Tips & Tricks pentru fotografia wildlife cu Adrian Dedu - Part II - Cum sa fotografiezi cucuvele
”Salut! Eu sunt Adi Dedu si iubesc natura salbatica. Desi sunt inginer IT de profesie, imi place mereu sa iau camera foto in mana si sa ies la fotografiat in tot timpul meu liber.”
Daca ti-a placut sa citesti primul articol al lui Adi despre sfaturi in fotografia wildlife, te poti bucura acum de partea a II-a, in care fotograful Nikon iti ofera sfaturi despre cum sa fotografiezi cucuvele.
Iata ponturile lui Adi:
Cucuvele
1. Daca mergi la fotografiat cucuvele si vrei sa surprinzi comportamente faine (si ai cu duiumul, mai ales cand se imperecheaza si cand au pui) trebuie sa fii camuflat si pierdut bine in peisaj. Asa cum probabil intuiesti, cucuvele au un vaz foarte bun. Asa ca orice silueta de om pe care o vad in zona, le va face sa intre in scorburi pt o perioada lunga.
Cucuvele
2. Trebuie sa ai mare grija cu ce te imbraci. Cucuvelele oricum vor sti ca esti acolo, insa daca nu faci miscari bruste si pastrezi un profil cat mai restrans, n-ar trebui sa ai probleme. Nu este obligatoriu sa ai camuflaj, insa trebuie musai sa ai haine de culori regasite in natura: maro inchis, gri inchis (nu negru), verde inchis, fara desene. Hainele trebuie sa fie lungi, adica bluze cu maneci lungi si pantaloni lungi. Ideea este sa iti acoperi pielea. Ca orice animal salbatic, cucuvelele reactioneaza la culoarea pielii si o identifica cu omul, ceea ce pt ele reprezinta o amenintare, un potential pradator. N-ar fi rau sa porti o cagula pe care o gasesti la Decathlon, care sa iti acopere si fata. Sunt cagule subtiri de plasa.
3. De aemenea OBLIGATORIU trebuie sa ai telefoanele date pe silent si sa nu vorbesti. Orice sunet le va atrage atentia ca un magnet si le vor altera comportamentul natural, ceea ce vrem noi sa fotografiem.
4. Mergi la fotografiat seara cu cel putin o ora inainte de apus. Zonele unde cuibaresc sunt in maluri de pamant galben si cuiburile sunt sub forma de scorburi in acele maluri.
5. Nu sta foarte aproape de cuib! Pastreaza o distanta de minim 10 metri.
6. Stai pe burta pe un izopren, ideal in vegetatie densa, ca sa-ti pastrezi profilul cat mai restrans. Ai grija aici la capuse!
Daca esti incepator in fotografia de wildlife si vrei sa inveti sa faci si tu astfel de fotografii cu animalele salbatice, Adi are un program online de mentorat special conceput pentru incepatori in care esti ghidat si asistat pas cu pas chiar de el ca sa faci primii pasi spre fotografii faine. Daca vrei sa aflii mai multe informatii despre program si pentru a aplica poti folosi acest link: https://adidedu.ro/fotografierea-animalelor-salbatice-curs/
Adi Dedu foloseste Nikon Z6II si Nikon Z9.
fotografia wildlife, adi dedu, tips and tricks, luna fotografiei wildlife, cucuvele, cum sa fotografiezi cucuvele
citeste tot
citeste tot
Tips & Tricks pentru fotografia wildlife cu Adrian Dedu - Part I - Cum sa te aproprii de animale
citeste tot
citeste tot
citeste tot
citeste tot