20 iulie 2017

Nikon D5 firmware update versiunea 1.20

Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului "C" al varfului de gama DSLR FX, Nikon D5 la versiunea 1.20. Printre modificarile aduse, in aceasta actualizare au fost adaugate doua noi moduri Group-area AF. Celelalte modificari sunt mentionate in articol:

 

 

Acest serviciu furnizeaza un software care poate fi folosit pentru a actualiza firmware-ul „C” al aparatului foto D5 la versiunea 1.20. Inainte de a continua, selectati Versiune firmware in fila MENIU SETARE a aparatului foto si verificati versiunea firmware-ului aparatului foto. Nu va fi nevoie sa descarcati sau sa instalati aceasta actualizare daca firmware-ul precizat mai sus este instalat deja.

 

IMPORTANT: Actualizarile firmware nu pot fi efectuate daca este selectat Activare pentru Retea > Conexiune de retea in MENIU SETARE. Inainte de a continua, selectati Dezactivare pentru Conexiune de retea.

 


Modificarile din versiunea firmware „C” 1.20 fata de versiunea 1.10

 

 • Au fost adaugate doua noi moduri zona AF: zona AF grup (HL) si zona AF grup (VL). Utilizatorul selecteaza un rand (HL) sau o coloana (VL) de puncte de focalizare; cand este selectat AF-C pentru modul de focalizare, aparatul foto va acorda prioritate punctului din randul sau coloana selectata in care se afla subiectul cel mai apropiat de aparatul foto.
 • A fost actualizat afisajul informatiilor despre fotografie pentru a afisa temperatura culorii pentru fotografiile realizate cu optiunea Automat selectata pentru balansul de alb.
 • A fost adaugata o eticheta Exif care sa indice diferenta dintre fusul orar local si UTC, parte a specificatiei Exif 2.31.
 • A fost adaugat suport pentru urmatoarele functii ale obiectivelor AF-P:


- Daca temporizatorul standby se opreste dupa ce aparatul foto a focalizat, pozitia de focalizare nu se va modifica la reactivarea temporizatorului.
- In modul focalizare manuala, indicatorul de focalizare din vizor (sau, in vizualizarea in timp real, punctul de focalizare selectat pe monitor) va clipi pentru a arata ca s-a atins focalizarea la infinit sau distanta minima de focalizare prin rotirea inelului de focalizare.

 

 • Au fost modificate verificarile care se realizeaza atunci cand optiunea Curatare senzor imagine > Curatare acum este selectata in MENIU SETARE. Va recomandam sa efectuati curatarea senzorului de imagine dupa ce actualizati firmware-ul.
 • Au fost rezolvate urmatoarele probleme:


- Cu cat nivelul selectat pentru D Lighting activ era mai mare cand se utilizau unitati de blit optionale cu modul blit diafragma automata (AA), non-TTL automat (A) sau manual prioritate distanta (GN), cu atat imaginile rezultate erau mai subexpuse.
- Modificarile aduse expunerii (inclusiv compensarii expunerii) nu se reflectau in previzualizarea expunerii pentru fotografierea cu vizualizare in timp real cand afisajul era marit.
- Bal. de alb afisaj viz. timp real foto nu putea fi selectat din meniul butonului i in timp ce previzualizarea expunerii era afisata in fotografierea cu vizualizare in timp real.
- Realizarea seriilor lungi de fotografii cu optiunea Activata selectata pentru Retea > Optiuni > Trimitere automata incetinea uneori foarte mult inregistrarea datelor pe cardul de memorie.

 

 • S-a redus timpul necesar conectarii la SSID-uri ascunse atunci cand este selectat WPA-PSK sau WPA2-PSK pentru Autentificare.
 • A fost actualizata o parte din textul de ajutor.

 

Nota


Utilizatorii programelor software mentionate mai jos vor trebui sa le actualizeze la urmatoarele versiuni pentru a suporta modificarile din aceasta actualizare firmware:

 

 

Modificari fata de versiunile anterioare
Modificarile din versiunea firmware „C” 1.10 fata de versiunea 1.00

 

 • Aparatul foto poate inregistra acum filme cu o lungime de pana la 29 de minute si 59 de secunde. Filmele sunt inregistrate in pana la 8 fisiere, fiecare cu o dimensiune de pana la 4 GB, care pot fi imbinate folosind optiunea ViewNX-Movie Editor din ViewNX-i versiunea 1.2.0 sau ulterioara. *
 • A fost adaugata o optiune VR electronic la MENIU FILMARE. Retineti ca reducerea electronica a vibratiilor nu este disponibila la dimensiuni ale cadrului de 3.840 × 2.160 sau 1.920 × 1.080, decupare, si ca unghiul de camp este usor redus atunci cand reducerea electronica a vibratiilor este activa. *
 • A fost adaugata o optiune Reducerea efectului de clipire la MENIU FOTOGRAFIERE. *
 • Zona dinamica AF (9 pct.) a fost adaugata la optiunile modului zona AF disponibile in timpul fotografierii prin vizor. *
 • Principalele modificari aduse focalizarii automate la fotografierea prin vizor sunt:

- Imbunatatirea raspunsului aparatului foto la apasarea butonului asociat Zona AF automata folosind setarea personalizata f1 (Asociere control personalizat) > Mod zona AF sau Mod zona AF + AF-ON pentru selectarea temporara a zonei AF automate.
- Imbunatatirea urmaririi cand este selectat Larga pentru setarea personalizata a5 (Zona observare urmarire 3D) si pentru modul zona AF este selectat urmarire 3D.

 

 • S-au realizat urmatoarele modificari la afisajul fotografiere din browser-ul web atunci cand este selectata Fotografiere fara sunet in modul server HTTP:

 

- A fost adaugata o pictograma „SL” („fara sunet”) la butonul mod declansare.
- Afisajul „numar de fotografii ramase” pentru modurile declansare continua indica acum timpul ramas.
- Compensarea expunerii poate fi ajustata acum cu pana la ±3.

 

 • Acum, numele fisierului (extensia „.NDF”) este afisat in modul server HTTP atunci cand datele de eliminare a prafului de pe imagine sunt afisate intr-un browser web fie in cadru intreg, fie in vizualizatorul de imagini.
 • Acum, afisajele browser-ului web pentru computere, iPad-uri si SO Android identifica presetarile balansului de alb de la 1 la 6 printr-un numar atunci cand balansul de alb presetat manual este selectat in modul server HTTP.
 • Acum, daca este pornita inregistrarea unui film in timp ce aparatul foto focalizeaza in vizualizarea in timp real film, aparatul foto va opri focalizarea inainte de a incepe inregistrarea.
 • Au fost rezolvate urmatoarele probleme:

 

- Uneori, in timpul anilor bisecti si al altor situatii similare, aparatul foto inregistra incorect data inregistrarii.
- Optiunea Salvare/incarcare setari din MENIU SETARE incarca doar cel mult 10 elemente din maximul de 20 de elemente care puteau fi stocate in „Meniul meu”.
- Aparatul foto afisa cheia de criptare pentru conexiunile Direct (punct de acces) atunci cand se cautau retele fara fir folosind Cautare retea fara fir cu Direct (punct de acces) selectat in expertul de conexiuni MENIU SETARE > Retea.
- Uneori, dispozitivul nu se putea conecta la aparatul foto D5 atunci cand se alegea Conectare si iesire din expert cu Direct (punct de acces) selectat in expertul de conexiuni MENIU SETARE > Retea.
- Editia pentru OS X a Wireless Transmitter Utility nu functiona conform asteptarilor atunci cand era utilizata pentru editarea sau adaugarea profilelor pentru un aparat foto conectat prin intermediul USB daca era activata Protectie prin parola pentru retelele LAN fara fir sau Ethernet in meniul Retea > Setari retea.
- Uneori, aparatul foto nu afisa corect fotografiile create cu folosirea optiunii Decupare din MENIU RETUSARE.
- In cazul in care zoom redare era activata in timp ce indicatorul luminos acces card memorie era aprins, uneori fotografia nu era afisata corect sau aparatul foto marea un punct diferit de punctul de focalizare activ daca:

 

 • Era selectat Fanta 1 RAW - Fanta 2 JPEG pentru Rolul cardului din Fanta 2 din MENIU FOTOGRAFIERE,
 • Era selectat Activata pentru Examinare imagine din MENIU REDARE,
 • Erau introduse carduri de memorie atat in fanta 1 cat si in fanta 2 si
 • Imaginile NEF (RAW) si JPEG aveau dimensiuni diferite

 

* Detalii sunt disponibile intr-o editie actualizata a manualului aparatului foto.

 

 

Vizualizarea versiunii firmware a aparatului foto

 1. Porniti aparatul foto.
 2. Apasati butonul MENU al aparatului foto si selectati Versiune firmware din MENIU SETARE pentru a afisa versiunea firmware a aparatului foto.
 3. Verificati versiunea firmware a aparatului foto.
 4. Opriti aparatul foto.

 

Descarcare firmware "C" versiunea 1.20 pentru Nikon D5

 

 

 

 

 

versiunea, dslr, firmware, actualizare, update, nikon, fx, d5, varf de gama, 1.20Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Astazi, 07.02.2024 a fost lansata a versiunea 2.00 de FIRMWARE pentru Nikon Z 8. Iata ce modificari aduce acest update:     Poti descarca update-ul de aici.   Fotografie statica   • A fost adaugat [Pixel shift...
citeste tot
Nikon Romania a realizat o selectie speciala a unora dintre cele mai reusite cadre din anul 2023. Iata 23 de imagini create cu echipamentul Nikon - ”Best of 2023”.         © Vlad Pogonariu - fotografie de...
citeste tot
Nikon, in parteneriat cu CIWEM, WaterBear, Arup si MPB are placerea sa anunte castigatorii editiei din 2023 a concursului Environmental Photographer of the Year. Acum, la cea de-a 16-a editie, concursul pune in lumina provocarile stringente de...
citeste tot
BTS, director de fotografie si ambasador Nikon, Pep Bonet dezvaluie arta videografiei: de la stilurile de miscare, importanta modului manual si de ce spontaneitatea functioneaza adesea cel mai bine.   "Eu sunt un povestitor", incepe Pep Bonet....
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.