10 iunie 2009

Trecut-au anii...

Ieri seara, incepand cu ora 18, la Muzeul Municipiului Bucuresti, a fost deschisa expozitia foto "Trecut-au anii...", un proiect al asociatiei "Bucurestiul meu drag". Expozitia contine 52 de perechi de fotografii, fiecare infatisand o fotografie veche si una noua a aceluiasi loc din Bucuresti, surprins pe cat posibil din aceeasi perspectiva.

Pentru bucuresteni este un prilej exceptional de a recunoaste locuri care nu mai exista sau care s-au modificat fundamental, de a rememora alte vremuri si de a face o comparatie intre ceea ce a fost candva si ceea ce este astazi. Cei tineri au sansa de a vedea, poate pentru prima oara, Bucurestiul parintilor si bunicilor lor, sansa de a intra in atmosfera vremurilor pe care nu le-au cunoscut niciodata in mod direct.

Expozitia "Trecut-au anii..." este si o introspectie sensibila in problematica dezvoltarii Capitalei in ultimii 40 de ani. Orice privitor poate recunoaste noile fotografii nu numai datorita paletei cromatice mai apropiate de realitate, dar si datorita aglomerarii pe care o surprind: oameni, autovehicule, cabluri, cladiri... Poate de aceea, "Trecut-au anii..." trebuie sa fie si samburele unei meditatii mai profunde: unde am fost si incotro ne indreptam?

La vernisajul expozitiei, deschis de catre Andrei Barsan, presedintele asociatiei "Bucurestiul meu drag", s-au intalnit aproape 100 de pasionati de arta fotografica si de Bucuresti printre care Mircea Radu, cunoscutul om de televiziune si pasionat fotograf, si domnul prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, presedinte al Ordinul Arhitectilor din Bucuresti.

Expozitia poate fi admirata pe gardul Muzeului Municipiului Bucuresti pana pe 21 iunie 2009 si este organizata de asociatia "Bucurestiul meu drag" si Muzeul Municipiului Bucuresti. Recomandam tuturor bucurestenilor, pasionatilor de fotografie si istorie sa viziteze aceasta inedita expozitie, unica in peisajul fotografic romanesc din ultimii ani. anii, trecut-au, trecut-au aniiAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
de Florin Andreescu expozitie de fotografie 11 - 30 noiembrie Vernisaj: miercuri, 11 noiembrie, ora 18.30 O poveste in imagini a unui timp rascolitor in Romania: 1975-1995, surprinsa de Florin Andreescu Programul "Fotografia in cuvinte" se incheie...
citeste tot
Identitatea unui oras este data de legatura profunda pe care o are cu trecutul sau, cu oamenii si constructiile care l-au definit de-a lungul timpului. Bucurestiul a fost vitregit in ultima jumatate de secol de aceasta legatura organica cu propriul...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.