26 aprilie 2016

Castigatorii Festivalului anual Nikon de Film European

Nikon a anuntat castigatorii Festivalului Nikon de Film European realizat in asociere cu organizatia de film independent Raindance si cu regizorul Asif Kapadia, castigator al premiului Oscar. Marele Premiu a fost obtinut de scurtmetrajul Not A Pizza Order(Nici pe departe o comanda de pizza), realizat de Cécile Ragot din Franta. Ea va primi un kit de filmare Nikon D810 si o excursie de o saptamana cu toate cheltuielile asigurate la Festivalul de Film de la Cannes din luna mai 2016.

 

 

NOT A PIZZA ORDER from Cécile Ragot on Vimeo.

 

Peste 550 de cineasti in devenire din intreaga Europa au trimis filme la cea de a doua editie a Nikon European Film Festival. Explorand tema 'Momente cotidiene’, pasionatii de film si profesionistii au fost invitati sa creeze un film scurt de pana la 140 de secunde prin care sa trasforme un moment obisnuit intr-o naratiune creativa.

 

Castigatorii au fost selectati de juriul condus de regizorul Asif Kapadia, castigator al premiului Oscar cu documentarul ‘Amy’. Din juriu au facut parte Pieter ten Hoopen fotograful si cineast nominalizat pentru premiile Emmy, Eliott Groove, fondatorul Festivalului de film independent Raindance si Dirk Jasper din partea Nikon Europe.

 

Not A Pizza Order’ de Cécile Ragot a fost ales castigator al Marelui Premiu in sesiunea de jurizare finala de la British Film Institute din Londra.  Toti membrii juriului au fost impresionati de puternicul mesaj al acestui film, care atrage atentia asupra problemelor cauzate de violenta domestica. Transformand un aparent apel de rutina intr-o poveste captivanta pe ecran, autoarea a fost elogiata pentru povestea memorabila descrisa de film, completata de abilitatile sale tehnice remarcabile. 

 

 

Castigatorii celorlalte categorii selectati de juriu au fost:

 

    • Best Narrative (Cea mai buna relatare)  – Bad Luck de Martin Taube, Suedia

BAD LUCK from Artyvision on Vimeo.

 

    • Technical Excellence (Excelenta tehnica)  ‘Evasion’ de Pierre le Gall, Franta

Évasion from Pier pow on Vimeo.

 

    • Best Student Entry  (Cea mai buna realizare a unui student) Diamondjaw de Tormi Torop, Estonia

 

 

Premiul People’s Choice (Alegerea publicului) acordat pe baza numarului de aprecieri si partajari individuale primite pe site-ul web al Festivalului de Film Nikon, a revenit filmului ‘At Night They Work’ (Ei lucreaza noaptea) realizat de Ad van Brunschot din Olanda.

 

Asif Kapadia, Presedintele juriului Festivalului Nikon de Film European a declarat: „Filmele care s-au evidentiat au avut intr-adevar idei si povesti deosebite; unele care m-au purtat intr-o mini-calatorie imaginara. Personal, am simtit ca „Not a Pizza Order” este un film scurt care a transmis un mesaj incredibil de puternic. Ai impresia ca este un film de comedie, dar de fapt este o lucrare foarte serioasa, despre lucruri foarte importante. Caut intotdeauna filme care imi raman in minte; o imagine, un moment sau ceva care, dupa ce plec, ma face sa retraiesc acel film. Dupa parerea mea, toate filmele premiate sunt geniale.”

 

Elliot Grove, Fondatorul Raindance si membru al juriului Festivalului Nikon de Film European, a adaugat: „Am fost incantati de standardul ridicat al filmelor trimise si, in mod special, de diversitatea modurilor de interpretare a temei „Momente cotidiene”. Ca regizor colaborator si sustinator al filmului independent, sunt incantat ca Nikon ii incurajeaza pe cineastii aspiranti din Europa si din intreaga lume sa isi dezvolte talentul si ii recompenseaza cu tehnologia de care au nevoie pentru a-si perfectiona abilitatile.”

 

 

Cécile Ragot, castigatoarea Marelui Premiu a spus: “Acest premiu este o incurajare minunata care ma determina sa incerc in continuare si sa fac filme. Sunt foarte recunoscatoare fata de membrii juriului. Eu fac filme in speranta ca vor avea un impact asupra vietii oamenilor sau asupra perspectivelor lor, iar acest premiu inseamna ca am posibilitatea sa transform aceasta speranta intr-o realitate.”

 

 

Categorii si premii

 

Castigatorul Marelui Premiu va primi un kit de filmare Nikon D810 si o excursie de o saptamana, inclusiv toate cheltuielile, la Festivalul de film de la Cannes din mai 2016, ca invitat special al organizatiei Raindance.

 

Cei doi castigatori ai subcategoriilor ‘Best Narrative’ si ‘Technical Excellence’ vor primi cate un aparat foto Nikon D750 cate un premiu in bani, in valoare de 3.000 EUR, in timp ce castigatorul premiului „Best Student Entry” va primi un kit de filmare Nikon D750 si un premiu in bani in valoare de 2.000 EUR. Cineastul premiat cu „People’s Choice” va primi un kit de filmare Nikon D750.

 

 

 

castigatori, film, nikon, asif kapadia, raindance, festivalului nikon de film european 2015, scurtmetraj, not a pizza order, bad luck, martin taube, cécile ragot, evasion, pierre le gall, diamondjaw, tormi torop, oscarAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Toamna aceasta avem placerea sa va invitam din nou alaturi de Maramontsport intr-o tura foto in Tara Maramuresului, pentru a putea surprinde culorile inegalabile ale toamnei, rasarituri si apusuri, natura, traditii, oameni, gastronomie si tot ce-i al...
citeste tot
Inceput in 2010, proiectul Romania Salbatica a devenit intre timp cel mai mare proiect de fotografie si film documentar dedicat naturii din tara noastra. A fost initiat de fotograful Dan Dinu in colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature) si a...
citeste tot
Ambasadoarea Nikon Gina Buliga a fost fotograful oficial al scurt metrajului "Cand pofta dicteaza, TAZZ livreaza", unde a fotografiat cu Nikon Z7. Despre aceasta experienta, ea ne povesteste in articolul urmator.         Tazz?...
citeste tot
Bucuresti, 2 iunie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte primele doua obiective macro care se alatura familiei Nikon Z. Impresionant de usor, NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un obiectiv macro profesional din Linia S,...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2021. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.