27 iulie 2023

FORONA lanseaza un nou Concurs de Fotografie - prima editie - Naturopolis 2023

Nikon Romania are placerea de a anunta lansarea concursului de fotografie de natura urbana Naturopolis, organizat de Primaria Municipiului Brasov si Organizatia Fotografilor de Natura din Romania, FORONA. Inspirat de biodiversitatea ce ne inconjoara, concursul Naturopolis si-a propus sa incurajeze locuitorii oraselor sa exploreze natura urbana printr-un concurs inedit.

 

 

 

Brasov, iulie 2023 - Sub motto-ul “Natura de langa noi” Primaria Municipiului Brasov si FORONA, Organizatia Fotografilor de Natura din Romania, lanseaza un concurs de fotografie de natura urbana numit Naturopolis, dedicat tuturor fotografilor amatori si profesionisti din Romania.

 

Pentru a putea participa la concurs, participantii trebuie sa inscrie un numar de maximum 5 fotografii, alb-negru sau color, prin intermediul carora sa fie scoasa in evidenta prezenta si adaptarea animalelor sau a plantelor salbatice in mediul antropic, sau imagini care prezinta aspectele benefice ale coabitarii omului cu viata salbatica in zonele locuite.

 

Inscrierea fotografiilor in concurs se va face in perioada 17 iulie - 13 august 2023, castigatorii urmand sa fie anuntati public in data de 27 august. Castigatorul marelui premiu va primi Trofeul Naturopolis, dar si un premiu in bani in valoare de 1000 de lei. Vor fi premiate de asemenea locurile 2 si 3, cu 500 si respectiv 300 de lei, dar vor exista si 2 categorii speciale: Premiul Junior si Premiul Publicului, ambele fiind premiate cu 300 de lei.

 

Misiunea administratiei noastre este de a construi un oras verde pentru brasoveni. Ne-a bucurat propunerea Asociatiei FORONA de a organiza impreuna un concurs de fotografie pe teme de integrare a florei si faunei salbatice cu mediul urban. Speram ca publicul larg sa fie cat mai interesat de a participa la aceasta activitate si ca imaginile selectate ne vor ajuta sa invatam cum putem integra armonios natura in orasele noastre. Fotografiile vor fi expuse in cadrul unei expozitii in cadrul Forumului Oraselor Verzi.” Allen Coliban, primar Brasov

 

“Un concurs fotografic si o expozitie pe tema relatiilor om-natura, intr-un context de convietuire, ca 'Naturopolis', este o noutate si cu siguranta o premiera in Romania. Acesta are un potential urias de a educa si poate si mai important - de a inspira cat mai multe persoane sa invete despre valorile naturale care ne inconjoara in locurile urbane si nu numai. Biodiversitatea tarii se reflecta si in varietatea si bogatia speciilor urbane, iar concursul Naturopolis nu numai ca le aduce in centrul atentiei, dar subliniaza si importanta conservarii mediului - un lucru esential si pentru noi ca oameni.“ Zoltan Gergely Nagy, vicepresedinte FORONA

 

Inscrierea in concursul Naturopolis este gratuita, iar realizarea si editarea imaginilor inscrise trebuie sa fie conforma cu cerintele etice si tehnice ale concursului, precum si cu Codul Etic FORONA, ce poate fi consultat aici https://forona.ro/cod-etic.

 

Persoanele care doresc sa se inscrie la concursul Naturopolis sunt rugate sa consulte intregul Regulament de Participare, iar pentru inscriere pot folosi acest link: https://tinyurl.com/2p9fzxxd.

 

Dupa incheierea concursului, se va organiza o expozitie in care vor fi expuse toate fotografiile finaliste. Expozitia se va putea vedea intre 4 si 10 septembrie, in Brasov, in cadrul Forumului Oraselor Verzi (FOV), cel mai mare eveniment din Romania dedicat sustenabilitatii de mediu.

 

Alaturi de organizatorii concursului sunt partenerii: Grupul Milvus, Propark - Fundatia pentru Arii protejate, Reteaua pentru Natura Urbana, Romania Salbatica, Societatea Ornitologica Romana (SOR) si Nikon Romania.

 

 

 

Despre FORONA

Organizatia Fotografilor de Natura din Romania, a fost infiintata in 2015 cu scopul de a dezvolta si promova domeniul fotografiei de natura. Membrii asociatiei sunt fotografi profesionisti sau amatori care documenteaza aspecte ale vietii salbatice si care sprijina si se implica in proiecte de conservare a zonelor naturale. Asociatia a elaborat si primul cod etic din Romania referitor la fotografia de natura, un set de reguli si principii de comportament si de fotografiat in natura.

FORONA este o asociatie deschisa catre colaborari sau proiecte care sa ajute la promovarea naturii si la protejarea acesteia.

 

Mai multe informatii despre asociatie puteti gasi atat pe pagina de internet, https://forona.ro cat si pe retelele de socializare,Facebook si Instagram. Contacte de Presa: contact@forona.ro

 

 

 

 

concurs, forona, concurs de fotografie, fotografie de peisaj, fotografie de naturaAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 A fost adaugat 1 comentariu
dadiabeachhouse
dadiabeachhouse a scris pe 31-07-2023 la 13:17
Can't wait for Naturopolis 2023!
0
0

Articole similare |
Articole recente
Cu entuziasm, Complexul Muzeal National Neamt anunta expozitia Naturopolis, editia 2023, a Concursului de Fotografie de Natura Urbana. Evenimentul a atras atentia pasionatilor de fotografie de natura din intreaga tara, avand ca motto „Natura de...
citeste tot
Nikon Romania a realizat o selectie speciala a unora dintre cele mai reusite cadre din anul 2023. Iata 23 de imagini create cu echipamentul Nikon - ”Best of 2023”.         © Vlad Pogonariu - fotografie de...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.