26 aprilie 2016

Castigatorii Festivalului anual Nikon de Film European

Nikon a anuntat castigatorii Festivalului Nikon de Film European realizat in asociere cu organizatia de film independent Raindance si cu regizorul Asif Kapadia, castigator al premiului Oscar. Marele Premiu a fost obtinut de scurtmetrajul Not A Pizza Order(Nici pe departe o comanda de pizza), realizat de Cécile Ragot din Franta. Ea va primi un kit de filmare Nikon D810 si o excursie de o saptamana cu toate cheltuielile asigurate la Festivalul de Film de la Cannes din luna mai 2016.

 

 

NOT A PIZZA ORDER from Cécile Ragot on Vimeo.

 

Peste 550 de cineasti in devenire din intreaga Europa au trimis filme la cea de a doua editie a Nikon European Film Festival. Explorand tema 'Momente cotidiene’, pasionatii de film si profesionistii au fost invitati sa creeze un film scurt de pana la 140 de secunde prin care sa trasforme un moment obisnuit intr-o naratiune creativa.

 

Castigatorii au fost selectati de juriul condus de regizorul Asif Kapadia, castigator al premiului Oscar cu documentarul ‘Amy’. Din juriu au facut parte Pieter ten Hoopen fotograful si cineast nominalizat pentru premiile Emmy, Eliott Groove, fondatorul Festivalului de film independent Raindance si Dirk Jasper din partea Nikon Europe.

 

Not A Pizza Order’ de Cécile Ragot a fost ales castigator al Marelui Premiu in sesiunea de jurizare finala de la British Film Institute din Londra.  Toti membrii juriului au fost impresionati de puternicul mesaj al acestui film, care atrage atentia asupra problemelor cauzate de violenta domestica. Transformand un aparent apel de rutina intr-o poveste captivanta pe ecran, autoarea a fost elogiata pentru povestea memorabila descrisa de film, completata de abilitatile sale tehnice remarcabile. 

 

 

Castigatorii celorlalte categorii selectati de juriu au fost:

 

    • Best Narrative (Cea mai buna relatare)  – Bad Luck de Martin Taube, Suedia

BAD LUCK from Artyvision on Vimeo.

 

    • Technical Excellence (Excelenta tehnica)  ‘Evasion’ de Pierre le Gall, Franta

Évasion from Pier pow on Vimeo.

 

    • Best Student Entry  (Cea mai buna realizare a unui student) Diamondjaw de Tormi Torop, Estonia

 

 

Premiul People’s Choice (Alegerea publicului) acordat pe baza numarului de aprecieri si partajari individuale primite pe site-ul web al Festivalului de Film Nikon, a revenit filmului ‘At Night They Work’ (Ei lucreaza noaptea) realizat de Ad van Brunschot din Olanda.

 

Asif Kapadia, Presedintele juriului Festivalului Nikon de Film European a declarat: „Filmele care s-au evidentiat au avut intr-adevar idei si povesti deosebite; unele care m-au purtat intr-o mini-calatorie imaginara. Personal, am simtit ca „Not a Pizza Order” este un film scurt care a transmis un mesaj incredibil de puternic. Ai impresia ca este un film de comedie, dar de fapt este o lucrare foarte serioasa, despre lucruri foarte importante. Caut intotdeauna filme care imi raman in minte; o imagine, un moment sau ceva care, dupa ce plec, ma face sa retraiesc acel film. Dupa parerea mea, toate filmele premiate sunt geniale.”

 

Elliot Grove, Fondatorul Raindance si membru al juriului Festivalului Nikon de Film European, a adaugat: „Am fost incantati de standardul ridicat al filmelor trimise si, in mod special, de diversitatea modurilor de interpretare a temei „Momente cotidiene”. Ca regizor colaborator si sustinator al filmului independent, sunt incantat ca Nikon ii incurajeaza pe cineastii aspiranti din Europa si din intreaga lume sa isi dezvolte talentul si ii recompenseaza cu tehnologia de care au nevoie pentru a-si perfectiona abilitatile.”

 

 

Cécile Ragot, castigatoarea Marelui Premiu a spus: “Acest premiu este o incurajare minunata care ma determina sa incerc in continuare si sa fac filme. Sunt foarte recunoscatoare fata de membrii juriului. Eu fac filme in speranta ca vor avea un impact asupra vietii oamenilor sau asupra perspectivelor lor, iar acest premiu inseamna ca am posibilitatea sa transform aceasta speranta intr-o realitate.”

 

 

Categorii si premii

 

Castigatorul Marelui Premiu va primi un kit de filmare Nikon D810 si o excursie de o saptamana, inclusiv toate cheltuielile, la Festivalul de film de la Cannes din mai 2016, ca invitat special al organizatiei Raindance.

 

Cei doi castigatori ai subcategoriilor ‘Best Narrative’ si ‘Technical Excellence’ vor primi cate un aparat foto Nikon D750 cate un premiu in bani, in valoare de 3.000 EUR, in timp ce castigatorul premiului „Best Student Entry” va primi un kit de filmare Nikon D750 si un premiu in bani in valoare de 2.000 EUR. Cineastul premiat cu „People’s Choice” va primi un kit de filmare Nikon D750.

 

 

 

castigatori, film, nikon, asif kapadia, raindance, festivalului nikon de film european 2015, scurtmetraj, not a pizza order, bad luck, martin taube, cécile ragot, evasion, pierre le gall, diamondjaw, tormi torop, oscarAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

 
 
Articole similare |
Articole recente
Nikon a anuntat astazi versiunea noua de firmware 3.20 pentru aparatele Nikon Z 6 si Z 7, cea mai importanta modificare adusa fiind compatibilitatea iesirii video RAW cu dispozitivele de inregistrare externe fabricate de Blackmagic Design....
citeste tot
Aflat în cautarea frumusetii toamnei, fotograful Burlacu Lush continua calatoria sa fotografica impreuna cu aparatul foto Nikon D780, de aceasta data la el acasa, in Bucovina.         Calatoria prin anotimpul culorilor si...
citeste tot
Toamna este un anotimp in care natura iti ofera o paleta uimitoare de culori! Ca fotograf amator nu am vrut sa ratez ocazia si impreuna cu Nikon D780 am plecat intr-o calatorie in Transilvania, in unul dintre cele mai fotogenice locuri din Romania,...
citeste tot
Calatoria mea prin toamna m-a dus catre unul dintre cele mai frumoase si mai fotogenice lacuri din Romania, mai ales in acest anotimp. De aceasta data am avut un ajutor de nadejde, aparatul foto Nikon D780 la care am atasat mai multe obiective...
citeste tot
"La pomul laudat, sa nu te duci cu sacul ... te duci cu Nikonul!" Zicala mai neaosa si mai adevarata, nici ca exista!     Anul acesta, pe 10 octombrie s-a desfasurat a X-a editie a Garboavele-XC (concurs de mountain biking), editie pe care...
citeste tot
Nikon a anuntat recent castigarea a patru premii EISA 2020-2021, pentru Nikon Z50, Nikon D780, NIKKOR AF-S 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR si NIKKOR Z 85mm f/1.8 S.   Premiul "Best Buy Camera" acordat de catre Asociatia Europeana pentru...
citeste tot
Fotograful Sebastian Marcovici a documentat Turul Ciclist al Sibiului 2020, desfasurat in perioada 23-26 iulie, folosind aparatele Nikon Z 6, Nikon D850, Nikon D4 si obiectivele NIKKOR AF-S 14-24mm f/2.8 si NIKKOR AF-S 70-200mm f/2.8...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2021. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.