10 februarie 2015

Noul Nikon D810A - dedicat astrofotografiei

Bucuresti,  10 februarie, 2015 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta astazi lansarea primului  DSLR Nikon in format FX proiectat pentru astrofotografie. Nikon D810A este o versiune special modificata a lui Nikon D810 si incorporeaza un filtru infrarosu (IR) reproiectat pentru a reda culoarea reala a nebuloaselor care emit lumina in lungime de unda hidrogen alfa (aproximativ 656nm).

Fiind proiectat pentru a oferi cele mai fine detalii, senzorul in format FX asigura obtinerea unor imagini de 36,3 megapixeli cu contrast ridicat si cu minimum de culori false. Intervalul ISO standard de 200­–12800 poate fi extins pana la ISO 51200 (echivalent), iar functia de reducere a zgomotului 3D asigura obtinerea unor imagini curate, bine definite la sensibilitati ISO inalte. Procesorul de imagini rapid si puternic de la Nikon, EXPEED 4, creste performanta generala a aparatului foto si minimizeaza denaturarea culorilor.

"D810A ofera fotografilor un instrument puternic pentru fotografierea cerului indepartat. Avantajele pe care le avea D810 in comparatie cu alte modele ne-au dus la ideea de a transforma acest maestru al inaltei rezolutii intr-un aparat foto pentru astrofotografie. Acesta este un domeniu in care detaliile fine si precizia absoluta sunt cruciale: D810A indeplineste cu brio ambele cerinte," a declarat Dirk Jasper, manager al departamentului „Produse profesionale” pentru Nikon Europa.

Nikon D810 este un aparat foto cunoscut in lumea astrofotografilor: are puterea de a fotografia cerul noptii, dar un senzor de aparat foto standard nu ofera cea mai buna modalitate de a inregistra imaginile nebuloaselor care emit lumina in lungime de unda hidrogen alfa. Pentru a preveni dominanta culorii rosii, filtrele optice din aparatele foto DSLR obisnuite limiteaza transmisia luminii rosiatice din spectrul de lumina vizibil. Spre deosebire de acestea, caracteristicile filtrului optic cu care este echipat Nikon D810A au fost modificate in sensul cresterii de aproximativ patru ori a transmisiei luminii in lungime de unda hidrogen alfa. Drept rezultat, fotografii pot inregistra acum culoarea frumoasa de rosu „adevarat” a acestor nebuloase, fara a modifica aparatul foto. Beneficiile modificarilor efectuate la D810A sunt evidente, chiar si atunci cand se fotografiaza campuri de stele si peisaje stelare.

Fiind echipat cu un numar de functii specializate, D810A face fata unora dintre provocarile cu care se confrunta astrofotografii. Pe langa setarile Bulb si Durata, un nou mod manual de expunere lunga permite expuneri de pana la 900 de secunde. Pentru a minimiza vibratiile interne din timpul expunerii, fotografii pot sa activeze obturatorul electronic cu perdea frontala al aparatului foto si sa reduca riscul aparitiei neclaritatilor infime chiar si in detaliile subtile. Cand se fotografiaza in mod Vizualizare in timp real, o previzualizare virtuala a expunerii pentru setarile Bulb si Durata este utila pentru focalizare si incadrare. Mai mult decat atat, la fel ca la D810, imaginea vizualizata in timp real poate fi marita pana la 23x, permitand efectuarea unor verificari esentiale ale focalizarii, cu o precizie absoluta. Cand se fotografiaza prin vizor, un nou afisaj al orizontului virtual luminat cu rosu va permite sa va asigurati ca nivelul este orizontal.

Una dintre marile provocari pentru astrofotografi este durata bateriei, dar aceasta nu este o problema cu Nikon D810A. Designul eficient energetic ii permite noului model sa  inregistreze pana la 3.860 de imagini statice la o singura incarcare. In plus, gripul optional MB-D12 de la Nikon va permite sa inregistrati pana la 10.660 de imagini statice la o singura incarcare. Secventa de utilizare a acumulatorilor se poate selecta si seta din aparatul foto.

Nikon D810A va fi disponibil la partenerii Nikon din Romania la sfarsitul lunii mai.

dslr, lansare, nikon, astrofotografie, d810a



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 Au fost adaugate 2 comentarii
...un cititor
...un cititor a scris pe 11-02-2015 la 16:25
D810....ce bijuterie...pt asta meritati aplauzele....de la "un cititor"....:)....
0
0
Mihai
Mihai a scris pe 10-02-2015 la 15:52
Buna ziua, Nikon D810A se poate utiliza si la fotografia de portrete, fotojurnalism etc. sau este un aparat dedicat numai astrofotografilor?
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 10-02-2015 la 16:07
Buna ziua! Datorita constructiei filtrului IR, Nikon D810A nu este recomandat pentru fotografiere obisnuita, fiind posibila aparitia unei tente rosiatice pronuntate in imagini.
0
0
Mihai
Mihai a scris pe 10-02-2015 la 16:14
Multumesc.
0
0

Articole similare |
Articole recente
Nikon Romania a realizat o selectie speciala a unora dintre cele mai reusite cadre din anul 2023. Iata 23 de imagini create cu echipamentul Nikon - ”Best of 2023”.         © Vlad Pogonariu - fotografie de...
citeste tot
Nikon, in parteneriat cu CIWEM, WaterBear, Arup si MPB are placerea sa anunte castigatorii editiei din 2023 a concursului Environmental Photographer of the Year. Acum, la cea de-a 16-a editie, concursul pune in lumina provocarile stringente de...
citeste tot
BTS, director de fotografie si ambasador Nikon, Pep Bonet dezvaluie arta videografiei: de la stilurile de miscare, importanta modului manual si de ce spontaneitatea functioneaza adesea cel mai bine.   "Eu sunt un povestitor", incepe Pep Bonet....
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.