07 iunie 2013

Manual Viewer 2 - cum sa aveti manualul Nikon tot timpul la voi

Zilele acestea Nikon a lansat online, in magazinul Google Play, o aplicatie denumita Nikon Manual Viewer 2, disponibila deci pentru platforma Android.


De fapt, aplicatia respectiva, sub numele de Manual Viewer, era deja disponibila inca de la finalul anului 2011 pentru platformele mobile si dispozitivele inteligente care functioneaza pe iOS, insa a fost pusa la dispozitie si pentru platforma Android abia la inceputul acestei luni. Ne bucura acest fapt, consideram ca este o aplicatie foarte utila posesorilor de echipamente Nikon si de aceea ne-am gandit sa v-o prezentam.

 

 Nikon Manual Viewer 2 este o aplicatie care se instaleaza gratuit din oricare din cele doua magazine de aplicatii amintite mai sus, iar prin intermediul ei putem descarca manualele in format PDF, la rezolutie foarte mare, ale celor mai noi si populare modele de aparate foto digitale Nikon, Nikon 1, blituri si alte accesorii, ale unor modele COOLPIX, dar si manuale pentru utilizarea unor software-uri create de Nikon. Manualele pot fi descarcate de asemenea gratuit si dupa descarcarea pe smartphone-ul sau tableta personala, raman stocate pe dispozitiv si  sunt disponibile oricand pentru consultarea offline, fara a mai avea nevoie de o conexiune la internet.  Astfel, ne poate fi de un real ajutor atunci cand suntem plecati undeva pe teren, la o sedinta foto, si avem nevoie sa gasim rapid detalii despre o anumita setare a aparatului sau accesoriu foto, pe care nu ne-o amintim la momentul respectiv.

 

 

 

 

 
Va recomandam sa fiti conectati la o retea Wi-Fi atunci cand descarcati manualele, pentru ca in general au dimensiuni de peste 10MB si v-ar putea consuma destul de mult din traficul de internet inclus in abonament sau pre-pay.

De asemenea, aplicatia functioneaza cel mai bine cu versiuni de Android de minimum sau peste Android 2.3.3.

Dar sa incepem cu instalarea ei si apoi va vom demonstra cum se utilizeaza. Vom face acest lucru cu un telefon ce utilizeaza platforma Android.

 Pe tableta sau smartphone-ul dvs. ce functioneaza cu Android, accesati Magazinul Google Play. Cautati “nikon manual viewer 2”. Va va aparea o noua pagina, care contine un sigur rezultat si care este chiar aplicatia care ne intereseaza. Apasati pe simbolul grafic mare si se va deschide chiar pagina unde putem vedea capturi de ecran cu detalii cum arata aplicatia, apoi mai avem specificatii ale acesteia, respectiv descrierea, si sugestii de alte aplicatii create de Nikon.
Apasand pe butonul “Instalati”, se deschide o fereastra de tip pop-up unde ne sunt cerute permisiunile necesare instalarii cu succes a aplicatiei si de care are nevoie pentru a rula optim. “Acceptati” toate permisiunile solicitate, iar aplicatia se va descarca si instala automat. Putem inchide Magazinul Play si vom observa ca a fost creata o comanda rapida “ManualViewer”, de unde putem accesa aplicatia propriu-zisa.

 

 
La pornire, ni se va solicita sa alegem limba in care vrem sa folosim aplicatia, si putem alege din limbile germana, engleza, spaniola, franceza, italiana, rusa, chineza si japoneza. Vom selecta limba engleza. Precizam ca acestea sunt deocamdata limbile in care sunt disponibile manualele spre descarcare, si exista posibilitatea ca ulterior aplicatia sa primeasca actualizari pentru utilizarea in mai multe limbi.

Pentru inceput ni se deschide direct pagina de unde putem descarca manualele, pentru ca aplicatia nu vine cu manuale pre-instalate, ci trebuie sa alegem noi ce dorim sa descarcam pe propriul dispozitiv. Putem observa ca in aceasta pagina avem patru taburi in partea de sus, de unde putem selecta categoria de manuale care ne intereseaza, respectiv aparate foto DLSR, gama Nikon 1, blituri si kituri de iluminare artificiala, sau un ultim tab unde vom gasi alte manuale pentru aparatele foto, mai specifice, cum ar fi “Setting Guide” pentru D4, “Technical Guide” sau “D-Movie Setting” pentru D800 si D800E, pentru unele aparate compacte din gama COOLPIX, sau chiar pentru softul ViewNX 2.

 Haideti sa selectam pentru descarcare manualul pentru Nikon D7100. Va aparea o noua fereastra de tip pop-up care ne va cere sa confirmam faptul ca vrem sa efectuam descarcarea. Apasam pe OK si incepe descarcarea fisierului PDF. Viteza de descarcare depinde de cat de mult sunt utilizate serverele Nikon, dar si de viteza pe care v-o permite reteaua mobila sau wireless la care sunteti conectati.

Odata descarcat manualul ales, aplicatia deschide pagina “biblioteca”, unde sunt afisate sub forma unor carti mici manualele descarcate. Uitandu-ne la pagina respectiva, putem observa cateva butoane in partea de sus si jos. Sus avem butoanele de selectare a modului de vizualizare, ca grila cu imagini mici sau ca lista, butonul de editare a manualelor descarcate, pe care le putem sorta sau sterge dupa preferinta; in partea de jos exista in stanga butonul de accesare a setarilor aplicatiei, iar in dreapta butonul de accesare a paginii de unde selectam si descarcam manualele dorite.

Sa ne uitam putin in setarile aparatului. Avem mai multe optiuni: de alegere a limbii in care folosim aplicatia si in care descarcam manualele; apoi putem selecta o imagine de fundal pentru aplicatie, fie din cele incluse fie din imaginile disponibile pe dispozitivul nostru; mai avem o pagina cu detalii despre aplicatie si cu indicatii de utilizare a acesteia; o pagina de notificari si inca una in care putem afla ce versiune e aplicatia instalata.

Intorcandu-ne in pagina “biblioteca”, selectam un manual pe care vrem sa-l vizualizam. Imediat se deschide interfata de vizualizare a fisierului PDF de mare rezolutie. Pentru navigarea prin paginile manualului avem mai multe optiuni: putem trage pur si simplu paginile cu degetul si sa le glisam spre stanga sau spre dreapta, sau mai avem in partea de jos o bara si un buton de avansare, pe care il putem trage sa ajungem la sectiunile care ne intereseaza.

Precizam ca peste manual se suprapune o interfata minimalista de utilizare, insa aceasta apare doar atunci cand atingem ecranul cu degetul, iar in restul timpului se retrage in sus si in jos. In partea de jos a interfetei exista, pe langa bara si butonul de derulare a paginilor, cinci butoane foarte utile, intre care il remarcam pe cel mai mare, din partea dreapta, si prin intermediul caruia accesam un meniu rapid al continutului, tot de tip pop-up. Aici apar doar capitolele mari ale manualului, iar cele care au mai multe sub-capitole sau pagini, au in dreptul lor un semn “+”; accesandu-l, ajungem exact acolo unde ne dorim.

 Celelalte butoane sunt la fel de interesante. Astfel, primul buton din stanga ne ajuta sa scriem notite, care sunt salvate sub forma unor semne de carte, si pot fi apoi accesate de la cel de-al doilea buton; dand click pe denumirea notitei suntem dusi direct la pagina in care a fost creata, iar daca dam click pe sageata din dreapta se deschide notita si putem s-o editam ulterior. Bineinteles ca putem sa stergem una sau mai multe notite de la butonul “Edit”.

Mai avem un buton lupa, care ne ajuta sa gasim rapid informatia dorita; daca tastam de exemplu “autofocus”, aplicatia cauta cuvantul respectiv in tot manualul si ne afiseaza o pagina cu toate rezultatele in care l-a gasit.

Iar butonul “a, b, c” ne afiseaza pagina “Index”, cu toate cuvintele-cheie, specificatiile tehnice sau diversele functii ale aparatului, cu precizarea paginii sau paginilor unde gasim informatii despre acestea; numarul paginii este sub forma de legatura directa spre pagina/paginile unde apare termenul corespunzator.

Langa bara de derulare a paginilor exista si un buton “Inapoi”, care ne ajuta sa ne intoarcem la pagina vizitata anterior.

Cam acestea sunt functiile si dotarile aplicatiei Nikon Manual Viewer 2. Va recomandam s-o utilizati, penntru ca nu se stie niciodata cand aveti nevoie sa aflati informatii despre o functie sau setare a aparatului si nu aveti posibilitatea sa consultati manualul printat.

manual viewer 2, manualeAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 A fost adaugat 1 comentariu
Dorin Balanescu
Dorin Balanescu a scris pe 10-06-2013 la 13:39
Aplicatia functioneaza si pt D 700? Multumesc!
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 10-06-2013 la 15:27
Aplicatia este pentru dispozitive inteligente bazate pe Android si iOS, dar exista si manualul pentru Nikon D700.
0
0
Dorin Balanescu
Dorin Balanescu a scris pe 10-06-2013 la 19:27
Asta am priceput .. insa in articol nu am vazut si iconul pt D 700 si am crezut ca nu este decat pentru modelele in productie. Unde pot gasi un link cu manualul D 700 si D70s pt aceasta aplicatie? Va multumesc!
0
0
Dulgheru Bogdan
Dulgheru Bogdan a scris pe 11-06-2013 la 13:06
Poate ca si alte manuale ar fi util sa aiba loc in aceasta aplicatie (D80,D90 etc.)
1
0

Articole recente
Bucuresti, 16 septembrie 2020 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, prezinta astazi doua noi obiective NIKKOR Z: NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, primul obiectiv Z cu distanta focala fixa, cu f/1.2 si NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S – cel mai scurt zoom din...
citeste tot
Pentru al cincilea an consecutiv, Nikon este partener al Festivalului International de Arta Speologica SpeoArta, eveniment organizat de Clubul de speologie Polaris sub egida Federatiei Române de Speologie. Festivalul va avea loc in...
citeste tot
Membrul NPS Valentin Tulea a folosit aparatul mirrorless Nikon Z 7 impreuna cu obiectivul NIKKOR AF-S 70-200mm f/2.8G VRII, atasat prin intermediul adaptorului FTZ, pentru a suprinde piesa de teatru Mazurka pe scena Teatrului Dramaturgilor...
citeste tot
Nikon a anuntat recent castigarea a patru premii EISA 2020-2021, pentru Nikon Z50, Nikon D780, NIKKOR AF-S 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR si NIKKOR Z 85mm f/1.8 S.   Premiul "Best Buy Camera" acordat de catre Asociatia Europeana pentru...
citeste tot
Fotograful Sebastian Marcovici a documentat Turul Ciclist al Sibiului 2020, desfasurat in perioada 23-26 iulie, folosind aparatele Nikon Z 6, Nikon D850, Nikon D4 si obiectivele NIKKOR AF-S 14-24mm f/2.8 si NIKKOR AF-S 70-200mm f/2.8...
citeste tot
Bucuresti, 21 iulie 2020 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta astazi Nikon Z 5 – noul membru al familiei mirrorless Nikon Z. Pe langa aparatul foto, se lanseaza si obiectivul portabil NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, cel mai scurt si mai...
citeste tot
Recent am avut placerea sa testez un Nikon Z50. Primul lucru pe care il pot spune este ca tehnologia mirrorless vine cu foarte multe avantaje, incat ii poate convinge chiar si pe fanii DSLR-ului sa faca un upgrade.         Am...
citeste tot
Adaptorul Nikon FTZ permite utilizarea obiectivelor cu montura F cu motor de focalizare integrat silentios pe aparatele mirrorless Nikon Z6, Z7 si Z50. Cu ajutorul acestui adaptor beneficiezi de stabilizare pe obiectivele cu montura F (20 mm, 35 mm,...
citeste tot
Teatrelli, o galerie privata si un teatru public si-au unit fortele pentru a promova si a celebra arta contemporana in cele mai diverse forme de exprimare, intr-o perioada in care dialogul si schimbul cultural sunt mai importante ca...
citeste tot
In februarie 2019 testam pentru prima data mirrorlessul Z6 intr-o tura foto alaturi de Nikon. A fost dragoste la prima vedere si chiar din primele clipe m-am acomodat perfect cu el, meniul, butoanele si ergonomia, toate fiindu-mi familiare de pe...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.