20 iunie 2017

NEF Codec versiunea 1.31.0 si Capture NX-D versiunea 1.4.5

Nikon a anuntat actualizarea NEF Codec la versiunea 1.31.0 si a aplicatiei Capture NX-D la versiunea 1.4.5. Pe langa alte imbunatatiri, in Capture NX a fost adaugat suport pentru noile aparate foto Nikon D7500, Nikon COOLPIX W300 si pentru obiectivul AF-S Fisheye NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED. 

Capture NX-D versiunea 1.4.5

 

Software-ul de prelucrare a fotografiilor Capture NX-D va permite sa obtineti potentialul maxim al aparatului foto digital si al obiectivului dumneavoastra Nikon, producand imagini cu calitatea de exceptie conceputa de proiectantii Nikon. Acesta pune la dispozitie functii special concepute pentru post-procesarea imaginilor RAW, oferindu-le intr-o forma intuitiva si usor de utilizat. Pe langa prelucrarea imaginilor RAW, software-ul  poate fi folosit pentru a spori calitatea imaginilor JPEG si TIFF realizate cu aparatele foto digitale Nikon prin reglaje ale luminozitatii, contrastului, curbelor tonale si a multor altor optiuni.

 

Note

 

• Acest software este distribuit sub forma unui fisier cu numele „S-NXD___-010405WF-ALLIN-ALL___.exe” pentru Windows, respectiv  „S-NXD___-010405MF-ALLIN-ALL___.dmg” pentru Mac OS. Descarcati si executati fisierul pentru a realiza actualizarea.
• Cand realizati actualizarea, conectati-va la un cont cu privilegii de administrator.
• Inainte de a incepe instalarea, parasiti Capture NX-D si toate celelalte aplicatii, inclusiv orice software antivirus.
• Inainte de a continua, cititi informatiile de mai jos.

 


Modificarile din versiunea 1.4.5 fata de versiunea 1.4.3

 

• A fost adaugat suport pentru aparatele foto D7500 si COOLPIX W300.
• A fost adaugat suport pentru Picture Control (Picture Control) > Auto (Automat).
• Optiunea Fisheye (Obiectiv superangular) din Camera and Lens Corrections (Corectii aparat foto si obiectiv) accepta acum obiectivul AF-S Fisheye NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED.
• A fost modificat instrumentul Crop (Taiere) de la 11:7 la 10:7.
• A fost imbunatatita calitatea afisarii miniaturilor pentru imaginile JPEG care contin doar miniaturi mici.
• Au fost rezolvate urmatoarele probleme:

- Culoarea alba era imprimata ca gri deschis atunci cand era selectat Use this profile when printing (Utilizati acest profil pentru imprimare) pentru Color Management (Gestionare culoare) > Printer Profile (Profil imprimanta).
- Capture NX-D se inchidea in mod neasteptat daca instrumentul Retouch Brush (Pensula retusare) era afisat in vizualizarea ecran complet.

 

Link descarcare Capture NX-D versiunea 1.4.5 pentru Windows si Mac OS

 

 

 

NEF Codec versiunea 1.31.0 (Windows)

 

Modulul NEF Codec permite gestionarea cu usurinta a fisierelor NEF (RAW) la fel ca fisierele JPEG si TIFF echivalente.

 

Ce este nou in versiunea 1.31.0

• Galeria foto Windows, Galeria foto Windows Live si Vizualizatorul Windows de fotografii afiseaza acum previzualizarile inserate in imaginile NEF (RAW).

 

Cerinte de sistem

 

SO Editiile pe 32 si pe 64 de biti ale:

 

  • Windows 10 Home, Windows 10 Pro si Windows 10 Enterprise
  • Windows 8.1, Windows 8.1 Pro si Windows 8.1 Enterprise
  • Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise si Windows 7 Ultimate (SP1)

 

CPU Intel seria Celeron, Pentium 4 sau Core™, minimum 1 GHz

 

Aparate foto compatibile

 

Aparate foto digitale SLR:

D5, D4S, D4, D3X, D3S, D3, D2XS, D2X, D2HS, D2H, D1X, D1H, D1, D90, D80, D70S, D70, D60, D50, D40X, D40, D810A, D810, D800E, D800, D750, D700, D610, D600, D500, D300S, D300, D200, D100, D7500, D7200, D7100, D7000, D5600, D5500, D5300, D5200, D5100, D5000, D3400, D3300, D3200, D3100, D3000, Df

 

Aparate foto avansate cu obiective interschimbabile:

Nikon 1 J5, Nikon 1 J4, Nikon 1 J3, Nikon 1 J2, Nikon 1 J1, Nikon 1 V3, Nikon 1 V2, Nikon 1 V1, Nikon 1 S1, Nikon 1 AW1

 

Aparate foto digitale compacte:

COOLPIX A, COOLPIX 8800, COOLPIX 8700, COOLPIX 8400, COOLPIX 5700, COOLPIX 5400, COOLPIX 5000

 

Instalare

  1. Creati un folder nou pe hard disk si denumiti-l cum doriti.
  2. Descarcati fisierul in folderul creat la pasul 1.
  3. Dati dublu clic pe fisierul descarcat pentru a lansa utilitarul de instalare.
  4. Urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza instalarea.

 

Nota: Versiunile anterioare (versiunea 1.6.0 sau anterioara) ale NEF codec trebuie dezinstalate inainte de finalizarea instalarii. Urmati instructiunile de pe ecran ale utilitarului de instalare in cursul instalarii pentru a dezinstala versiunile anterioare.

Inainte de a instala software-ul, cititi notele de mai jos.

 

Note

 

1. „Camera Model” (Model aparat foto) si „Camera Manufacturer” (Producator aparat foto)

 

Nu modificati campurile „Camera model” (Model aparat foto) si „Camera Manufacturer” (Producator aparat foto) din fila „Detalii” a proprietatilor fisierului NEF. Functionarea aplicatiilor Nikon si a NEF Codec nu este garantata daca aceste campuri sunt modificate.

 

2. Rotirea imaginilor NEF

 

Imaginile NEF nu pot fi rotite in Explorer, Galeria foto Windows, Vizualizatorul Windows de fotografii sau Galeria foto Windows Live.

 

3. Imagini reduse NEF (RAW)

 

Era posibil ca miniaturile pentru fisierele NEF (RAW) sa nu fie afisate corect in Explorator, Galeria foto Windows sau in Vizualizator Windows de fotografii. In cazul acestei situatii, utilizati Curatare disc conform descrierii de mai jos.

1) Dati clic dreapta pe discul sistem in Computer si selectati Proprietati.
2) Selectati Curatare disc in fila General.
3) In Fisiere de sters din Curatare disc, bifati Imagini reduse si debifati restul optiunilor.
4) Faceti clic pe OK pentru a incepe curatarea discului; cand se afiseaza mesajul de confirmare „Sigur stergeti definitiv aceste fisiere?”, dati clic pe Stergere fisiere.

Nota: Pentru informatii suplimentare, dati clic aici

 

4. Capture NX 2 versiunea 2.3.0 sau ulterioara

 

Daca imaginile NEF salvate in Capture NX 2 versiunea 2.3.0 sau ulterioara sunt deschise in Galeria foto Windows, Galeria foto Windows Live sau Vizualizatorul Windows de fotografii:

• Este posibil sa fie afisat un mesaj care sa indice ca fisierul este deteriorat si nu poate fi deschis
• Este posibil ca Galeria foto Windows, Galeria foto Windows Live sau Vizualizatorul Windows de fotografii sa nu functioneze normal dupa deschiderea fisierului

 

5. Codec-ul NEF

 

Efectele codec-ului NEF nu sunt reflectate cand imaginile NEF (RAW) sunt afisate in aplicatia Foto furnizata cu Windows 8.1 si versiunea ulterioara.

 

 

Descarcare  NEF Codec versiunea 1.31.0 (Windows)

 

 

 

 

fisheye, actualizare, software, nikon, capture nx-d, nef codec, d7500, w300, 8-15mmAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

 
 
Articole similare |
Articole recente
In spatele aparatului de fotografiat este un fan Nikon, fotograful Stefan Marinescu. Pasionat de natura si un impatimit al calatoriilor, inspirat de clipe reale, atent la conexiunea dintre subiectul vizat si natura si aflat intr-o permanenta goana...
citeste tot
Salutare! Ma numesc Iliu Nicolae, sunt fotograf amator si prin bunavointa celor de la Nikon am avut la dispozitie obiectivul foto Nikon 200-500mm f/5.6E ED VR AF-S timp de 30 de zile. Sunt un impatimit al muntelui si imi plac drumetiile, fotografia...
citeste tot
Misiunea Nikon a fost intotdeauna de a promova creatorii de imagini. In aceste momente incerte, putem face asta ajutand creatorii sa ramana inspirati, implicati si sa creasca. Acesta este motivul pentru care Nikon ofera toate cursurile gratuit pentru...
citeste tot
#Stamacasa.Fotografiem de acasa, stiu, e greu, dar trebuie sa ne adaptam. Articolul este despre cum poti trece de la fotografia de peisaj la fotografie de produs, acasa, scris de fotograful Burlacu Lush. Inainte sa inceapa toata nebunia nu eram deloc...
citeste tot
In spatele aparatului de fotografiat este un fan Nikon, fotograful Stefan Marinescu. Pasionat de natura si un impatimit al calatoriilor, inspirat de clipe reale, atent la conexiunea dintre subiectul vizat si natura si aflat intr-o permanenta goana...
citeste tot
Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului obiectivului foto mirrorless NIKKOR Z 24-70mm f/4 S.   Firmware NIKKOR Z 24-70mm f/4 S versiunea 1.01   Acest program pentru actualizarea software-ului este destinat produselor detinute...
citeste tot
#STAM ACASA              #Stamacasa, iar daca stam acasa, asta nu inseamna ca ne lasam de fotografiat; continuam ceea ce faceam pana in aceasta perioada.  Este o perioada un pic neobisnuita, dar este un dar...
citeste tot
In spatele aparatului de fotografiat este un fan Nikon, fotograful Stefan Marinescu. Pasionat de natura si un impatimit al calatoriilor, inspirat de clipe reale, atent la conexiunea dintre subiectul vizat si natura si aflat intr-o permanenta goana...
citeste tot
#StamAcasa, cel mai responsabil gest pe care il putem face fiecare dintre noi. E singurul mod prin care putem contribui atat la binele nostru, cat si al celor din jurul nostru. Modul in care vom iesi din aceasta situatie depine de noi...
citeste tot
In spatele aparatului de fotografiat este un fan Nikon, fotograful Stefan Marinescu. Pasionat de natura si un impatimit al calatoriilor, inspirat de clipe reale, atent la conexiunea dintre subiectul vizat si natura si aflat intr-o permanenta goana...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.