14 aprilie 2009

Nikon D5000: priveste viata din orice unghi

Bucuresti, 14 aprilie 2009 - SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta lansarea aparatului foto DSLR Nikon D5000, primul Nikon din gama consumer care ofera ecran LCD cu unghi variabil si filmare HD.

Fotografia este mult mai usoara si distractiva cu ajutorul noului ecran LCD rabatabil al lui Nikon D5000, care permite fotografierea subiectului din orice unghi. In plus, Nikon D5000 este dotat cu functia D-Movie de inregistrare video in format HD, similara celei care se regaseste la Nikon D90. In combinatie cu functiile avansate de editare incorporate in aparatul foto, o gama variata de moduri scena, senzorul de 12,3 MP si intervalul extins de sensibilitate de la ISO 100 pana la 6400, acest aparat foto ofera posibilitatea de a realiza fotografii exceptionale intr-un mod extrem de facil.

Monitorul de 2,7 inchi cu unghi variabil al noului Nikon D5000 ofera o perspectiva cu totul noua asupra fotografiei. Ecranul rabatabil permite incadrarea din orice pozitie, astfel incat imaginea sa se potriveasca perfect unghiului pe care utilizatorul doreste sa il surprinda. Indiferent daca se doreste obtinerea unei imagini bune de deasupra multimii la un concert sau o fotografie de la nivelul pamantului, monitorul cu unghi variabil se poate ajusta pentru a obtine cea mai buna vedere asupra subiectului. Monitorul se poate chiar intoarce complet pentru autoportrete cu incadrare perfecta. Posibilitatile sunt nelimitate.

Modul video HD, D-Movie, este completat de functia Live View care permite vizualizarea si compunerea cadrelor sau filmelor direct pe monitorul LCD cu unghi variabil. Aparatul foto ofera patru tipuri de contrast AF (zona extinsa, zona normala, detectare chip si urmarire subiect nou) pentru a facilita cat mai mult realizarea imaginilor. Beneficiind de 19 moduri scena, se vor putea realiza imagini extraordinare fara a mai fi nevoie de cunostinte extinse asupra fotografiei digitale. Pur si simplu se roteste selectorul in dreptul modului scena, se selecteaza modul care se potriveste cu atmosfera si aparatul foto se va ocupa de restul.

In plus, datorita senzorului de imagine CMOS de 12,3 megapixeli, sistemului de procesare a imaginii EXPEED de la Nikon, sistemului AF rapid si precis in 11 puncte si declansatorului durabil si performant, Nikon D5000 este potrivit chiar si pentru cei cu nivel ridicat de cunostinte în fotografie. Calitatea imaginii este garantata si mai mult de mecanismul de curatare a senzorului de imagine, cu sistem de control al fluxului de aer, de functiile Active D-Lighting si Picture Control. De asemenea, Nikon D5000 este placut de manevrat, beneficiind de designul ergonomic Nikon intr-un corp compact si usor.

Nikon D5000 va fi disponibil incepand cu 1 mai 2009 la partenerii autorizati Nikon din toata tara.Abordati viata dintr-un unghi diferit
Monitorul de 2,7 inci cu unghi variabil al D5000 ofera o perspectiva cu totul noua asupra fotografiei, permitandu-va sa realizati fotografii cu usurinta, din orice unghi. Ecranul flexibil va permite sa asezati aparatul foto pentru a obtine cea mai buna vizualizare a subiectului dumneavoastra. inchideti-l pentru a proteja monitorul, sau asezati-l in pozitia standard pentru fotografiere, atunci cand folositi vizorul. Puteti chiar si sa intoarceti monitorul complet, pentru autoportret cu incadrare perfecta, fara efort. Gratie proiectarii ergonomice de la Nikon si a posibilitatii de deschide in jos a ecranului, acesta nu va va sta niciodata in cale si veti putea tine in siguranta aparatul foto, pentru a preveni miscarea aparatului foto.

D-Movie si Live View
Inregistrarea fisierelor video cu aparatul DSLR va va permite creativitate maxima. De exemplu, puteti modifica obiectivul pentru o noua perspectiva si creste impactul emotional al filmelor utilizand setarile Picture Control inainte de a incepe inregistrarea. D5000 ofera D-Movie (cu sunet) - inregistrare video de inalta definitie compatibila cu cele mai noi ecrane TV si iesire HDMI pentru conectare facila. Accesul printr-un singur buton la functia Live View va permite sa vizualizati si sa compuneti cadre sau filme pe monitorul LCD cu unghi variabil, pentru incadrare optima. Cand realizati imagini statice, aparatul foto ofera patru tipuri de contrast AF (zona extinsa, zona normala, detectare chip si urmarire subiect nou) pentru a facilita cat mai mult realizarea capturii. in modul AF cu urmarire subiect, aparatul foto va porni urmarirea subiectului cand iese din cadru si apoi revine, astfel incat acesta va fi mereu focalizat.

Realizarea scenei
Beneficiind de 19 moduri scena, nu va mai fi nevoie sa cunoasteti toate detaliile fotografiei digitale pentru a realiza imagini extraordinare. Pur si simplu rotiti selectorul in dreptul scena, selectati modul care se potriveste cu atmosfera si aparatul foto se va ocupa de restul. Aparatul foto va afisa o fotografie exemplu pentru scena, astfel va va fi mai usor sa selectati setarea corespunzatoare. O alta functie usor de utilizat este gama extinsa de functii de editare incorporate, care va permit editarea imaginilor si crearea de efecte vizuale in cadrul aparatului foto, inainte de a ajunge la un computer.

Mai mult decat atat
In plus fata de toate aceste functii, D5000 este un aparat foto care ofera calitatea exceptionala a apratelor foto DSLR Nikon. Cu senzorul de imagine CMOS de inalta sensibilitate de 12,3 megapixeli efectivi, sistemul rapid de procesare a imaginii EXPEED de la Nikon, sistem AF rapid si precis cu 11 puncte si declansator durabil, de inalta performanta, este potrivit chiar si pentru cei cu nivel ridicat de cunostinte in fotografie. Calitatea imaginii este garantata si mai mult de mecanismul de curatare a senzorului de imagine, cu sistem de control al fluxului de aer, Active D-Lighting si Picture Control. Diferitele optiuni de redare ale D5000 sunt pe atat de placute pe cat sunt de practice. Puteti vizualiza imaginile in grupuri de pana la 72 de imagini si dispune si de o optiune de vizualizare calendar, care organizeaza imaginile in functie de data si ora. Pentru entuziastii de fotografie, D5000 afiseaza o histograma pentru zone marite ale imaginii pentru a facilita controlul expunerii. in plus, este placut de manevrat, beneficiind de designul ergonomic Nikon intr-un corp compact si usor. Cei care doresc sa realizeze fotografii in situatii tacute vor aprecia noul mod silentios de fotografiere si blitul incorporat cu ridicare, ce va detecta automat situatiile in care este nevoie de blit. Pentru cei aflati in miscare, unitatea GPS GP-1 compatibila cu Nikon va fi foarte utila pentru marcarea locatiilor de fotografiere, la fel cum va fi si iesirea HDMI, atunci cand doriti sa impartasiti rezultatele cu prietenii si familia. D5000 este compatibil cu intreaga gama de obiective Nikkor, dar pentru a putea focaliza in mod automat se vor putea folosi doar obiective de tip AF-S.

Functii principale:
- Monitor LCD de 2,7 inci cu unghi variabil, cu mecanism de deschidere in jos pentru a usura capturarea imaginilor din orice unghi, mentinand in acelasi timp o prindere sigura a aparatului foto. Cand nu este utilizat, poate fi inchis cu zona LCD spre aparatul foto, pentru protectie.
- D-Movie va permite inregistrarea unor fisiere video de inalta definitie (HD) cu sunet. Senzorul de imagine de mari dimensiuni al aparatului foto si sensibilitatea ridicata ISO ofera o calitate exceptionala a imaginii. Poate fi utilizata o gama extinsa de obiective NIKKOR interschimbabile pentru a obtine efecte cinematice si puteti viziona fisierele video pe aparatul foto sau la un televizor de inalta definitie.
- Live View cu urmarire subiect: Modul Live View va permite sa compuneti imagini utilizand monitorul LCD. Patru moduri AF usor de selectat va asigura rezultate clare: AF prioritate chip, AF zona extinsa, AF zona normala si AF cu urmarire subiect, care pastreaza focalizarea aparatului foto pe un subiect aflat in miscare chiar si atunci cand iese din cadru pentru un moment.
- Senzorul de imagine CMOS in format DX de 12,3 megapixeli va permite suprinderea unor imagini extrem de detaliate si crearea unor imagini marite deosebit de clare.
- Sensibilitatea la lumina ISO extrem de ridicata (200-3200), cu capacitate de extindere pana la ISO 6400 (echivalent) si la limita de jos pana la ISO 100 (echivalent). Permite viteze mai mari ale declansatorului pentru a reduce semnificativ riscul unor imagini neclare cand fotografiati subiecti in miscare sau obiecte in lumina scazuta. Sistem integrat de reducere a prafului: Sistemele de curatare a senzorului de imagine si de control al ventilatiei pastreaza praful la distanta de senzorul de imagine al aparatului foto, pentru a asigura fotografii clare, fara pete.
- Performanta avansata a modulului de focalizare automata cu sistemul versatil Multi-CAM 1000 AF cu 11 puncte ofera o acoperire precisa si rapida de focalizare automata pe intreg cadrul. Patru moduri AF de zona, inclusiv AF cu urmarire 3D, asigura rezultate clare chiar daca subiectul dumneavoastra nu este centrat, se misca repede sau este complet impredictibil.
- Imediat inainte de eliberarea declansatorului, sistemul de recunoastere a scenei optimizeaza expunerea, focalizarea automata si balansul de alb, asigurand expunere precisa si imagini clar definite.
- Sistem EXPEED de procesare a imaginii pentru performante optime si calitate maxima a imagiinii.
- Active D-Lighting retine automat detalii in evidentieri si umbre pentru imagini extraordinare cu contrast natural. Functioneaza in momentul in care realizati fotografia, dispune de patru niveluri de intensitate si poate fi activata manual sau automat.
- Modurile scena ajusteaza automat setarile aparatului foto, inclusiv setarile Picture Control si Active D-Lighting, pentru a elimina nevoia de a ghici setarile in situatii dificile si pentru a asigura rezultate optime. Pur si simplu rotiți selectorul de mod in dreptul SCENE pentru a accesa modurile cel mai des utilizate. Pe afisaj vor aparea exemple de fotografii pentru a va ajuta sa selectati modul corect de fotografiere si aveti 19 variante dintre care sa alegeti.
- Meniul extins de retusare incorporat in aparatul foto va permite editarea si imbunatatirea imaginilor prin intermediul aparatului foto. Ofera o serie de efecte foto, inclusiv Control perspectiva, Focalizare delicata si Contur de culoare, care transforma imaginea intr-un desen de linii.
- Setarile Picture Control va permite personalizarea aspectului sau emotiei imaginii sau fisierului D-Movie inainte de fotografiere. Alegeti din cele sase setari: Standard, Intens, Neutru, Monocrom, Portret si Peisaj.
- Declansator durabil, rezistent la 100000 cicluri: ofera fiabilitate exceptionala. Testat in mod extensiv pe aparate foto asamblate, asigura control precis al declansatorului.
- Mod fotografiere silentioasa: perfect pentru fotografierea unui copil care doarme, modul de fotografiere silentioasa reduce sunetul mecanismelor interne ale aparatului foto la eliberarea declansatorului.
- Functiile extinse de redare includ o optiune de vizualizare calendar, care organizeaza imaginile in functie de data si ora realizarii, o redare cu 72 de miniaturi si afisarea histogramei pentru portiuni marite ale imaginii. Compatibilitate HDTV: conectorul incorporat pentru interfata multimedia de inalta definitie HD (HDMI) permite vizualizarea cu usurinta a imaginilor si fisierelor video prin intermediul unui televizor HD. Pur si simplu conectati un cablu HDMI compatibil intre aparatul foto si televizor.
- Obiective NIKKOR: optimizat pentru utilizare cu obiective NIKKOR AF-S si AF-I, recunoscute pentru claritatea extraordinara, contrastul deosebit si reproducerea precisa a culorilor.
- Sistemul Global de Pozitionare (GPS), prin intermediul unei unitati optionale GP-1 atasata la aparatul foto, inregistreaza informatii referitoare la locație, precum latitudinea, longitudinea, altitudinea si ora, informatii care sunt inregistrate automat ca ‘etichete geotag’ in datele EXIF ale fiecarei imagini. viata, nikon d5000, d5000, orice, orice unghi, unghiAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

 
 
Articole recente
Ne face placere sa va anuntam ca Nikon Z 9, cel mai avansat aparat foto de varf din istoria companiei, a obtinut cel mai mare scor - 94% - dintre toate aparatele testate de site-ul de specialitate, obtinand si premiul "DPReview’s Gold". "Z...
citeste tot
Bucuresti, 21 aprilie 2022 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte lansarea Versiunii 1.2.0 a software-ului NX Field - sistemul sau de fotografiere de la distanta pentru agentiile foto profesionale. Actualizarea de software...
citeste tot
Bucuresti, 14 aprilie 2022 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte noul firmware pentru aparatul foto mirrorless de top Z 9 si pentru aparatele foto mirrorless Z 7II si Z 6II. In plus, Nikon anunta astazi dezvoltarea gripului...
citeste tot
Bucuresti, 6 aprilie 2022 - Nikon are placerea sa prezinte astazi un obiectiv de super-telefotografie extrem de portabil cu distanta focala fixa, pentru fotografiere pe intregul cadru - NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Pasari, natura salbatica, avioane,...
citeste tot
Bucuresti, 17 ianuarie 2022 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea versiunii 1.1.0 a software-ului NX Field, un sistem de fotografiere de la distanta destinat fotografilor profesionisti si agentiilor de stiri...
citeste tot
Bucuresti, 19 ianuarie 2022 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte un nou obiectiv de super-telefotografie pentru fotografiere pe intregul cadru, cu distanta focala fixa si teleconvertor incorporat - NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC...
citeste tot
Nikon are placerea sa anunte astazi ca versiunea de firmware 1.10 pentru aparatul foto mirrorless de top Z 9 este programata pentru lansare si va fi disponibila pentru descarcare pe 5 ianuarie 2022 prin centrul de descarcare Nikon si prin aplicatia...
citeste tot
Bucuresti, 14 decembrie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte lansarea unui nou obiectiv cu zoom standard pentru fotografiere pe intregul cadru. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 se mandreste cu un interval de zoom versatil, de...
citeste tot
Bucuresti, 18 noiembrie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea celui mai mic si mai usor obiectiv cu distanta focala fixa din seria Z de pana acum, pentru fotografiere pe intregul cadru: NIKKOR Z 28mm...
citeste tot
    O infinitate de cuvinte nu ajung pentru a descrie minunatul Maramures. Oare cate fotografii ar trebui realizate pentru a-i arata frumusetile?      Foto: Gabriel Motica     Foto: Gabriel Motica ...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2022. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.