16 mai 2013

Review Nikon COOLPIX A: Compactul cu inima unui DSLR

 
 

Senzorii de imagine de dimensiuni mari sunt in topul preferintelor in prezent, iar Nikon a raspuns pozitiv cererii fotografilor si a lansat o noua gama de aparate COOLPIX, reprezentata deocamdata prin COOLPIX A. Noile tehnologii dezvoltate permit acum furnizarea performantelor unui aparat foto DSLR prin intermediul unui corp de aparat compact, ceea ce s-a intamplat si cu COOLPIX A.

 

Acesta este de fapt modelul DSLR D7000, care a fost regandit si restructurat, intr-o formula noua inovatoare, cu toate functiile si performanta unui aparat DLSR, insa ofera avantajul portabilitatii crescute, prin dimensiunile foarte reduse.



 


Echipat cu un senzor CMOS mare, de 16.2 megapixeli, cu format DX (23,6 x 15,6 mm) si un sistem de procesare a imaginii EXPEED 2, COOLPIX A este echipat cu tehnologie DSLR in format compact.


Astfel, posesorii de aparate foto DSLR nu mai sunt nevoiti sa transporte mereu un body mai voluminos si un obiectiv luminos si greu pentru a beneficia de performanta si calitatea imaginii caracteristice Nikon. COOLPIX A este foarte practic datorita dimensiunilor sale reduse, ceea ce permite sa fie purtat in orice buzunar.


Punctul forte al lui COOLPIX A este fara indoiala calitatea imaginilor. Obiectivul, cu o distanta focala fixa de 18.5mm (28mm in format 35mm) si o diafragma maxima de f/2.8, a fost conceput special pentru acest senzor si este excelent ca si constructie: imaginile sunt clare la orice diafragma. Iar constructia sa il face perfect pentru fotografia de strada, documentara si peisaj. Senzorul de imagine a fost adaptat astfel incat microlentilele sa dea cele mai bune rezultate cu obiectivul superangular al acestui aparat, pentru a reduce vignetarea in colturi, cu toate ca montura se afla foarte aproape de senzor.




Senzorul de imagine este binecunoscut de la D7000, ca avand culori excelente, o dinamica a tonalitatilor bogata si o performanta ISO ridicata - ISO 3200 e foarte acceptabil ca rezultate, iar ISO 6400 poate fi folosit cu succes pentru situatii de urgenta. Ba chiar putem extinde sensibilitatea ISO pana la valori de ISO 25.600, aceleasi pe care le avem disponibile la D7000, prin compensarea manuala. Insa el e mai mult de atat: prin inlaturarea filtrului antialiasing low-pass s-a castigat foarte mult in ceea ce priveste detaliile redate si claritatea imaginilor finale.


Datorita sistemului de procesare a imaginii EXPEED 2, COOLPIX A e capabil sa produca imagini la aceeasi calitate ca un DSLR, respectiv D7000.


Aceste doua dotari, si mai ales prin inlaturarea filtrului low-pass, fac din COOLPIX A un aparat care ofera o calitate a imaginilor chiar mai ridicata decat cea a lui D7000.


Specificatii pe scurt:


- senzor de imagine CMOS in format DX de 16,2 megapixeli (23,6 x 15,6 mm)
- sistem de procesare a imaginii EXPEED 2
- Obiectiv fix NIKKOR cu unghi larg, de 18,5 mm si cu f/2.8 (echivalent cu 28 mm)
- ISO 100-6400 (extins pana la 12.800 si 25.600)
- ecran OLED de 3 inch cu 921.000 de puncte
- Procesare de date RAW (NEF) necomprimate la 14 biti
- viteza de fotografiere continua de pana la 4 fps
- filmare Ful HD la 24, 25 sau 30 fps cu sunet stereo
- patina de blit compatibila i-TTL

Pentru specificatii si mai detaliate, va rugam sa vizitati pagina dedicata aparatului COOLPIX A, de pe site-ul Nikon Romania.

 


Constructie si design


COOLPIX A e chiar mai mic decat COOLPIX P7700, un alt aparat performant din gama COOLPIX. Si e chiar mai usor de purtat in buzunar.



Construit din aliaj de magneziu si aluminiu, aparatul e totusi usor pentru a nu incomoda, dar in acelasi timp suficient de greu pentru a oferi stabilitatea operarii lui, chiar si cu o singura mana. Senzatia pe care o ofera e de constructie solida, durabila si sugereaza faptul ca se adreseaza fotografilor seriosi. Astfel, capacele anterior si posterior sunt din aliaj de aluminiu, iar cel superior din aliaj de magneziu.



Corpul aparatului nu dispune de un grip de prindere ca cel al aparatelor brigde, insa e prevazut pe partile posterioara si anteriora cu cate un element de prindere; astfel, pe partea posterioara exista o insertie de cauciuc de foarte buna calitate, pozitionata exact in dreptul locului unde se fixeaza degetul mare, si care are o mare aderenta. Impreuna cu elementul dispus pe partea anterioara, pe toata inaltimea corpului aparatului, fac posibila prinderea si manevrarea facila chiar si cu o singura mana.


 


Rotita de schimbare a modurilor de fotografiere, amplasata in partea superioara, intre butonul declansator si patina blitului, este iarasi un element imbucurator pentru cei dornici de controale manuale sau semi-automate. Rotita nu are buton de blocare/deblocare, insa are o rezistenta destul de mare la schimbarea modurilor intre ele, ceea ce inseamna ca se elimina posibilitatea schimbarii accidentale.


 
In partea superioara mai gasim, la indemana pentru a fi operata cu varful degetului mare, o rotita de schimbare a diferitilor parametri, cum ar fi timpul de expunere, diafragma, ISO sau compensarea expunerii. Iar in partea stanga exista si butonul de deschidere a blitului incorporat, care se ridica in acest fel, iar apoi necesita apasarea cu mana pentru reintroducerea sa in locas.


 


 


In partea laterala dreapta, sus, este pozitionat capacelul care protejeaza mufa HDMI. In cea stanga, tot sus, sunt mufele pentru conectare a unitatii GPS-ului, respectiv mufa pentru cablul USB UC-E16; iar jos gasim, bine pozitionat si usor de folosit, un mic buton de schimbare a modurilor de focalizare, cu optiunile de focalizare automata, macro sau manuala. Atunci cand e selectata optiunea de focalizare manuala, putem face acest lucru cu ajutorul inelului de la baza obiectivului foto.  E foarte interesant de stiut, si util in acelasi timp, ca putem face zoom pe imagine, acolo unde dorim sa realizam focalizarea, cu ajutorul celor doua butoane de Zoom In sau Zoom Out de pe partea porterioara a aparatului.


Pe partea posterioara, sub insertia de cauciuc, se mai gaseste o rotita de schimbare a diafragmei, insa doar atunci cand fotografierea se face in modul complet manual (caz in care rotita superioara poate fi folosita doar pentru a schimba diafragma). Tot aceasta mai poate fi folosita pentru a schimba punctul de focalizare de pe ecran, ori pentru a naviga in meniu si in optiunile afisate atunci cand este folosit butonul "i".


Ecranul OLED generos, de 3 inch si cu o rezolutie de 921.000 de puncte asigura suficiente detalii pentru verificarea claritatii imaginilor. Din pacate, nu exista optiunea de a dezactiva ecranul atunci cand nu dorim sa-l folosim, nici macar daca atasam un vizor optic optional, ceea ce poate avea consecinte negative asupra duratei de viata a acumulatorului.


 
Partea frontala ne impresioneaza cu obiectivul dedicat, foarte luminos si compact; acesta se extinde si se retrage foarte rapid, prin simpla tragere a levierului de pornire care inconjoara butonul declansator.  Aparatul se poate porni de asemenea in modul de redare, fara extinderea obiectivului, prin simpla apasare a butonului de redare pentru 1-2 secunde.



Tot in partea din fata mai gasim receptorul infrarosu, datorita caruia putem folosi telecomanda ML-L3; cele doua microfoane dispuse de o parte si de cealalta a lampii de asistare AF si care permit inregistrarea de sunet stereo; precum si un buton Fn1 personalizabil.


COOLPIX A are doua butoane personalizabile, unul pe partea posterioara si celalalt pe cea anterioara, jos, langa obiectiv. Acesta din urma poate fi personalizat cu una din cele 11 functii disponibile. Cel de pe spate este de fapt butonul de schimbare a valorilor ISO si care poate fi utilizat de asemenea si ca buton functie, caz in care i se poate atribui una din cele 7 functii disponibile. Iar una dintre cele mai utile incluse in acestea 7 este luminozitatea ecranului, pentru ca majoritatea fotografilor vor dori sa ajusteze rapid luminozitatea ecranului, in lipsa unui vizor optic incorporat.



Aparatul functioneaza cu acelasi acumulator EN-EL20 de 1200mAh pe care il gasim la aparatul din gama mirrorless Nikon 1, respectiv Nikon J1.


Dotari si Functii


Senzor de imagine CMOS in format DX de 16,2 megapixeli (23,6 x 15,6 mm): acest senzor, preluat de la D7000, insa imbunatatit si adaptat obiectivului foto performant, foarte sensibil, ofera imagini fidele realitatii, in culori intense, cu zgomot redus si gradatii line ale tonurilor. A fost imbunatatit in sensul ca s-a urmat exemplul cu D7100, de pe senzorul caruia a fost inlaturat filtrul low-pass, pentru a castiga in detaliile capturate. Motivul invocat in cazul lui D7100 a fost rezolutia mare a senzorului de 24MP, care ar fi facut ca actiunea filtrului OLP sa fie redundanta. Insa iata ca inginerii de la Nikon au reusit sa se foloseasca de experienta acumulata cu producerea lui D7100 si au vazut ca pot folosi aceeasi strategie si in cazul senzorului de 16.2MP (filtrul low-pass, cunoscut si ca filtru anti-aliasing, se foloseste pe senzorii de imagine pentru a elimina efectul moire cauzat de texturi fine care se repeta, cum sunt de exemplu cele pe care le regasim la textile; dar el are si un neajuns, respectiv scade din claritatea detaliilor capturate).


Aveti mai jos o comparatie intre dimensiunile senzorului DX folosit la COOLPIX A si senzorul de imagine al telefoanelor inteligente:

 


Sistem de procesare a imaginii EXPEED 2: sistemul EXPEED 2 standard pentru DSLR optimizeaza tehnologiile aparatului foto pentru a obtine performante superioare si o calitate maxima a imaginii, cu un consum de energie minim. Este si acesta tot cel pe care il intalnim la D7000 si de fapt la toata gama DX precedenta modelelor actuale. Fara acest sistem, COOLPIX A n-ar fi capabil sa prelucreze cantitatea de date destul de mare care este trimisa atunci cand se fotografiaza in format RAW NEF, si in special atunci cand mai fotografiem si in rafala in acest format.


Procesare de date RAW (NEF): accepta imagini comprimate cu 14 biti de tip RAW (NEF = Nikon Electronic Format), permitandu-va sa procesati si sa ajustati imagini nealterate direct pe aparatul foto.


Iata mai jos o exemplificare a avantajelor folosirii formatului RAW NEF – prima imagine e cea bruta, asa cum a capturat-o senzorul in format RAW, iar cea de sub ea e imaginea procesata in View NX 2, software-ul gratuit oferit impreuna cu aparatele foto Nikon, care permite recuperarea detaliilor din zonele intunecate si imbunatatirea per ansamblu a imaginilor (precizam ca alterarea imaginii originale a durat aproximativ 5 minute):

 



Sistemul de focalizare: COOLPIX A are doua moduri de focalizare, AF-S (Single-servo AF) pentru subiecte statice, si AF-F (Full-time servo) pentru fotografierea subiectelor aflate in miscare. Acestea colaboreaza foarte bine cu 4 moduri AF: Face-priority AF, Wide-area AF, Normal-area AF si Subject-tracking AF. In modurile Wide-area AF si Normal-area AF pozitia punctului de focalizare poate fi mutat pe ecran cu ajutorul rotitei selectoare de pe spate. In practica, COOLPIX A are un sistem de focalizare suficient de corect, insa totusi nu foarte rapid. Daca focalizarea automata nu va multumeste, aveti oricand posibilitatea sa optati pentru focalizare manuala, care se realizeaza foarte confortabil cu ajutorul inelului de focalizare situat pe obiectiv si cu ajutorul functiei de zoom pe ecran.


Fotografiere continua cu 4 fps: va permite sa capturati actiuni rapide cu pana la 4 cadre pe secunda. Memoria-tampon (buffer-ul) suporta fotografierea a maxim 100 fotografii in format JPEG Large Normal, 9 fisiere JPEG Large Fine + RAW, sau maxim 11 fisiere RAW. Am testat fotografierea in rafala cu un card de memorie SDHC Lexar Premium Series 16GB cu o viteza de 100x.

 

dslr, review, dx, nikon coolpix a

 
 



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 Au fost adaugate 2 comentarii
G. Florin
G. Florin a scris pe 14-04-2015 la 19:40
Sunt debusolat de politica Nikon! Adica pe un compact pun un senzor dx de 16,2 mp si un procesor expeed 2 iar pe un mirrorless Nikon 1 j1, v1 pun un senzor cx de 10,2 mp si cu un procesor expeed 3a, deci mult mai puternic. Deci la mirrorless senzor mic in rezolutie mica dar procesor puternic iar la compact senzor mare , rezolutie mare si procesorSunt debusolat de politica Nikon! Adica pe un compact pun un senzor dx de 16,2 mp si un procesor expeed 2 iar pe un mirrorless Nikon 1 j1, v1 pun un senzor cx de 10,2 mp si cu un procesor expeed 3a, deci mult mai puternic. Deci la mirrorless senzor mic in rezolutie mica dar procesor puternic iar la compact senzor mare , rezolutie mare si procesor mai putin potent. Nu ar fi trebuit sa fie invers? ..afiseaza tot comentariul
0
0
Guta-Ciucur Vasile
Guta-Ciucur Vasile a scris pe 19-04-2015 la 20:39
Oricum ai lua-o, este o limitare ilogica pentru ambele categorii, unde obiectivul detasabil ar fi putut fi singura diferenta intre ele. Cred ca se straduiesc prea tare sa-si protejeze seriile DSLR - in propria lor dauna. Din acate se pare ca nimeni de la ei nu realizeaza pericolul.
0
0
Lazarescu R. Catalin
Lazarescu R. Catalin a scris pe 17-05-2013 la 01:53
In primul rand s-a gandit cineva sa faca un review la Coolpix A. Eu inca nu am avut curaj sa imi zic parerea finala despre el, fiind inca in faza de teste, mai astept. Ce e drept nici pe internet nu abunda in asa multe review-uri. Review-ul nu puncteaza deloc punctele negative si nu vreau sa cred ca e doar postat in favoarea Nikon.

Din experienta In primul rand s-a gandit cineva sa faca un review la Coolpix A. Eu inca nu am avut curaj sa imi zic parerea finala despre el, fiind inca in faza de teste, mai astept. Ce e drept nici pe internet nu abunda in asa multe review-uri. Review-ul nu puncteaza deloc punctele negative si nu vreau sa cred ca e doar postat in favoarea Nikon.

Din experienta personala aduc doar in discutie partea cu CE NU IMI PLACE (ma refer doar la crtici personale, desi le-am mai intalnit si pe net):

1. Lipsa CLS-ului. Aici tin sa cred, ca daca ar fi exisistat CLS-ul bateria s-ar fi dus si mai repede, probabil de asta nici nu l-au mai introdus. Nu e de mirare sa il vedem intr-un update de firmware in viitor ptr ca multi s-au plans de el. Cand platesti un asa pret ptr el comparabil de ex cu un Nikon D7100 te astepti sa il aibe in dotari ca standard.

2. Pe internet apare si functia de Virtual Horizon, functie pe care eu din pacate nu am gasit-o inca desi am citit tot manualul. Probabil o fi pe modelul Coolpix A1 sau chiar nu am observat.

3. Accesoriile gen - parasolar si adaptor ptr filtre - la noi sunt scumpe comparativ cu Olanda sau Germania ( e posibil diferenta sa apara din cauza TVA-ului dar la noi e mai scump cu aproape 20 E ). Inca un lucru de notat nu se gasesc stock. Am facut comanda separata la SKIN si prin amabilitatea d-ului R. Niculescu acestea mi-au fost aduse in 2 saptamani (fata de 3-4 cat a spus ca dureaza initial). Filtrele le consider necesare mai ales cel de UV cu rol protector sau un ND ptr diferite efecte. Un CPL nu as pune pe el deoarece obiectivul si asa produce
vignetare fara filtru, dar care poate fi reparata in post-procesare.

4. Pretul ocularului la noi depaseste limitele bunului simt. In SUA si Germania deja a scazut ca pret destul de mult. Este un accesoriu ptr momentul de fata inutil din pct meu de vedere.

5. Ca blitzuri nu apare unitatea SU-800. Nu am fost deloc placut surprins sa constat ca nu functioneaza si da eroare de tip Err3 cand e conectat, cu aceasta ocazie nu pot sa comand un blitz de la distanta. Sa tii un SB 700 pe el e greu si incomod, iar SB 400 e slab in anumite situatii (totusi renteaza mai bine din anumite pct de vedere)

6. De asemenea nici un cablu de tip Nissin SC-01 nu merge ptr comanda unui blitz extern, cei de pe site-ul Nikon USA specificand la compatibilitate doar SC-28 de la Nikon, care evident la noi in magazine sau la SKIN nu se gaseste.

7. Autofocusul este lent de clasa medie iar focalizarea in low-light se face dificil. (Nu se compara cu Fuji X-E1 sau Pro)

8. Gripul prezent pe el este ca un fel de desene animate ptr adulti. Inexistenta lui ar fi facut handlingul si mai dificil si astfel aparatul putea fi scapat dintr-un moment de neatentie oricand. Ptr o solutie viabila am ales un strap de la Black Rapid foarte util.

9. Bateria tine putin. La iarna sau in conditii de temperatura scazuta va tine si mai putin.

10. A fost de obs un lucru anul acesta. S-au lansat modele de compacte mici cu senzori f buni incepand cu acel Sony RX1 sau Leica X2, mai noul Ricoh GR (ca o alternativa mai ieftina la Coolpix A dar unde mi-a placut calitatea fotografiilor in corner si pe extreme fata de A) si actualul Coolpix A. Tehnologic Nikon a demonstrat ca se poate ingloba un senzor DX intr-o compacta de genul asta, dar nu a DORIT sa "aseze" in Coolpix A senzorul de pe D7100, renuntand totusi la acel filtru low pass (lucru foarte util). Cu un senzor deja imbatranit in acest prim model de compact gadget nu poti iesi in piata cu el cu un pret atat de mare. Cu accesoriile de rigoare se ridica la un pret apropiat de un DSLR foarte bun si nu merita indiferent de pro-ul adus de calitatea imaginii. Personal nu as fi dat pretul de piata cat costa de nou la ora actuala nici in viitorul apropiat, dar o conjunctura fericita m-a determinat sa il achizitionez la un pret f bun care il claseaza ca un best buy ptr mine ptr anul 2013. Intr-adevar nu lipseste din trusa foto care o utilizez.

11. La partea de focus manual nu exisista un mod de confirmare a focusului, doar posibilitatea de a lucra in zoom ceea ce nu ma incalzeste deloc, desi e singura optiune valabila la acest moment (un update ulterior de firmware poate introduce cu usurinta o confirmare a focusului in modul Manual).

12. Lipsa modului panorama si HDR din aparat (chiar daca ar fi facut HDR din 2 cadre doar - aici am obs si la D800/D800E ca fac HDR doar din 2 cadre desi ma asteptam sa fie minim 3).

Ptr ca am inceput cu ceea ce nu imi place si am strigat destul de tare am sa pct si cateva calitati:

1. Finisajul constructie. Este gandit bine cu exceptia partii de grip, ma refer la materialele folosite.

2. Blitul mic extern este destul de solid si nu arata ca la alte compacte unde ai impresia ca, daca tragi de el se rupe si pare atat de fragil.

3. Calitatea imaginii si avantajul RAW 14 bit este un pct forte (Intotdeauna trageti RAW pentru postprocesare ! )

4. Inelul de focusare manuala imi place e smooth si aduce putin din senzatia focusului manual de pe un obiectiv gen Carl Zeiss.

5. Close-up realizat de la distanta de 10 cm este un plus (nu este macro cum spun cei de la Nikon ci un close up). Macro-uri faci cand ai posibilitatea sa focalizezi de la 1 cm sau un super macro cum se spune, aici e vb doar de close-upuri. Daca se lucreaza in crop oricum te poti apropia de zona macro datorita calitatii imaginii finale dar doar la anumite subiecte mai mari.

5. Cu parasolar si adaptorul de filtre pare un aparat foto apropiat de clasa compact PRO, in rest tb sa aveti grija cu expunerea lentilei si sa o feriti de praf, scame sau alte prostii care se pot lipi de ea. Curatarea se face greu si nu e recomandata oricui. Un filtru UV bun sau protector merita cu prisosinta.

Daca ar fi sa il recomand unui prieten? Raspuns: DA, daca suporta minusurile respective si il atrag plusurile.
Ca o concluzie, utila de altfel si care poate ajunge si la privirile unor personaje in masura, este faptul ca se pot inlatura o parte din minusuri printr-un update de firmware. Eu sa ma apuc sa scriu catre Nikon Global nu are nici un rost nu ma ia nimeni in seama, dar cei in masura o pot face.

Asa ca vreau in viitorul cel mai apropiat sa vad "Nikon team work" ptr a-l propulsa acolo unde ii este locul. Fiind primul compact de top al lor sunt mai ingaduitor in a acorda o nota finala de 8.5/10. Cu siguranta modelele ulterioare vor repara bugurile prezente acum.

PS: scuzati greselile gramaticale daca exisista, este destul de tz cand scriu si nu am chef sa corectez :)
..afiseaza tot comentariul
1
0
Lazarescu R. Catalin
Lazarescu R. Catalin a scris pe 17-05-2013 la 01:55
Revin tot eu, dupa ce am trimis acest comment si am vazut modul de afisare fata de cum l-am scris, cu spatii, cu enter-uri de rigoare, mi-am pus mainile in cap. La citire va fi foarte greoi si eu m-as plictisi. Rog pe cei care au facut acest site sa updateze modul de raspunsuri si sa fie facut ca la carte, capabil sa ia un enter sau aliniat!!!
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 17-05-2013 la 10:22
Am rezolvat. Multumim pentru feedback.
1
0

Articole similare |
Articole recente
Oameni buni! Va spun de la inceput ca m-am caznit sa caut un titlu pompos care sa va deschida irisul si sa va zgaraie placut timpanul incitandu-va si facandu-va curiosi. Nu am reusit sa o fac, iar “SUNT IN CAUTAREA MOMENTELOR” este...
citeste tot
Bucuresti, 10 noiembrie 2016 – SKIN, unic importator Nikon in Romania anunta: Nikon isi extinde gama de aparate foto compatibile cu SnapBridge, de aceasta data cu Nikon D5600, un aparat foto DSLR in format DX destinat celor care doresc sa...
citeste tot
Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului "C" al aparatului foto DSLR DX, Nikon D500 la versiunea 1.11.      Modificarile din versiunea firmware „C” 1.11 fata de versiunea 1.10 • A fost rezolvata o...
citeste tot
In acest articol, cu intarziere din pacate, va voi povesti simplu despre scurta mea relatie cu Nikon D5300, care s-a dovedit a fi o minunatie de aparat de fotografiat!   In vara care s-a incheiat, am efectuat o tabara in zona Mehedinti –...
citeste tot
Lansarea lui Nikon D5 a surprins pe toata lumea, aparatul fiind prezentat cu niste caracteristici la care nici cei mai entuziasti fani nu se asteptau, nascand imediat intrebarea - oare chiar va fi asa cum spun producatorii pe hartie?    ...
citeste tot
Ambasadorul Nikon Mircea Bezergheanu a realizat testarea senzorului aparatului foto Nikon D500, noul varf de gama DX, la diverse valori de sensibilitate ISO. Va invitam sa vedeti testele facute si sa aflati concluziile sale:     ...
citeste tot
In perioada sarbatorilor de iarna, Gabriel Buse a avut ocazia sa testeze aparatul foto DSLR DX cu ecran tactil si unghi variabil, Nikon D5500. In 2015, Nikon D5500 a castigat premiile European Consumer DSLR Camera 2015-2016 in cadrul...
citeste tot
Bucuresti,  15 ianuarie 2016 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta noul varf de gama in format DSLR DX, Nikon D500, aparatul foto cu senzor CMOS de 20.9MP care imbina functionalitatea si performatele superioare intr-un un corp...
citeste tot
Bucuresti, 2 martie 2015 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta astazi lansarea noului model DSLR in format DX Nikon D7200 si a microfonului fara fir ME – W1. De asemenea, Nikon a anuntat ca noua aplicatie de navigare si editare...
citeste tot
1.Introducere Pe numele sau intreg AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8 G este unul din ultimele obiective lansate de Nikon (un alt exemplu notabil fiind 10-24mm f/3.5-4.5 lansat in aproximativ aceeasi perioada), este primul obiectiv de tip "prime"...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.