23 august 2018

Nikon prezinta noul sistem cu montura Z si lanseaza doua aparate foto mirrorless FX: Z 7 si Z 6

Bucuresti, 23 august 2018 – SKIN, unic importator Nikon in Romania are placerea sa anunte lansarea aparatelor foto mirrorless in format FX de la Nikon, cu fotografiere pe intregul cadru, Z 7 si Z 6, precum si a unor obiective NIKKOR cu montura Z, prevazute cu o noua montura, cu diametru mai mare.

 

 

Mirrorless la superlativ, prin sistemul cu montura Z de la Nikon

 

Sistemul cu montura Z este format din aparate foto mirrorless care sunt prevazute cu o noua montura, cu diametru mai mare si cu obiective NIKKOR si accesorii compatibile. Acest sistem a fost realizat urmand ideea de a se atinge noi dimensiuni ale performantelor optice. Acesta a preluat traditia companiei Nikon in privinta calitatiii, tehnologiei fotografice superioare, operabilitatii deosebite si inaltei fiabilitati, toate inovate si utilizate la aparatele foto digitale SLR pe care le-a produs.

 

La baza noului sistem cu montura Z sta noua montura, cu diametru mai mare, care permite noi posibilitati de design, precum si noi oportunitati creative. Sistemul cu montura Z va oferi o varietate de obiective de inalta performanta*, inclusiv obiectivul cu cea mai mare deschidere a diafragmei din istoria companiei Nikon, cu f/0.95. In plus, noul adaptor pentru montura va permite compatibilitatea cu obiectivele NIKKOR cu montura F, oferind fotografilor mai multe optiuni.

 

„Z” reprezinta puntea spre un nou capitol. Seria Z de la Nikon urmarestete obtinerea celor mai bune performante. Urmareste redefinirea posibilitatilor si oferirea unor instrumente cu care fotografii sa poata ajunge la niveluri superioare de creativitate.

 

Nikon va extinde valoarea aparatelor foto mirrorless prin sustinerea traditiei sale de calitate, raspunzand totodata evolutiei tehnologiei fotografice. Oferind fotografilor noi produse stimulatoare, Nikon va continua sa fie în fruntea lumii fotografice.

 

Prezentare generala a produselor Z 7 si Z 6

 

Z 7 si Z 6 sunt echipate cu un nou senzor CMOS in format FX de la Nikon, cu fotografiere pe intregul cadru si iluminare din spate, cu functie AF in plan focal incorporata cu detectie de faza si cu cel mai recent sistem de procesare a imaginii, EXPEED 6.

 

Z 7 are 45,7 megapixeli efectivi si accepta un interval de sensibilitati standard ISO 64–25600. In combinatie cu obiectivele NIKKOR cu montura Z, aparatul foto obtine un nivel remarcabil de claritate si de detaliu, pe toata intinderea imaginii, pana la marginile acesteia.

 

Z 6 este un aparat foto în format FX de uz general, cu un numar efectiv de 24,5 megapixeli si accepta intervalul larg de sensibilitati standard ISO 100–51200. Cu performante superioare la sensibilitati inalte si inregistrare de filme 4K UHD pe intregul cadru, cu interpretarea tuturor pixelilor, Z 6 raspunde unei diversitati de cerinte, precum fotografierea in medii slab iluminate si inregistrarea filmelor.

 

 Principalele caracteristici ale aparatelor foto Z 7 si Z 6

 

1. Echipate cu un nou senzor CMOS in format FX de la Nikon, cu iluminare din spate, cu functie AF in plan focal incorporata cu detectie de faza

 

Pentru ambele aparate foto, Z 7 si Z 6, a fost adoptat un senzor CMOS cu iluminare din spate, cu puncte AF in plan focal cu detectie de faza. Z 7 are un numar efectiv de 45,7 megapixeli si permite intervalul de sensibilitai standard ISO 64–25600 (reducerea pana la echivalentul ISO 32 si extinderea pana la echivalentul ISO 102400 sunt, de asemenea, posibile). Z 6 are un numar efectiv de 24,5 megapixeli si permite un interval larg de sensibilitati standard, ISO 100–51200 (plus reducere pana la echivalentul ISO 50 si extindere pana la echivalentul ISO 204800).

 

2. Un sistem AF hibrid, cu puncte de focalizare care acopera aproximativ 90% din zona de imagine

 

Z 7 are 493 de puncte de focalizare*, iar Z 6 are 273, permitand o acoperire larga, de aproximativ 90% din zona de imagine, atat pe orizontala, cat si pe verticala. Acest sistem AF hibrid utilizeaza un algoritm optimizat pentru senzorul în format FX, pentru a comuta automat intre functia AF in plan focal cu detectie de faza si functia AF detectare contrast cu focalizare. Utilizarea obiectivelor NIKKOR cu montura Z mareste si mai mult acuratetea functiei AF, atat la fotografiere, cat si la înregistrarea filmelor.

 

*Cu zona de imagine FX (36×24) si functie punct unic AF activata.

 

3. Noul sistem de procesare a imaginii, EXPEED 6, pentru imagini clare si precise, precum si noi functii care sustin exprimarea creativa

 

Z 7 si Z 6 sunt echipate cu noul sistem de procesare a imaginii, EXPEED 6. Prin utilizarea puterii de rezolutie superioare a obiectivelor NIKKOR cu montura Z si a obiectivelor NIKKOR cu montura F, subiectele sunt redate mai clar ca niciodata. De asemenea, zgomotul este redus efectiv.

 

In plus, la parametrii de claritate ai sistemului Picture Control a fost adaugata o optiune de claritate de nivel mediu. Aceasta optiune, pe langa parametrii de claritate existenti, permite utilizatorilor sa faca diferite texturi din cadrul ecranului mai clare sau mai difuze, atat pentru imagini statice, cat si pentru filme*. De asemenea, aparatele foto ofera 20 de optiuni de Picture Control creativ, sustinand exprimarea creativa. Nivelurile efectelor sunt reglabile de la 0 pâna la 100.

 

*Reglarea claritatii de nivel mediu este posibila numai la setarea „Calitate ridicata” pentru filme.

 

4. Un vizor electronic care utilizeaza tehnologii optice si de procesare a imaginii de nivel superior de la Nikon, pentru a oferi o vizualizare clara si naturala

 

Vizorul electronic adoptat pentru Z 7 si Z 6 este confortabil si simplu de utilizat, fiind comparabil cu vizoarele optice. Ambele aparate foto sunt echipate cu cate un vizor electronic pentru care a fost adoptat un panou OLED de aproximativ 3.690.000 puncte. Vizorul electronic are o acoperire a cadrului de aproximativ 100% si o magnificare de aproximativ 0,8×, precum si un unghi de vizualizare pe diagonala de aproximativ 37°. Se inspira din tehnologiile optice si tehnologiile de procesare a imaginilor, de nivel superior de la Nikon, asigurand o vizualizare clara si confortabila, comparabila cu a vizoarelor optice, cu aberatii reduse si incordare minima a ochilor, chiar si in timpul sesiunilor lungi de fotografiere. Mai mult decat atat, pe geamul de protectie al ocularului a fost aplicata o acoperire cu fluor, care respinge murdaria. In plus, meniul poate fi afisat in vizorul electronic, permitand utilizatorilor sa vizualizeze si sa regleze rapid o varietate de setari de fotografiere, inclusiv sensibilitatea ISO, modul zona AF si optiunile Picture Control, toate in timp ce se priveste prin vizor.

 

5. Un design ergonomic unic, specific companiei Nikon, care permite operarea intuitiva

 

Aparatele foto Z 7 si Z 6 au mostenit operabilitatea superioara pe care Nikon a cultivat-o de-a lungul anilor prin dezvoltarea aparatelor foto. Corpurile sunt compacte, prevazute cu manere ferme, iar butoanele, precum cele pentru selectorul secundar, AF-ON, ISO si compensarea expunerii, sunt toate plasate astfel încat sa poata fi operate rapid si usor. In plus, pe partea de sus a aparatului foto este un panou de afisare pe care pot fi prezentate informatii despre setari, la fel ca la modelele de aparate foto digitale SLR.

 

6. Functii de filmare, precum 10 biti, N-Log, care activeaza intervalul dinamic larg si functii de timecode, care raspund cerintelor profesionale

 

Cu aparatele foto Z 7 si Z 6 se pot înregistra nu numai filme 4K UHD (3840 × 2160)/30p pe intregul cadru, utilizand formatul de film FX, dar si filme full-HD/120p. Se pot obtine filme 4K UHD mai clare, prin utilizarea interpretarii tuturor pixelilor.*1 In plus, la inregistrarea filmelor 4K UHD si full-HD se pot utiliza functiile D-Lighting activ, de reducere electronica a vibratiilor si de reliefare a focalizarii. Informatiile originale N-Log de la Nikon pot fi utilizate, de asemenea, cu iesirea HDMI pe 10 biti*2. Aparatele foto utilizeaza o adancime de culoare extinsa si un interval dinamic de 1.300%, in doisprezece pasi, pentru a inregistra*3 o bogatie de informatii tonale din zonele luminoase si din umbre, pentru o gradare mai eficienta a culorilor. Suportul pentru timecode simplifica sincronizarea video si sonora a segmentelor de film inregistrate pe diverse dispozitive. In plus, inelul de control al obiectivelor NIKKOR cu montura Z poate fi utilizat pentru reglarea silentioasa si cursiva a unor setari precum diafragma si compensarea expunerii.

 

*1 Fiind exclus formatul de film FX pentru aparatul foto Z 7

*2 Nu este posibila inregistrarea simultana a filmelor 4K UHD cu iesire de 10 biti pe cardul de memorie al aparatului foto.

*3 Filmele sunt inregistrate numai pe dispozitivul de inregistrare extern, nu pe cardul de memorie din aparatul foto.

 

7. Primul*1 sistem de reducere a vibratiilor de la Nikon integrat in aparatul foto, cu eficacitate de aprox. 5 trepte*2

 

Z 7 si Z 6 sunt echipate cu sistem de reducere a vibratiilor (VR) integrat in aparatul foto. Unitatea VR asigura compensarea miscarii pe cinci axe. Efectele reducerii vibratiilor sunt echivalente utilizarii unui timp de expunere cu 5 trepte mai lung*1. Aceasta functie poate fi utilizata in mod eficient cu obiectivele NIKKOR cu montura F, inclusiv cu cele care nu sunt prevazute cu functie VR, atunci cand se utilizeaza adaptorul pentru montura FTZ (vandut separat)*3.

 

*1 La aparatele foto cu obiective interschimbabile

*2 Masurari efectuate conform standardelor CIPA (utilizându-se obiectivul NIKKOR Z 24-70mm f/4 S la pozitia de zoom de telefotografie).

*3 Nivelul de compensare obtinut cand se utilizeaza un obiectiv NIKKOR cu montura F nu este la fel de inalt ca atunci când se utilizeaza un obiectiv NIKKOR cu montura Z.

 

8. Alte functii si caracteristici

• Sistemul de operare preluat de la aparatele foto digitale SLR de la Nikon permite operarea intuitiva a butoanelor si a comutatoarelor

• Acelasi nivel de rezistenta si de durabilitate, precum si aceeasi rezistenta la praf si la picaturi de apa ca a aparatului foto Nikon D850, oferite intr-un corp compact

• Un monitor LCD tactil de 8 cm, cu aproximativ 2.100.000 puncte, cu mecanism de inclinare

• Fotografierea silentioasa elimina vibratiile si zgomotul cauzate de actionarea obturatorului. O noua functie de reliefare a imaginilor tip stiva*1 permite utilizatorului sa confirme setarile corecte dupa fotografierea cu comutarea focalizarii. O imagine monocroma simulata utilizand tehnologia de reliefare a focalizarii emuleaza modul in care va arata profunzimea de camp dupa ce toate imaginile sunt combinate într-o stiva de focalizari in software-ul de editare*2

• Fotografierea continua la viteza ridicata (extinsa)*3 de aproximativ 9 fps (Z 7) si 12 fps (Z 6), permite captarea miscarilor rapide

• Fotografiere cu temporizator de interval, care face posibila crearea filmelor secventiale 8K (Z 7)*2

• Un interval extins de masurare în conditii de lumina scazuta*4 permite utilizatorilor sa inregistreze scene precum tranzitia de la apus la cerul instelat, utilizand expunerea automata

• Functie Wi-Fi® încorporata, pentru conectarea directa la un dispozitiv inteligent utilizând aplicatia SnapBridge

• Functia Wi-Fi® încorporata face posibil transferul imaginilor si filmelor intr-un computer

• Suport pentru accesoriile aparatelor foto digitale SLR existente, precum transmitatorul fara fir WT-7 (disponibil separat), pentru transferul de mare viteza al imaginilor si filmelor printr-o retea LAN cablata sau fara fir, precum si iluminarea avansata fara fir cu radiocomanda, care face posibila fotografierea flexibila cu mai multe blituri

 

 

*1 Se poate confirma numai prin utilizarea aparatului foto cu care a fost efectuata comutarea focalizarii.

*2 Este necesar software de la terti.

*3 Mod de fotografiere Continuu R (extins) în format RAW, JPEG sau TIFF de 12 biti

*4 Cu fotografiere cu temporizator de interval sau înregistrare de filme secventiale, cand sunt activate modurile de fotografiere silentioasa si de uniformizare a expunerii.

 

 

Dezvoltarea gripului MB-N10

 

Gripul MB-N10, care este în proces de dezvoltare, va contine doi acumulatori Li-ion EN-EL15b, crescand efectiv numarul de fotografii posibile si/sau timpul de înregistrare a filmelor de aproximativ 1,8 ori. Acesta va avea acelasi nivel de rezistenta la praf si la picaturi de apa ca al aparatelor foto Z 7 si Z 6 si va putea fi încarcat prin USB, utilizand adaptorul de incarcare la curent alternativ EH-7P.

 

Informatiile despre lansarea acestui produs vor fi anuntate la o data ulterioara.

 


Aparatul foto Z 7 va fi disponibil in Romania la sfarsitul lui septembrie 2018, iar Z 6 va fi disponibil la sfarsitul lui noiembrie 2018.

nikon, mirrorless, ml, z 7, z 6, z7, z6Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Nikon Romania a realizat o selectie speciala a unora dintre cele mai reusite cadre din anul 2023. Iata 23 de imagini create cu echipamentul Nikon - ”Best of 2023”.         © Vlad Pogonariu - fotografie de...
citeste tot
Nikon, in parteneriat cu CIWEM, WaterBear, Arup si MPB are placerea sa anunte castigatorii editiei din 2023 a concursului Environmental Photographer of the Year. Acum, la cea de-a 16-a editie, concursul pune in lumina provocarile stringente de...
citeste tot
BTS, director de fotografie si ambasador Nikon, Pep Bonet dezvaluie arta videografiei: de la stilurile de miscare, importanta modului manual si de ce spontaneitatea functioneaza adesea cel mai bine.   "Eu sunt un povestitor", incepe Pep Bonet....
citeste tot
Castigator Grand Prize al concursului de fotografie „Tears in the Rain” („Lacrimi in ploaie”) de Austin Garcia (Philippine)   Nikon are placerea sa anunte castigatorii premiilor Grand Prize pentru fiecare categorie a...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.