13 aprilie

Trei premii TIPA pentru Nikon la editia 2023

Bucuresti, 04 aprilie 2023: SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi obtinerea a trei premii la TIPA World Awards din acest an. Primul produs pe lista castigatorilor a fost Z 30, care a fost desemnat ,"Best APS-C Vlogger Camera" (Cel mai bun aparat foto APS-C pentru vloggeri). La categoriile pentru obiective, NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S a fost castigatorul premiului ,"Best Supertelephoto Prime Lens" (Cel mai bun obiectiv de super-telefotografie cu distanta focala fixa), in timp ce NIKKOR Z 85mm f/1.2 S a cucerit premiul ,"Best Portrait Lens" (Cel mai bun obiectiv pentru portrete). Cele trei premii demonstreaza angajamentul continuu al companiei Nikon de a produce echipamente inovatoare, care le permit fotografilor sa depaseasca limitele a ceea ce este posibil, atat din punct de vedere creativ, cat si tehnic.

 

Juriul de la TIPA a laudat compania Nikon pentru ca a raspuns rapid la interesul din ce in ce mai mare pentru vlogging si streaming live prin prezentarea aparatului foto Z 30, care s-a pozitionat ca un urmator pas perfect pentru creatorii de continut care vor sa faca tranzitia de la aparatele foto compacte si smartphone-uri la un echipament superior. Intre timp, juriul a fost deosebit de impresionat de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S, care a fost descris ca ,,un obiectiv de vis pentru fotografii de natura salbatica". NIKKOR Z 85mm f/1.2 S a avut succes datorita caracteristicilor sale impresionante, cum ar fi diafragma maxima cu deschidere foarte mare, bokeh-ul frumos si focalizarea automata precisa.


Comentariile TIPA referitoare la Z 30 de la Nikon, castigatorul premiului ,"Best APS-C Vlogger Camera"
Editorii de la TIPA noteaza ca Nikon a raspuns rapid la activitatile in continua crestere de vlogging si streaming live ale creatorilor de continut, prin prezentarea unei solutii pentru dezvoltarea creativitatii, care ofera mai multe optiuni de inregistrare si reprezinta un pas inainte de la utilizarea aparatelor foto compacte si a smartphone-urilor. Z 30 de la Nikon ofera inregistrari video cu rezolutii 4K la 30p, optiuni de redare incetinita a segmentelor video de 1080 inregistrate cu cadente de pana la 120 fps, un monitor de 3 inci complet articulat si un microfon stereo incorporat in placa superioara. Accesoriile special dedicate pentru vlogging si pentru creatori, disponibile separat sau in kit cu Z 30 faciliteaza realizarea unei configuratii gata de utilizat. Aceste accesorii includ un manson de protectie SmallRig si o telecomanda Bluetooth de la Nikon, care poate fi combinata perfect cu mini-trepiedul sau manerul pentru selfie SmallRig, de asemenea disponibil. Aparatul foto Z 30 de la Nikon poate fi achizitionat ca simplu corp sau cu o varietate de obiective de kit si poate accepta, de asemenea, obiective din seria Z pentru fotografiere pe intregul cadru (cu decuparea respectiva) pentru cei care utilizeaza alte echipamente de la Nikon.


Comentariile TIPA referitoare la NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S, castigator al premiului ,"Best Supertelephoto Prime Lens"

Obiectivul de 600 mm din seria Z - un obiectiv de vis pentru fotografii de natura salbatica - incorporeaza un teleconvertor de 1,4x care transforma obiectivul in unul echivalent de 840 mm, f/5.6. Lucrul in aer liber inseamna adesea conditii de lumina si vreme provocatoare; stratul de acoperire mezo-amorfa dezvoltat recent ofera cele mai bune performante impotriva reflexiei (din gama de obiective produse de Nikon), in timp ce acoperirile ARNEO si cu nanocristale au rolul de a reduce formele dublate, reflexiile si stralucirea. Functia AF este mult imbunatatita cu un ,,motor electromagnetic Silky Swift", care utilizeaza magneti in loc de angrenaje dintate pentru a deplasa grupurile de focalizare, fiind avantajos atat pentru imagini statice, cat si pentru imagini video. Reducerea vibratiilor cu un astfel de obiectiv este primordiala, iar la acest model este de pana la 5,5 trepte cu corpurile de aparate foto compatibile. Cand se foloseste un trepied, constructia si designul asigura un echilibru gratie caruia rotirea panoramica este mai cursiva si mai sensibila.

Comentariile TIPA referitoare la NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, castigator al premiului ,"Best Portrait Lens"


Fotografii specializati in portrete vor aprecia foarte mult acest obiectiv cu o distanta focala clasica si o diafragma maxima cu deschidere foarte mare, cu un bokeh frumos si o constructie solida; avand aceste caracteristici, obiectivul va fi o alegere perfecta pentru a capta imagini uimitoare de moda, de nunta, de budoar si, desigur, portrete. Se pot obtine fundaluri impresionante cand se fotografiaza cu diafragma larg deschisa, iar la f/2, sursele de lumina punctiforme sunt redate ca sfere delicate, ,,de vis". Ca parte a familiei premium din linia S de la Nikon, caracteristicile optice superioare, calitatea functionarii si a constructiei acestui obiectiv sunt disponibile atat pentru fotografiere, cat si pentru filmare, cu o contributie importanta a celor doua motoare pas cu pas (STM). Modul de focalizare automata cu prioritate manuala permite tranzitia simpla la operarea manuala in timpul utilizarii functiei AF, in timp ce inelul de control programabil permite personalizarea usoara a modului de operare pentru a corespunde stilului individual al fiecarui fotograf pentru fiecare stare de spirit si scena.

Premiile TIPA World Awards sunt recunoscute universal ca onorand companiile de prima clasa si produsele de cea mai inalta calitate din industrie. De asemenea, acestea contribuie la furnizarea unor importante criterii de referinta si servesc drept ghid pentru consumatori atunci cand acestia iau deciziile de cumparare.


nikon mirrorless, nikon z, premii tipaAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Nikon isi extinde astazi gama de obiective NIKKOR Z in format DX, prezentand primul obiectiv cu distanta focala fixa in format DX. NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 are o deschidere mare a diafragmei, este clar, excelent la fotografierea de aproape si se...
citeste tot
Bucuresti, Romania, 10 mai 2023: Bucuresti, 18 aprilie 2023: SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea Z 8, o noutate in gama sa de aparate foto mirrorless profesionale din seria Z. Integrand o serie de...
citeste tot
Bucuresti, 07 februarie 2023 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte lansarea a doua noi obiective NIKKOR Z. Cu o diafragma maxima f/1.2 cu deschidere foarte mare, un bokeh de exceptie si o focalizare automata extrem de...
citeste tot
Nikon a anuntat versiunea de firmware 2.40 pentru aparatul sau mirrorless DX Nikon Z 50. Lista modificarilor aduse de noua versiune:- focalizarea automata cu detectie ochi este disponibila in timpul inregistrarii segmentelor video- performanta...
citeste tot
Bucuresti, 05 ianuarie 2023 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte dezvoltarea a doua noi obiective NIKKOR Z: NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, un obiectiv de telefotografie medie cu distanta focala fixa si deschidere mare a diafragmei...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2023. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.