17 aprilie 2012

Nikon premiat la TIPA 2012 si red dot awards

Nikon Europe a anuntat ieri ca trei dintre produsele sale au castigat premii in cadrul ceremoniei TIPA (Technical Image Press Association), iar patru produse au primit prestigiosul premiu "red dot award: product design 2012".

TIPA, cea mai cunoscuta asociatie de presa pentru imagini din Europa, a acordat premiul "Best D-SLR Expert" aparatului foto Nikon D800, "Best Entry Level D-SLR" aparatului Nikon D5100 si "Best Professional Flash System" blitului electronic SB-910.

Premiile sale sunt alese de catre 29 de reviste cu profil fotografic din 13 tari europene si sunt acordate produselor pe care juriul le considera drept cele mai bune din categoria lor, din punct de vedere al calitatii de ansamblu, al performantei si al beneficiilor aduse consumatorului vizat.


Pe de alta parte, premiul "red dot award: product design 2012" a fost acordat sistemului Nikon 1, noilor aparate foto compacte de la Nikon - COOLPIX AW100 si COOLPIX P310, precum si telemetrului cu laser PROSTAFF 5. Sistemul de aparate foto Nikon 1 a intrat in lista finala de produse care concureaza pentru castigarea premiului "best of the best" la categoria Tehnologie de divertisment si aparate foto.

"Considerat un aparat foto multimedia, Nikon D800 este prevazut cu un senzor uimitor de 36 MP si 24x36 mm (cadru complet) 36 MP care le permite fotografilor sa surprinda imagini de o calitate impresionanta. Dimensiunea imaginilor incepe sa rivalizeze cu fotografiile realizate cu aparate foto digitale cu format mediu si partea din spate interschimbabila, permitandu-le fotografilor sa isi tipareasca fotografiile intr-un format mare. Modul sau video in format Full HD va atrage, de asemenea, fotografii profesionisti care vor dori sa filmeze la o calitate ridicata. Bine construit, fara a fi insa prea greu, placut de utilizat si prevazut cu toate functiile esentiale, aparatul foto D800 asigura sunet stereo, o sensibilitate ISO 6400 (care poate fi extinsa pana la 25 600) si fotografiaza o serie de pana la 4 cadre pe secunda. Pentru membrii juriului TIPA, aparatul foto reprezinta, fara indoiala, combinatia perfecta dintre cerintele specializate si nevoile de natura practica ale unui pasionat de fotografie,"
a declarat juriul TIPA in cazul lui Nikon D800.

"Datorita senzorului sau de 16,2 MP, calitatii imaginii la o sensibilitate ISO mare si rezolutiei excelente a ecranului din spate, aparatul foto Nikon D5100 permite incepatorilor sa se familiarizeze cu calitatea unui aparat foto cu reflexie si utilizatorilor avansati sa dispuna de un aparat foto cu functii complete, la un pret avantajos. Realizarea fotografiilor este facilitata de accesul rapid la functiile ce trebuie reglate de fotograf, precum si de impresionantul sau monitor LCD cu unghi variabil. Utilizarea aparatului foto este chiar mai placuta datorita modurilor de efecte speciale integrate in aparat, inclusiv functia HDR. In plus, aparatul foto D5100 dispune de o functie de filmare in format Full HD cu 1080p,"
au avut de spus cei de la TIPA despre Nikon D5100

"Realizat pe baza sistemului creativ de iluminare de la Nikon (CLS), noua unitate SB-910 dispune de un sistem de operare intuitiv si optimizat, precum si de o interfata grafica pentru utilizator (GUI). Blitul electronic SB-910 acopera cele mai des utilizate distante focale si dispune de o functie integrata de identificare in format FX-DX, care optimizeaza setarile de zoom in functie de corpul aparatului foto. Acest nou blit electronic asigura, de asemenea, o utilizare mai eficienta a bateriei, precum si o functie imbunatatita de decuplare termica ce va prelungi intervalul dintre cadre odata cu incalzirea blitului, in loc sa il dezactiveze complet pana cand se raceste. Blitul SP-910 dispune de filtre noi si rigide de compensare a culorilor pentru realizarea balansului temperaturii culorilor fluorescente si incandescente, care pot modifica automat setarile de balans de alb ale aparatului foto," a mai declarat juriul TIPA despre Speedlight SB-910.

2012, tipaAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

 
 
Articole similare |
Articole recente
Nikon are placerea sa anunte ca a castigat patru premii la patru categorii individuale de produse la TIPA World Awards 2020. Nikon D780, Nikon Z 50, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR si NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct au fost premiate ca...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.