28 octombrie 2021

Nikon anunta cel mai avansat aparat mirrorless - Z 9, adaptorul FTZ II si obiectivul NIKKOR Z 100-400mm

Bucuresti, 28 octombrie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi modelul Z 9, cel mai avansat aparat foto de varf din istoria companiei. Z 9 reprezinta un pas inainte semnificativ atat pentru Nikon, cat si pentru fotografierea profesionala. Pe langa Z 9, Nikon anunta, de asemenea, obiectivul NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S - primul obiectiv cu zoom de super-telefotografie pentru aparate foto din seria Z - si adaptorul pentru montura FTZ II.

Aparatul foto mirrorless se mandreste cu un nou senzor CMOS stratificat de 45,7 MP, in format de cadru intreg, proiectat de inginerii de la Nikon si cu un procesor ultrarapid EXPEED 7. Sistemul AF cu 493 de puncte include 405 puncte de zona AF automata (de cinci ori mai multe decat la Z 7II), in timp ce 10 moduri de zona AF permit utilizatorilor sa-si optimizeze configuratia AF pentru orice lucrare. In acelasi timp, inteligenta artificiala (IA) cu invatare profunda sta la baza celui mai avansat sistem de detectare simultana a pana la noua tipuri de subiecte diferite. Aceasta se combina cu urmarirea 3D - o premiera pentru gama de aparate foto mirrorless de la Nikon - pentru a ajuta la captarea fiecarui moment cheie.

 

 

 

Z 9 permite utilizatorilor sa realizeze in aparatul foto imagini video si inregistrari video secventiale la rezolutii 8K UHD, 4K UHD si 4K 120p pe intregul cadru. Segmentele video de 8K la 30p pot fi inregistrate timp de aproximativ 125 de minute la un moment dat, aceasta fiind cea mai lunga durata intalnita la aparatele foto mirrorless de pana acumi. Iar o viitoare actualizare de firmware va permite inregistrarea de imagini video RAW 8K la cadente 60p. Functiile AF/AE si AF detectare ochi sunt complet accesibile in timpul filmarii, in timp ce noul format N-RAW de la Nikon mentine dimensiunile fisierelor la valori care pot fi gestionate.

 

Captati mai mult de 1.000 de cadre in format RAW cu rezolutie completa la 20 fps intr-o singura serie si chiar pana la 120 fps cu capabilitate AF/AE completa in noul mod C+. Cea mai mare viteza de scanare din lume elimina distorsiunile de tip ,,obturator oscilant" intr-o asemenea masura incat obturatorul mecanic a fost indepartat. Timpii de expunere de 1/32000 se combina cu capacitatea aparatului foto de a fotografia la ISO 64 pentru a oferi o profunzime de camp incredibila, chiar si in conditii de lumina puternica extrema.

 

 

Z 9 are cel mai luminos afisaj de vizor electronic (3000 niti), cu tehnologie dual-stream care asigura inregistrari mereu realiste, fara intreruperi, astfel incat fotografii sa nu rateze niciodata un moment important. Afisajul aparatului foto Z 9 ofera o vizualizare in timp real cu adevarat continua, ceea ce inseamna ca daca un subiect se misca sau daca exista cea mai mica schimbare in scena fotografiata, utilizatorul va sesiza aceste lucruri. Tot in premiera pentru Nikon, Z 9 este echipat cu un monitor cu inclinare verticala si orizontala pe 4 axe, care permite fotografilor sa se adapteze momentului printr-o incadrare rapida si flexibila. Un nou buton de mod AF permite utilizatorilor sa comute modul AF si modul zona AF in timpul fotografierii prin vizor, in timp ce panourile de control superior si posterior cu ecran LCD si butoanele principale se lumineaza printr-o simpla glisare cu degetul pe comutatorul de alimentare, pentru a putea schimba cu usurinta setarile in intuneric.

 

Adaptorul pentru montura FTZ II accepta aproximativ 360 de obiective NIKKOR cu montura F, incepand cu tipul AI si permite utilizarea obiectivelor NIKKOR cu montura F existente impreuna cu aparatele foto din seria Z. Adaptorul pentru montura FTZ II poate fi utilizat impreuna cu un grip vertical si cu diverse accesorii video si permite schimbarea obiectivelor fara a demonta aparatul foto de pe trepied. Insotitorul rapid, clar si versatil al aparatelor foto din seria Z de la Nikon.

 

NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S focalizeaza rapid si silentios pentru a urmari cu precizie absoluta subiectele care se misca rapid, iar performanta sistemului VR, echivalenta cu 5,5 trepte, va permite sa fotografiati cu aparatul foto tinut in mana utilizand timpi de expunere mai lungi, fara sa sacrificati claritatea. Distanta minima de focalizare este de doar 0,75 m la capatul cu unghi larg al intervalului de zoom si de 0,98 m la extinderea maxima.

 

mirrorless, ftz, 8k, z 9Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Nikon este incantat sa anunte ca Nikon Z 9 a fost lansata in orbita catre Statia Spatiala Internationala (ISS) in luna ianuarie, ajutand astronautii NASA sa captureze imagini iconice si uluitoare ale Pamantului si spatiului intr-o calitate si...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.