16 noiembrie 2023

NIKON celebreaza 90 de ani de obiective NIKKOR

Nikon celebreaza 90 de ani de obiective NIKKOR prin introducerea unui nou logo, care comemoreaza atat mostenirea NIKKOR, cat si acest eveniment special.

 

Noul logo prezinta siluete de obiective care si-au lasat amprenta in istoria fotografiei, alaturi de obiective simbolice ale prezentului. In plus, logoul are titlul „A Story in Every Lens” (O poveste in fiecare obiectiv), evidentiind caracteristicile unice si dedicarea atenta oferita fiecarui obiectiv NIKKOR, precum si puterea acestora de a capta momente unice, pastrand istoria si spunand povesti care rezoneaza cu inimile fotografilor.

Inspirata de istoria bogata de 90 de ani a brandului NIKKOR si de progresele sale tehnologice perpetue, compania Nikon isi mentine angajamentul de a contribui la dezvoltarea culturii foto-videografice, cu speranta de a extinde posibilitatile de exprimare prin imagini.

 

Brandul NIKKOR

 

Istoria de 90 de ani a brandului NIKKOR a inceput in 1932, odata cu inregistrarea marcii comerciale NIKKOR de catre Nikon (pe atunci, Nippon Kogaku K.K.). Un an mai tarziu, in 1933, a fost trimis primul transport de obiective pentru fotografiere aeriana Aero-Nikkor. Compania Nikon este unica prin faptul ca este unul dintre putinii producatori din lume care isi incep procesul de fabricatie de la productia de sticla optica. Angajamentul sau continuu de a ajunge la perfectiune a stat la baza caracteristicilor optice exceptionale ale obiectivelor NIKKOR. De-a lungul anilor, prin dezvoltarea constanta a obiectivelor care dispun de tehnologiile optice de ultima ora ale vremii, NIKKOR a devenit un brand recunoscut la nivel global, cunoscut pentru obiectivele sale de inalta performanta.

 

NIKKOR a fost intotdeauna in linia intai a inovatiei. Obiectivul NIKKOR P.C 8.5cm f/2, lansat in 1948 a fost prezentat in revista LIFE, renumita la nivel mondial, sporind semnificativ reputatia brandului NIKKOR si contribuind in acelasi timp la stabilirea conceptului de calitate „Made in Japan”. In 1963, Zoom-NIKKOR Auto 43-86mm f/3.5 a fost primul obiectiv cu zoom standard care a oferit performante practice. Si mai recent, in 2019, NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, considerat obiectivul emblematic din randul obiectivelor NIKKOR Z, a obtinut recunoasterea ca fiind obiectivul cu cea mai mare deschidere a diafragmei din istoria Nikon, cu o diafragma de f/0.95*1. Aceste obiective, printre altele, demonstreaza angajamentul companiei Nikon de a oferi optiuni unice si de inalta calitate care sprijina utilizatorii in exprimarea viziunii lor creative.

 

O alta dovada a performantelor optice si fiabilitatii superioare a obiectivelor NIKKOR se gaseste in rolul important al acestora in misiunile spatiale ale NASA. In 1971, in misiunea Apollo 15 au fost utilizate obiectivele Nikon Photomic FTN (specificatii NASA) si NIKKOR. In plus, in 2009, obiectivele D3S si AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED au fost comandate pentru documentarea activitatilor de la Statia Spatiala Internationala (ISS). Ca si pana acum, Nikon continua sa joace un rol in misiunile spatiale ale NASA, furnizandu-le in mod regulat aparate foto si obiective. Aceasta relatie cu NASA a contribuit, de asemenea, la progresul tehnologiilor optice de la Nikon, imbunatatind in continuare calitatea fotografierii si a cercetarii in spatiu.

 

 

In 2018, Nikon a combinat cunostintele si expertiza acumulate de-a lungul anilor pentru a lansa sistemul de montura Z. Acest sistem este format din aparate foto mirrorless care sunt prevazute cu o noua montura, cu diametru mai mare*2, impreuna cu obiective NIKKOR Z si accesorii compatibile. Obiectivele NIKKOR Z sunt concepute pentru a continua urmarirea unei noi dimensiuni a performantelor optice, profitand de flexibilitatea superioara a designului prin combinatia dintre montura Z mai mare, cu diametrul interior de 55 mm si o distanta focala mai scurta la flansa, de 16 mm. Aceasta combinatie permite o mai mare flexibilitate in proiectare si deschide noi posibilitati pentru creatorii de imagini.

 

*1. In randul obiectivelor interschimbabile pentru aparate foto de la Nikon.

*2. Dintre aparatele foto mirrorless cu fotografiere pe intregul cadru, conform situatiei din 16 noiembrie 2023. Pe baza cercetarilor efectuate de Nikon.

 

 

 

obiective nikkor, obiective nikon, aniversare nikkor, 90 de ani de nikkorAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
  Cu ocazia sarbatoririi a 90 de ani de NIKKOR iti aducem o serie speciala de articole cu tips and tricks pentru a te bucura 100% de capacitatile obiectivelor NIKKOR.   NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S   Un adevarat obiectiv macro cu o...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.