21 octombrie 2009

Flashback: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei

de Florin Andreescu


expozitie de fotografie
11 - 30 noiembrie
Vernisaj: miercuri, 11 noiembrie, ora 18.30

O poveste in imagini a unui timp rascolitor in Romania: 1975-1995, surprinsa de Florin Andreescu

Programul "Fotografia in cuvinte" se incheie cu expozitia lui Florin Andreescu, "Flashback: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei". Programul "Fotografia in cuvinte" si-a propus, de-a lungul anului 2009, sa invite fotografi romani, din zone artistice si tehnice variate, sa-si traduca imaginile in cuvinte, in fata publicului.

Expozitia din luna noiembrie cuprinde fotografii realizate in Romania, in perioada 1975-1994. Asa cum si-a obisnuit publicul, Florin Andreescu lanseaza cate un album cu ocazia unei noi expozitii. Albumul, intitulat ca si expozitia "Flashback: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei", cuprinde 144 de fotografii, o treime fiind expuse in cadrul expozitiei.

Fotograful isi argumenteaza astfel expozitia:

Dincolo de ororile vremurilor, atunci au fost copilaria, adolescenta si tineretea mea. Uitandu-ma peste aceste fotografii, incerc sa regasesc partile bune si partile rele. Dar ratiunea este tulburata de savoarea "umbrelor" fixate pe hartie. Incerc sa-mi imaginez daca sensul, atmosfera, trairile vremurilor fotografiate pot razbate pana in ziua de azi. Oare avem nevoie de recuperarea acestor imagini sau mai bine rămaneau intr-o cutie prafuita?

Oare ne temem cumva sa privim in urma?
(Florin Andreescu) flashback, clisee, clisee voalate, voalate, epoca, anii, anii tranzitiei, tranzitieiAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Identitatea unui oras este data de legatura profunda pe care o are cu trecutul sau, cu oamenii si constructiile care l-au definit de-a lungul timpului. Bucurestiul a fost vitregit in ultima jumatate de secol de aceasta legatura organica cu propriul...
citeste tot
10 iunie 2009
Trecut-au anii...
Ieri seara, incepand cu ora 18, la Muzeul Municipiului Bucuresti, a fost deschisa expozitia foto "Trecut-au anii...", un proiect al asociatiei "Bucurestiul meu drag". Expozitia contine 52 de perechi de fotografii, fiecare infatisand o fotografie...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.