12 octombrie 2018

Sakura - sarbatoarea ciresilor infloriti din Japonia, cu Nikon 13 zile

Nikon si agentia de turism Eturia va propun o tura foto inedita de 13 zile in Japonia, pentru a suprinde Sakura - sarbatoarea infloririi cirestilor, care repezinta un adevarat simbol national, cu vechi traditii in cultura si filozofia japoneza, evocand natura efemera. Va invitam sa descoperiti spiritul unic al Japoniei intr-un circuit care celebreaza frumusetea pura a florilor de cires. Veti vizita ultra-moderna capitala Tokyo, veti admira castelul Himeji, frumusetea unica a Sanctuarului Itsukushima, de pe insula Miyajima, dar si Memorialul Pacii de la Hiroshima. La final ne vom bucura de farmecul inconfundabil al oraselor Osaka si Kyoto.

 

Programul pe zile

 

Ziua 1, 28 martie 2019: BUCURESTI - DOHA

Ne vom intalni in aeroportul international Henri Coanda din Bucuresti, iar dupa formalitatile de check-in ne vom imbarca pentru zborurile spre Doha, iar de acolo spre Tokyo. 

Zbor Bucuresti - Doha

Plecare Bucuresti, 28.03.2019, ora 23:30; Sosire Doha, 29.03.2019, ora 05:15, Qatar Airways; durata 04:45 

 

Ziua 2, 29 martie 2019: DOHA - TOKYO

Plecara Doha 29.03.2019 ora 07:05; Sosire Tokyo 29.03.2019 ora 22:30, Qatar Airways; durata 9:25

La sosirea pe Aeroportul International Haneda din Tokyo vom fi intampinati de ghidul local si vom fi transferati la hotelul la care vom fi cazati.

  

Ziua 3, 30 martie 2019: TOKYO (B)

Dupa micul dejun vom face un tur al orasului Tokyo, vizitand cateva dintre principalele atractii.

Vizita la Piata de peste Tsukiji - zona descoperita

Piata de peste Tsujiki este recunoscuta ca fiind una din cele mai mari piete de peste din lume, manipuland peste 2.000 de tone de produse marine pe zi. Piata este impartita in doua zone: cea interioara, unde pestele este procesat si cea exterioara, locul unde se gasesc restaurante, dar si produse de vanzare - peste si fructe de mare, unelte si articole de pescuit. Turistii vin aici in timpul diminetii savurand spectacolul, atmosfera vibranta si freamatul matinal continuu.

 

Vizita in Gradinile Estice ale Palatului Imperial

Vom face o incursiune in Gradinile Estice ale Palatului Imperial, un loc de o frumusete deosebita, amenajate in stilul inconfundabil japonez, respectand principii zen.

 

Vizita Templului Senso-ji

Vom ajunge in centrul orasului vechi, Asakusa, districtul cel mai plin de culoare din Tokyo, unde vom vizita Templul Asakusa Kannon, numit si Senso-ji, cel mai vechi templu buddhist din Tokyo. Legenda spune ca in anul 628 doi frati au pescuit din raul Sumida o statueta a zeitei milei Kannon, care revenea la ei ori de cate ori o aruncau inapoi in rau. Considerand aceasta un semn divin, locuitorii au ridicat pe acel loc, in anul 645, un templu inchinat zeitei Kannon. Intrarea se face prin Poarta Kaminarimon (Poarta Tunelului), simbolul Asakusa.

 

Vizita Tokyo International Forum

Vom vizita centrul de conferinte Tokyo International Forum, un complex cu un design interesant, care include 8 sali de concerte mari dimensiuni, 34 de sali de conferinte, numeroase restaurante si magazine si un muzeu de arte.

 

Plimbare in cartierul Ginza

In continuare vom face o plimbare in cartierul Ginza, cel mai apreciat pentru shopping si divertisment din capitala nipona, unde vom descoperi numeroase magazine ale designerilor celebri, galerii de arta, restaurante, cluburi si cafenele cochete.

 

Ziua 4, 31 martie 2019: TOKYO - HAKONE (B,D)

Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

Transfer Tokyo - Tachikawa - Hakone

La ora 8:30 vom fi transferati catre Hakone, nu inainte de a vizita Parcul Memorial Showa din Tachikawa.

 

Vizita in Parcul Memorial Showa

Vom poposi in Parcul Memorial Showa, pentru a imortaliza frumusetea si diversitatea peisajului. Parcul are o suprafata de peste 160 hectare si imbina stilul japonez de amenajare cu cel occidental, incluzand campuri de flori sezoniere, zone impadurite, iazuri si coline.

 

Vizita la Muzeul de Arta Hakone

Muzeul de Arta Hakone a fost fondat in 1952 si se mandreste cu o colectie interesanta de ceramica japoneza din timpuri preistorice pana in perioada Edo. Muzeul are si o gradina pitoreasca cu alei pietruite ce serpuiesc printre artari si o mica casa de ceai.

Veti servi cina la restaurantul hotelului la care veti fi cazati. 

 

Ziua 5, 1 aprilie 2019: HAKONE - HIMEJI (B)

Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

NOTA:

Bagajele vor fi transportate separat de la Hakone catre Okayama, astfel ca va trebui sa aveti un bagaj de mana separat pentru noaptea din Himeji.

Transfer Hakone - gara Mishima

Vom fi transferati la gara Mishima pentru a lua trenul spre Himeji.

Transfer cu trenul Mishima - Himeji

Vom fi transferati cu trenul de mare viteza spre Himeji.

Transfer pietonal catre hotel in Himeji

La sosirea in Himeji vom fi intampinati de ghidul local si ne vom indrepta pe jos catre hotelul la care vom fi cazati. 

 

Ziua 6, 2 aprilie 2019: HIMEJI - TAKAMATSU - OKAYAMA (B)

Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

 

Vizita Castelului Himeji

Vom vizita Castelul Himeji, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cel mai bine pastrate exemplare de constructii din perioada feudala. Cunoscut si sub numele de Castelul Egretei Albe, edificiul este considerat cel mai spectaculos castel din Japonia pentru marimea, frumusetea si gradul sau de conservare. Spre deosebire de multe alte castele japoneze, Himeji nu a fost niciodata distrus de razboaie, cutremure sau foc, fiind astazi unul dintre cele 12 castele originale ale tarii. Himeji a fost complet redeschis publicului in martie 2015 dupa o lunga perioada de timp in care cladirile sale au trecut printr-un amplu proces de renovare.

 

NOTA:

In zilele aglomerate dreptul de a urca in turnul principal al Castelului Himeji se acorda unui numar limitat de turisti.

 

Vizita Podul Seto Ohashi

Desi a fost inaugurat in 1988, Seto Ohashi este inca cel mai lung pod dublu din lume, fiind traversat atat de masini cat si de trenuri. Podul leaga insulele Honshu si Shikoku si are o lungime de 13 km, fiind o constructie cu adevarat grandioasa.

 

Transfer Himeji - Takamatsu

Vom fi transferati la Takamatsu traversand Podul Seto Ohashi.

 

Vizita Gradinii Ritsurin

Vom face o incursiune in una dintre cele mai frumoase gradini istorice ale Japoniei - Gradina Ritsurin. Numeroase alei, poduri si zone de vegetatie, lacuri si insulite formeaza un complex deosebit, care se remarca prin atentia la detalii si care cucereste prin simplitate si armonia peisajului. Veti gasi aici o ceainarie traditionala, dar si un muzeu de arta populara.

 

Transfer Takamatsu - Okayama

Vom fi transferati la hotelul din Okayama, la care vom fi cazati in jurul orei 20:00.

 

Ziua 7, 3 aprilie 2019: OKAYAMA - MIYAJIMA - HIROSHIMA (B)

Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

 

NOTA:

Bagajele vor fi transportate separat de la Okayama catre Kyoto, astfel ca va trebui sa aveti un bagaj de mana separat pentru cele 2 nopti din Hiroshima si Osaka.

 

Tur de oras de o jumatate de zi in Okayama

Vom face un tur de oras in Okayama.

 

Vizita la Gradina Korakuen

Vom vizita una dintre cele 3 cele mai frumoase gradini din Japonia, Okayama Koraku-en. Finalizata in 1700, Gradina Koraku-en si-a pastrat pana in zilele noastre aspectul original din perioada Edo. In trecut in gradina erau primiti musafirii importanti ai regalitatii, insa reprezenta si spatiu de relaxare pentru lordul feudal - fiind deschisa publicului in anumite zile. Gradina Korakuen a fost distrusa partial in anul 1934, din cauza inundatiilor si in anul 1945 din cauza bombardamentelor din cel de-al Doilea Razboi Mondial, insa a fost restaurata conform picturilor si diagramelor din perioada Edo.

 

Transfer cu trenul Okayama- Hiroshima

Vom fi transgerati la gara din Okayama pentru a calatori cu trenul de mare viteza Nozomi spre Hiroshima.

 

Transfer cu feribotul Hiroshima - Insula Miyajima

Vom pleca intr-o calatorie cu feribotul pana la Insula Miyajima (Insula Altarului), in topul celor mai frumoase locuri ale Japoniei. Acest adevarat paradis pamantesc a fost inscris in 1996 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Vizita la Sanctuarul Itsukushima

Localizata in Marea interioara Seto, Miyajima a fost considerata inca din perioada antica o insula divina, avand o bogata istorie si traditie. Vom aprecia aici armonia deplina intre frumusetea naturala a insulei si frumusetea arhitecturii create de mainile iscusite ale oamenilor. Vom admira Sanctuarul Itsukushima, dedicat celor trei zeite ale marii. Sanctuarul, ridicat in 593, este un altar sfant in religia sintoista. Uriasele sale torii rosii ce par a pluti deasupra apei reprezinta un simbol al Japoniei la fel ca si Muntele Fuji. Nu departe de Altarul Itsukushima se afla Pagoda Tahoto, construita in 1523, care ofera privelisti fermecatoare asupra golfului si a sanctuarului.

 

Transfer cu feribotul Insula Miyajima - Hiroshima

Seara vom fi din nou transferati in Hiroshima, la hotelul la care vom fi cazati. 

 

Ziua 8, 4 aprilie 2019: HIROSHIMA - OSAKA (B)

 

Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

Tur de o oras de o jumatate de zi in Hiroshima

Vom face un tur al orasului Hiroshim, primul oras din istoria omenirii distrus de o arma nucleara.

 

Vizita la Domul Bombei Atomice

Vom vizita Genbaku Domu (Domul bombei atomice) un simbol al pacii, aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO. In urma atacului cu bomba atomica au pierit 200.000 de oameni, dar au fost distruse si constructiile orasului. Totusi la o distanta nu prea mare de centrul exploziei s-a pastrat cladirea cu trei etaje a Camerei de Comert si Industrie, ruina denumita Genbaku Domu.

 

Vizita Muzeului Memorial al Pacii

Vom vizita apoi si Muzeul Memorial al Pacii care a fost deschis in 1955, la zece ani dupa ce bomba atomica a explodat la Hiroshima, un muzeu cu adevarat impresionant prin exponatele sale care vorbesc despre tragicul eveniment si care transmit, in final, un mesaj pacifist. In centrul Parcului Memorial se afla Flacara Pacii care va fi stinsa doar cand va fi distrusa si ultima bomba nucleara din lume.

 

Transfer cu trenul Hiroshima - Osaka

Dupa amiaza vom fi transferati cu trenul de mare viteza catre Osaka. Vom ajunge la hotel in jurul orei 14:30.

 

Ziua 9, 5 aprilie 2019: OSAKA - KYOTO (B)

Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

 

Transfer Osaka - Kyoto

La ora 09:30 vom fi transferati in Kyoto.

 

Vizita Sanctuarului Fushimi Inari

Vom vizita Sanctuarul shinto Fushimi Inari, celebru pentru miile de porti torii care strajuiesc reteaua de alei ce conecteaza principalele cladiri. Sanctuarul este dedicat lui Inari - zeului shinto al orezului.

 

Vizita la Tempul Tofukuji

Vom poposi la Templul zen Tofukuji, fondat in 1236. Vom putea fotografia aici cea mai veche poarta zen, datand din 1425 - Poarta Sanmon. 

 

Ziua 10, 6 aprilie 2019: KYOTO (B)

Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

 

Tur de oras de o zi in Kyoto

La ora 9:00 vom pleca intr-un tur al orasului Kyoto, urmand ca la ora 18:00 sa fim din nou transferati la hotel.

 

Vizita Templului Kinkaku-ji

Vom vizita Kinkaku-ji, Templul Pavilionului de Aur, iazul si gradina magnifica a acestuia, un ansamblu deosebit si una dintre cele mai vizitate atractii ale arhipelagului nipon. Templul a fost construit in 1397 ca resedinta a shogunului Ashikaga Yoshimitsu. Dupa moartea shogunului fiul acestuia a transformat vila intr-un templu Zen. Templul are trei etaje, ultimele doua fiind acoperite cu foita din aur pur al caror scop era de a atenua si purifica orice ganduri si sentimente negative fata de moarte. Accesul in interiorul templului nu este permis.

 

Vizita Templului Ryoanji

In continuare vom vizita Templul Ryoanji, unul dintre cele mai vechi din Kyoto, situat pe lista patrimoniului universal UNESCO. Templul se bucura de o spendida gradina in stil zen, cu formatiuni stancoase si alei pietruite organizate dupa anumite modele, care invita la meditatie.

 

Vizita Templului Ginkakuji

Ginkakuji, sau Templul Pavilionului de Argint a fost construit de catre shogunul Ashikaga Yoshimasa, ca resedinta a sa in perioada de batranete. Vila a fost transformata in templu in 1490, dupa moartea shogunului. Ginkakuji a devenit inca de la inceput un centru important de cultura si arta , cu un puternic impact in intreaga tara. 

 

Vizita Templului Eikando

Vom face o incursiune si la Templul Eikando, edificiu al sectei budiste Jodo. Templul este celebru pentru peisajele spectaculoase, in special toamna, cand se bucura si de un sistem de iluminare care ii pune in evidenta stilul.

 

Plimbare in cartierul Gion

Ne vom indrepta apoi spre Gion, unde gheisele pot fi admirate inca in ceainarii si unde, accidental, puteti intalni tinere maiko, ucenicele gheiselor. Cea mai populara zona a districtului este strada Hanami-koji unde frumoase case Machiya functioneaza ca restaurante, care servesc Ryori - cina kaiseki in stil Kyoto. Intercalate printre restaurante sunt si o serie de ochaya (ceainarii exclusiviste), unde atmosfera este intretinuta de maiko si geiko.

 

Ziua 11, 7 aprilie 2019: KYOTO - TOKYO (B)

Micul dejun va fi servit la restaurantul hotelului.

 

Transfer hotel - gara in Kyoto

La ora 14:45 vom fi transferati la gara din Kyoto.

Transfer cu trenul Kyoto - Tokyo

Vom calatori cu trenul de mare viteza Nozomi catre capitala nipona.

 

Transfer gara - hotel in Tokyo

La sosirea in gara din Tokyo vom fi transferati la hotelul la care vom fi cazati. 

 

Ziua 12, 8 aprilie 2019: TOKYO - DOHA - BUCURESTI (B)

Micul dejun va fi servit fie la restaurantul hotelului, fie va fi luat la pachet.

Zi libera

Veti avea intreaga zi la dispozitie pentru a explora orasul pe cont propriu.

Nota:

Late check out-ul nu este inclus.

Transfer hotel - aeroport in Tokyo

La ora 21:30 vom fi transferati catre aeroport pentru zborul spre casa. 

 

Ziua 13, 9 aprilie 2019: TOKYO - DOHA - BUCURESTI (B)

Zbor Tokyo - Doha - Bucuresti 

Plecare Tokyo 09.04.2019 ora 00:01; Sosire Doha 09.04.2019 ora 06:00; Qatar Airways; durata 11:59

Plecare Doha 09.04.2019 ora 06:50; Sosire Bucuresti 09.04.2019 ora 11:55; Qatar Airways; durata 5:05

 

 

Cazare & tarife

Cazarile oferite de catre Eturia in cadrul unui circuit sunt clasificate in patru categorii:

 • Standard         hoteluri de nivel mediu, cotate cu 3* si care ofera facilitati simple, limitate, dar de buna calitate
 • Confort            hoteluri cu un standard ridicat, cotate cu 4* si 3* superior, care ofera o gama larga de facilitati si servicii
 • Superior          hoteluri cotate cu 5* si 4* superior, boutique hoteluri, care ofera servicii si facilitati de top
 • Luxury             hoteluri si boutique hoteluri rafinate, selecte, cu servicii impecabile, discrete si deseori exclusiviste

 

LOCATIE

CAZARE CONFORT

Tip camera

 • Tokyo

Sunshine City Prince Hotel 3* (sau similar)

Standard Room

 • Hakone

Resorpia Hotel 4*(sau similar)

Standard Room

 • Himeji

Monterey Hotel 4*(sau similar)

Standard Room

 • Okayama

Mitsui Garden Hotel 3*(sau similar)

Standard Room

 • Hiroshima

New Hiroden Hotel 3*(sau similar)

Standard Room

 • Osaka

Moxy Osaka Honmachi 4* (sau similar)

Standard Room

 • Kyoto

Hotel Grand Bach Kyoto Select 4* (sau similar)

Standard Room

 

Perioada: 28 martie - 09 aprilie 2019
Tarif: 3.990 euro / pachet / persoana /sejur, cazare in camera dubla.

 

Servicii incluse

 • Biletele de avion pentru zborurile internationale: Bucuresti - Tokyo - Bucuresti
 • Taxele de aeroport pentru zboruri
 • Cazare 10 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat     
 • Mesele mentionate in program
 • Toate transferurile mentionate in itinerar
 • Transportul se va face cu autocar privat si in sharing basis, impreuna cu alti turisti, conform itinerarului   
 • Toate tururile si vizitele mentionate in itinerar
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in itinerar
 • Ghid local dedicat vorbitor de limba engleza pentru tururile si vizitele incluse
 • Insotitor de grup din partea Eturia
  • Asigurarea complexa de calatorie (medicala & storno)
  • Taxele de serviciu
  • Serviciu telefonic de urgente 24/7
  • Brosuri online personalizate in limba romana cu informatii despre destinatie

 

Date contact:

Anca Brodoceanu

anca.brodoceanu@eturia.ro

0744601011

japonia, nikon, sakuraAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 A fost adaugat 1 comentariu
Soulseeker
Soulseeker a scris pe 15-10-2018 la 09:44
Sakura - sarbatoarea ciresilor infloriti din Japonia, it's on my bucket list!
0
0

 
 
Articole similare |
Articole recente
  Our way to Madagascar - powered by Nikon   Gina Buliga… Bogdan Comanescu… Agota Kadar… Ramona Moldovan… Andrei Niculescu… Enona Chiriac… Gabriela Gunter… Carmen Lapazan    ...
citeste tot
Nikon are placerea sa anunte ca varfurile sale de gama DSLR, aparatele foto Nikon D5 si Nikon D500 au primit premiul pentru design ‘iF Design Award 2017’       Aparatul foto digital SLR – Nikon D5 Nikon D5 este...
citeste tot
Pe 28 si 29 iunie 2016 va invitam la Weddings Camp (Wedd Camp), un eveniment fotografic Est-European pentru oameni pasionati, idei indraznete si afaceri in crestere, dedicat in mare masura fotografilor de nunta, ce va avea loc la Mamaia,...
citeste tot
Nikon a anuntrat astazi actualizari de firmware pentru aparatele foto DSLR FX Nikon D810 si Nikon D810A.        Actualizare firmware „C” pentru aparatul foto Nikon D810   Acest serviciu furnizeaza un software...
citeste tot
Plecand de la  o idee preconceputa ca nimic nu ma mai poate surprinde dupa capitolul Nikon D800, pot spune ca Nikon D600 este aparatul pe care l-am tinut cel mai mult timp in teste. Imediat dupa ce am pus mana pe aparat, am gasit un element de...
citeste tot
Nikon a anuntat de curand ca, pana la inceputul lunii noiembrie 2012, a produs 75 de milioane de obiective NIKKOR pentru aparate foto cu obiective interschimbabile. Cifra de productie a crescut cu cinci milioane fata de valoarea de 70 de milioane din...
citeste tot
In acest articol, Brett Florens, pe care ati avut ocazia sa il vedeti si ascultati in timpul seminarului si workshop-ului din cadrul Weekend-ului Nikonistilor, ne impartaseste cateva din secretele sale in materie de fotografie de nunta pe timp de...
citeste tot
Am reusit sa adun material pentru o prezentare ampla a ultimului model de camera foto de pe piata: Nikon D800.  Lansarea a surprins, provocand un adevarat cutremur in lumea fotografilor. Asta deoarece modelul ataca o reduta aparata de preturi...
citeste tot
Dupa Nikon D4, Mircea Bezergheanu a incercat de curand si Nikon D800, aparatul DSLR  FX in format 35mm cu cea mai mare rezolutie din lume. Pana la aparitia unui test complet, puteti sa va faceti o idee despre ce inseamna 36,3 megapixeli in...
citeste tot
BCN Ranking, cea mai importanta companie de cercetare a pietei din Japonia, a realizat un clasament al producatorilor de aparate foto DSLR de pe piata japoneza in ordinea cotei de piata realizate in prima jumatate a anului 2010.   Primul loc...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2021. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.