06 septembrie 2013

Nikon COOLPIX P7800, compactul profesionist pe intelesul tuturor

Nikon a lansat de curand modelul COOLPIX P7800, ca varf de gama pentru clasa Performance, inlocuindu-l astfel pe P7700. In ceea ce priveste istoria acestei linii de aparate foto, amintim pe scurt ca modelele anterioare lui P7700 erau dotate cu vizor optic, care a fost eliminat la P7700 si acesta a primit in schimb un monitor rabatabil. P7800 a fost si mai mult imbunatatit si este echipat acum atat cu vizor (electronic), dar pastreaza si monitorul rabatabil. Rezolutia vizorului este de 921.000 de puncte si acopera 100% din cadrul fotografic.

 

Aspectul general al lui P7800 este unul profesionist, si e normal sa fie asa, aparatul fiind destinat fotografilor profesionisti care isi doresc o alternativa usor portabila la principalul aparat DSLR din dotare. Echipat cu un vizor electronic (EVF) si monitor rabatabil cu sistem de redare a culorilor RGBW, P7800 ofera multe functii destinate fotografiei realizate complet manual, asemanator celei realizate cu aparatele DSLR. O functie noua este si posibilitatea de a modifica automat viteza de inregistrare video intre 25fps si 30fps, in functie de setarile video (NTSC sau PAL) specificate in aparat. A fost marita si capacitatea aparatului de a fi completat si utilizat cu noi accesorii, cum ar fi: bliturile SB-910, SB-700, SB-400, SB-300; unitate GPS; adaptor wireless mobil WU-1a; unitati de control wireless WR-R10/WR-T10; lumina compacta LED T116.

 

COOLPIX P7800 depaseste limitele aparatelor foto compacte, echilibrand calitatea extraordinara a imaginii si raspunsul extrem de rapid cu un obiectiv NIKKOR de rezolutie ridicata, foarte luminos, pentru rezultate foarte clare.

 

 

Functii cheie:

 

Obiectiv Nikkor cu zoom optic de 7.1x, care acopera o plaja focala cuprinsa intre 28 mm si 200 mm (in format 35 mm).

COOLPIX P7800 dispune de un obiectiv luminos si cu rezolutie ridicata, cu 7 lamele si 2 elemente de sticla ED, care confera un efect placut zonelor neclare, dar in acelasi timp permite focalizarea extrem de clara. Diafragma se deschide maxim la f/2 in modul super-angular si ramane deschisa la f/4 in pozitia telefotografica. Obiectivul reflecta echilibrul perfect gasit de Nikon intre lentile, senzor si constructia body-ului, prin imaginile capturate, care demonstreaza o rezolutie superioara si o claritate foarte buna, cu foarte putin blur sau zgomot pe toata plaja focala. In plus, obiectivul e dotat cu functia de reducere a vibratiilor care functioneaza prin deplasarea lentilelor, ceea ce ajuta foarte mult la reducerea neclaritatii cauzate de miscarea aparatului, impreuna cu sensibilitatea ISO ridicata. Fotografierea macro este posibila de la 2 cm de lentila frontala, in pozitia super-angulara a obiectivului.

 

 

 

Senzor CMOS de 1/1.7 inci iluminat din spate si cu o rezolutie de 12.2 MP, care ofera o calitate superioara imaginilor in conditii de lumina slaba si o viteza mare de fotografiere de pana la 8 cadre pe secunda (cand modul de fotografiere e reglat pe optiunea Continous High, rezolutia imaginii este ajustata la 12 MP, iar calitatea imaginii la JPEG Normal). Senzorul este performant in ceea ce priveste redarea tonurilor, in special datorita tehnologiei automate de suprapunere a imaginilor care reduce miscarea si zgomotul de imagine, si de asemenea previne pierderea detaliilor in zonele supra-expuse si sub-expuse (cand este selectata optiunea Hand-held pentru Peisaj de noapte).

 

Sensibilitate ISO cuprinsa intre 80-3200, maxim pana la Hi 1 (echivalenta cu ISO 6400).

 

Vizor electronic incorporat (EVF) de mare rezolutie, datorita ecranului LCD VGA cu aproximativ 921.000 de puncte, si ofera o acoperire de 100% a cadrului. Afisajul este extrem de clar, iar vizorul este echipat si cu o foarte convenabila functie de ajustare a dioptriei, pentru o usurinta sporita in utilizare. Operarea cu ajutorul vizorului a fost imbunatatita si ea, in sensul ca exista posibilitatea sa se fotografieze avand o siguranta si un control mai bun asupra compozitiei, focalizarii si setarilor de expunere.

 

Ecran Clear Color de 7,5 cm/3 inci cu unghi variabil, rezolutie de 921.000 puncte, tratat anti-reflex, optiune de ajustare a luminozitatii si construit cu sistem de culoare RGBW (prin adaugarea punctelor albe – W, celor conventionale RGB, s-a reusit sporirea luminozitatii ecranului si, in acelasi timp, s-a obtinut un consum mai mic de energie). In plus, luminozitatea ecranului poate fi marita si prin modificarea setarii “Luminozitate” in “Setarile ecranului” pe optiunea “Mare”, iar acest lucru nu afecteaza deloc contitatea de energie utilizata. Cei care utilizeaza aparatul in conditii de lumina puternica, in soare si la exterior, vor fi foarte incantati de aceste functii suplimentare, pentru ca ele usureaza foarte mult vizualizarea imaginilor si incadrarea in modul “Live View” direct pe ecran. Iar flexibilitatea oferita de ecranul rabatabil este cu atat mai apreciata, fiindca ofera posibilitatea fotografierii din orice unghi, facand facila si capturarea autoportretelor. Un aspect interesant e acela ca atunci cand ecranul e intors cu fata spre aparat, deci inchis, se activeaza automat vizorul electronic. Oricum, activarea si dezactivarea ecranului sau a vizorului e foarte simpla datorita butonului dedicat situat chiar langa vizor.

 

 

Controale manuale externe: rotita de schimbare a modurilor de fotografiere, respectiv P/S/A/M, rotita de ajustare a compensarii expunerii cu o plaja cuprinsa intre -3 - +3 in trepte de 1/3 EV, buton “AE-L/AF-L”, buton “Meniu”. Moduri “Utilizator” – U1, U2, U3.

 

Echipat cu sistemul de procesare a imaginii EXPEED C2. Sistemul rapid si puternic de procesare a imaginii de la Nikon ofera performanta la sensibilitate ridicata la ISO ridicata si calitate exceptionala a imaginii.

 

Suport pentru fisiere RAW (NRW) care pot fi procesate folosind aparatul cu meniul COOLPIX Picture Control. Salvarea imaginilor in format necomprimat RAW (NRW) permite pastrarea intregii informatii captata de senzor si editarea ulterioara nedistructiva si reversibila a fisierelor. Obtineti totul de la senzorul de imagine puternic fotografiind RAW (NRW), mai ales cand utilizati software-ul optional Nikon Capture NX2.

 

Inregistrare a filmelor in format Full HD cu sunet stereo si posibilitatea schimbarii expunerii in modurile A (prioritate de diafragma) sau M (manual). Se poate opta intre 30 fps sau 25 fps. Datorita obiectivului luminos si a senzorului CMOS cu iluminare din spate, aparatul ofera posibilitatea inregistrarii de clipuri video care prezinta un zgomot mic de imagine, chiar si in scenele cu lumina slaba. In modul “Movie Custom Setting”, timpul de expunere, diafragma si sensibilitatea ISO pot fi reglate dupa dorinta. Iar o functie noua suporta inregistrarea cu schimbarea automata a vitezei de filmare intre 30 si 25 fps, in concordanta cu setarile video NTSC sau PAL specificate in aparat.

 

Suporta Sistemul Creativ de Iluminare Nikon (CLS) si realizeaza Iluminare Avansata Wireless datorita functiei de commander a blitului incorporat. Acestea fac posibila scoaterea in evidenta a subiectului prin utilizarea eficienta a luminilor si umbrelor. Iluminarea cu blitul este controlata separat pentru blitul master si pentru fiecare grup de blituri telecomandate, pentru realizarea de fotografii creative cu blitul atunci cand se utilizeaza mai multe unitati de blit. Blitul incorporat emite spoturi de lumina de intensitate redusa pentru a controla prin wireless un blit extern optional. Ca blituri telecomandate, se pot folosi SB-910, SB-700 si SB-R200.

 

Posibilitatea de a extinde sistemul cu urmatoarele accesorii: adaptor wireless mobil WU-1a, unitati de control wireless WR-R10/WR-T10, unitate GPS GP-1A, cablu de declansare MC-DC2, capac frontal NH-CP17, filtru cu filet de 40.5 mm 40.5NC, dar si LED Light T116. Atunci cand obiectivului i se ataseaza parasolarul HN-CP17, dotat cu adaptor pentru filtre incorporat, parasolarului i se pot atasa si filtre de 58mm.

 

Body construit ergonomic si confortabil de utilizat, durabil, contruit din aliaj de magneziu.

 

Filtru de densitate neutral ND incorporat, care reduce cantitatea de lumina care trece prin obiectiv si reduce viteza de declansare cu pana la 3 trepte, atunci cand se fotografiaza scene luminoase.

 

Filtre creative in vizualizare in timp real. Aplicati filtre si vizualizati efectul in timp real, inainte de a fotografia. Selectati dintr-o gama de filtre artistice, inclusiv “Procesare incrucisata” pentru redare creativa a culorilor.

 

Orizont virtual orizontal si vertical.

 

Dimensiuni: aproximativ 118.5 (W) x 77.5 (H) x 50.4 (D) mm.

 

Greutate:  aproximativ 399 g (14.1 oz) (inclusiv acumulatorul si cardul de memorie SD).

 

 

Toate specificatiile si detaliile tehnice ale aparatului pot fi vazute pe site-ul oficial Nikon Romania: http://nikon.ro/ro_RO/product/digital-cameras/coolpix/performance/coolpix-p7800

nikon coolpix, lansare, p7800, compacte nikon, compact profesionalAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 A fost adaugat 1 comentariu
VIVAA
VIVAA a scris pe 10-09-2013 la 18:17
Inregistrati-va pe acest link http://www.vivasms.ro/h/96b3038570 si CASTIGA SI TU EURO!!!Primesti cate 3 eurocenti pt sms-urile primite pe telefonul tau care contin oferte si reduceri,iar bonus de bun venit 2 euro.
0
0

Articole similare |
Articole recente
Bucuresti,  10 februarie, 2015 – SKIN, unic importator Nikon in Romania,  anunta astazi extinderea gamei Nikon COOLPIX cu sase modele noi de aparate compacte, COOLPIX P610, L840, L340, AW130 si S33 si S9900. Zoom-ul optic 60x al lui...
citeste tot
Bucuresti,  14 ianuarie, 2015 – SKIN, unic importator Nikon in Romania,  anunta astazi trei modele noi, care completeaza binecunoscuta gama de aparate foto compacte COOLPIX: COOLPIX S3700 - un model social, cu conectivitate Wi-Fi si...
citeste tot
Bucuresti,10 aprilie 2014 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta astazi aparatele foto Nikon 1 J4 si Nikon COOLPIX S810c si obiectivul all-around  AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR, care incorporeaza cele mai...
citeste tot
Bucuresti, 7 februarie 2014 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta astazi cinci modele noi de aparate compacte: Nikon COOLPIX P600, COOLPIX P340, COOLPIX S9700, COOLPIX AW120 si COOLPIX S32. Primele patru beneficiaza de functie Wi-Fi...
citeste tot
Bucuresti,  05 septembrie 2013 – SKIN, unic importator Nikon in Romania,  anunta astazi aparatul foto COOLPIX P7800, extrem de performant si versatil, cu obiectiv cu zoom 28 – 200 mm f/2.0 – 4.0, vizor electronic...
citeste tot
Bucuresti,  06 august 2013 – SKIN, unic importator Nikon in Romania,  anunta astazi lansarea a patru produse noi, un obiectiv pentru aparate DX, doua aparate compacte si un blit Nikon Speedlight. NIKKOR AF-S DX 18–140mm...
citeste tot
Nikon a anuntat recent versiunea de firmware 1.1 pentru Nikon COOLPIX S800c, primul aparat foto cu Android. Acest software se utilizeaza pentru actualizarea firmware a COOLPIX S800c de la v1.0 la v1.1.Iata lista imbunatatirile de care beneficiati...
citeste tot
Lansat la sfarsitul lunii august impreuna cu alte patru modele noi, Nikon COOLPIX P7700 este upgrade-ul mult asteptat al lui COOLPIX P7100 si reprezinta noul varf de gama a seriei P (Performance). Ca si fratele sau mai mic, COOLPIX P310, P7700 ofera...
citeste tot
Avand la baza platforma Android, Nikon COOLPIX S800c se conecteaza la internet prin Wi-Fi si puteti descarca orice aplicatie de pe Google Play, deschizand o noua lume de aplicatii foto, social media si jocuri.  Cu un obiectiv NIKKOR cu zoom...
citeste tot
Nikon a anuntat disponibilitatea unei actualizari de firmware pentru modelele Nikon COOLPIX S6100 si S6150. Astfel, versiunea 1.1 rezolva problema legata de incarcarea acumulatorului  litiu-ion EN-EL12. Cand adaptorul de incarcare CA EH-69P si...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.