? Vizioneaza videoclipul NIKKOR de 90 de secunde mai jos.

 

 

Principalele specificatii: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

 

Tip: Montura Nikon Z

 

Format: FX

 

Lungime focala: 105mm

 

Diafragma maxima: f/2.8

 

Diafragma minima: f/32

 

Nr. de lamele ale diafragmei: 9 lame rotunde

 

Distanta minima de focalizare: 0,29m

 

Greutate: aproximativ 630g (22.2oz)

 

 

obiectiv macro, obiectiv nikkor, 90 de ani de nikkor, tips and tricks, 105mm 2.8Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
    Acest obiectiv profesional, de tip mid-zoom este un adevarat instrument fotografic pentru orice ocazie. NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S se afla in trio-ul liniei profesionale S-line, cu montura NIKKOR Z si diafragma f/2.8, fiind obiectivul la...
citeste tot
Nikon celebreaza 90 de ani de obiective NIKKOR prin introducerea unui nou logo, care comemoreaza atat mostenirea NIKKOR, cat si acest eveniment special.   Noul logo prezinta siluete de obiective care si-au lasat amprenta in istoria fotografiei,...
citeste tot
Fii extra-creativ si incearca aceste mici sfaturi impreuna cu noul NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena pentru rezultate incredibile. Creeaza peisaje abstracte. Cu o lungime focala de 135mm care ofera o perspectiva comprimata si un unghi restrans de...
citeste tot
Nikon isi extinde astazi gama de obiective NIKKOR Z in format DX, prezentand primul obiectiv cu distanta focala fixa in format DX. NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 are o deschidere mare a diafragmei, este clar, excelent la fotografierea de aproape si se...
citeste tot
Bucuresti, 14 octombrie 2009 - SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta lansarea primului obiectiv macro Nikon in...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.