15 martie

Nikon lanseaza firmware-ul versiunii 5.00 pentru Nikon Z 9

Nikon are placerea sa anunte lansarea firmware-ului versiunii 5.00 pentru aparatul sau foto mirrorless full-frame/FX-format de top, Nikon Z 9.

 

Firmware-ul versiunii 5.00, a patra actualizare majora de la lansarea Z 9, creste utilizabilitatea pentru fotografia sportiva prin extinderea functiilor Auto Capture si High-Speed Frame Capture+.

 

 

 

Fotografia de portret este, de asemenea, imbunatatita pentru captarea mai eficienta a imaginilor dorite de fotografi, cu noile functii de Skin Softening si Portrait Impression Balance functions, si noul Rich Tone Portrait Picture Control care permite redarea detaliilor tenului subiectului cu tonuri naturale si bogate. Mai mult, evolutia Z 9 continua cu o operabilitate imbunatatita realizata in urma feedback-ului de la profesionistii care solicitau o viteza si eficienta crescute.

Nikon va satisface continuu nevoile utilizatorilor prin actualizari de firmware care extind functionalitatea aparatelor sale foto.

 

 

Caracteristici principale ale firmware-ului versiunii 5.00 pentru Z 9:

 

  • Functii noi pentru sporirea flexibilitatii in fotografia sportiva. O functie de rezerva care permite utilizatorilor sa specifice data/ora de inceput a fotografiatului si durata in avans a fost adaugata la Auto Capture. Acest lucru ajuta la reducerea consumului de baterie pentru fotografiere mai eficienta, chiar si atunci cand aparatul foto trebuie pozitionat si configurat mult inainte sa fie folosit efectiv. Flexibilitatea Auto Capture a fost, de asemenea, crescuta pentru a permite utilizatorilor sa-si extinda gama de expresie cu suport pentru fotografierea folosind zona de imagine DX (24×16), adaugarea unui mod de detectare a subiectelor AF [Avioane] si afisarea unui cadru galben cand fotografierea este intrerupta.

 

  • In plus, a fost adaugat un element de viteza redusa [C15] la optiunile High-Speed Frame Capture+ pentru o utilizare sporita in fotografierea continua. Mai mult, presetari de frecventa pentru iluminarea LED-urilor comune si panourile publicitare au fost adaugate la functia High-Frequency Flicker Reduction, facilitand alegerea vitezei optime a obturatorului si reducerea eficienta a efectelor de clipire la frecvente inalte.

 

 

  • Functii care permit redarea portretelor intr-un mod care satisface mai bine intentia utilizatorului. Rich Tone Portrait Picture Control, potrivit pentru crearea imaginilor de baza in situatii care necesita retusare, cum ar fi fotografia de nunta si de studio, a fost adaugat. De asemenea, o varietate de functii proiectate pentru a imbunatati fotografia de portret, inclusiv Portrait Impression Balance and Skin Softening, au fost incorporate. In plus, Nikon ofera obiective NIKKOR Z, inclusiv NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, NIKKOR Z 85mm f/1.2 S si NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena, toate suportand capturarea portretelor care exprima precis intentia utilizatorului.

 

  • De asemenea, comoditatea generala a fost crescuta cu posibilitatea de a utiliza lumina LED continua a Profoto A10 ca iluminator de asistenta AF*1 si adaugarea unei optiuni [Prefer focus point (prioritate fata)] pentru avansul cadrelor in timpul revizuirii imaginilor afisate cu zoom-ul de redare activat.

 

 

Alte caracteristici adaugate pentru o operabilitate imbunatatita.

 

 

O varietate de imbunatatiri ale operabilitatii au fost realizate pentru a realiza o viteza si eficienta sporite care sa satisfaca nevoile fotografilor profesionisti.

 

 

• Cand este activat [Extended menu banks], utilizatorii pot gestiona acum modurile de fotografiere pentru modul foto si modul video, care erau anterior legate, separat.

 

 

• Vizibilitatea este imbunatatita cu o optiune care permite utilizatorului sa ajusteze greutatea marginii punctului de focalizare.

 

 

• Focalizarea manuala este acum posibila cu vizualizarea live a diafragmei maxime in modul de focalizare manuala.

 

 

 

• O functie care permite utilizatorului sa anuleze zoom-ul atunci cand modul de focalizare este setat pe focalizare manuala si imaginea prin obiectiv este marita apasand butonul de declansare pe jumatate a fost adaugata.

 

 

• Operabilitatea High-Res Zoom a fost imbunatatita, iar culoarea bratarilor AF-area se schimba de la rosu la verde atunci cand subiectul este in focus.*2

 

 

• Numarul de functii care pot fi atribuite la controalele personalizate a fost crescut, la fel si numarul de controale care pot fi personalizate.

 

 

• Adaugarea unui element [Customize retouch options] permite utilizatorului sa aleaga functiile afisate in meniul de retusare.

 

 

• Optiunile [Loop playback], [Wait before playback] si [Auto series playback speed] au fost adaugate pentru redarea unei serii de imagini capturate cu o rafala de fotografiere continua.

 

 

• Viteza de redare pentru toate videoclipurile poate fi acum specificata in avans din meniul i ([Original speed], [1/2× speed], [1/4× speed]).

 

 

• A fost adaugat modul statie Wi-Fi pentru a permite conectarea la SnapBridge fara a ocupa intreaga conexiune Wi-Fi pe un smartphone.

 

 

• Cand este atasat Gripul Remote MC-N10 la aparatul foto, accesoriul ATOMOS AirGlu, UltraSync BLUE, poate fi acum, de asemenea, conectat prin Bluetooth in acelasi timp.

 

*1 Este necesara actualizarea firmware-ului Profoto A10 la cea mai recenta versiune. Va rugam sa consultati site-ul Profoto pentru detalii. *2 In orice mod de focalizare in afara de AF-F.


*Numele comerciale (companii, produse, servicii, etc.) sunt marci comerciale sau marci inregistrate ale detinatorilor lor respectivi.

Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole recente
Mihai Balta, fotograf profesionist, pasionat de fotografia de nunta, de portret, dar si de sport, a fost la 2 meciuri amicale ale Nationalei Romaniei si a testat obiectivul pe montura F, AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR pe aparatul mirrorless...
citeste tot
Astazi, de Ziua Mondiala a Mediului, ne propunem sa exploram cum poate fotografia sa contribuie la protejarea mediului inconjurator. Traim intr-o perioada de schimbari rapide si adesea nefavorabile pentru mediu, iar fiecare dintre noi poate juca...
citeste tot
     Pe 18 mai a avut loc al saselea workshop de fotografie din cadrul campaniei Creatorilor Nikon Z8. Impreuna cu Mihai Stetcu, noi, cei de la Nikon Romania, am organizat un eveniment specializat pe fotografia de actiune in care...
citeste tot
Morten Hilmer, Ambasador Nikon Europa, fotograf danez de wildlife si natura va fi prezent la Festivalul Lynx, in Brasov, pentru a sustine un MASTERCLASS oferit in colaborare cu Nikon Romania.     Morten a fost decorat cu o serie de...
citeste tot
Creatoarea de continut, Cathrin Manning, nu se teme de numere si strategii, avand o mare parte a urmaritorilor sai datorita discutiilor despre algoritmii YouTube. Aici, ea dezvaluie cum sa incepi cu vlogging-ul, setarile camerei si cum sa-ti gasesti...
citeste tot
Intre 8 si 12 mai 2024, toti iubitorii de ciclism s-au adunat cu mic, cu mare si cu bicicletele din dotare in statiunea turistica Cheile Gradistei. S-au aliniat la start in cadrul Campionatului European de MTB din Romania, in cadrul celor trei...
citeste tot
Nikon Europe are placerea sa anunte ca a primit patru premii Red Dot impresionante pentru designul produselor. Doua dintre cele mai performante aparate foto mirrorless Nikon full-frame – modelele de top, Nikon Zf si Z8, au primit recunoastere...
citeste tot
Arunca o privire asupra specificatiilor noului superzoom incredibil de la Nikon! NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR este obiectivul perfect pentru oricine doreste sa calatoreasca usor, dar sa aiba in continuare toate optiunile. Cu gama sa de zoom de...
citeste tot
Compania Nikon este incantata sa anunte ca s-a bucurat de succes la patru categorii in cadrul concursului TIPA World Awards din acest an. Cel mai recent aparat foto mirrorless de la Nikon, elegantul si modernul Z f a castigat premiul „Best...
citeste tot
Cu noua actualizare de firmware Nikon Z 8 v.2.0 acum disponibila, facem un rezumat al premiilor si evaluarilor pe care Z 8 le-a obtinut. Noi credem ca Nikon Z 8 este fenomenal, dar nu va limitati doar la cuvintele noastre. Iata laudele pe...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.