21 septembrie 2023

CASTIGATORII NIKON PHOTO CONTEST 2022-2023

Castigator Grand Prize al concursului de fotografie
„Tears in the Rain” („Lacrimi in ploaie”) de Austin Garcia (Philippine)

 

Nikon are placerea sa anunte castigatorii premiilor Grand Prize pentru fiecare categorie a concursului Nikon Photo Contest 2022-2023. Concursul este unul dintre cele mai mari concursuri de fotografie si de film din lume, gazduit de Nikon inca de la infiintarea sa, in 1969. Competitia anuala le ofera fotografilor profesionisti si amatori din intreaga lume oportunitatea de a se implica si de a-si prezenta talentul.

 

 

Prestigiosul Grand Prize al concursului de fotografie a fost acordat lui Austin Garcia pentru imaginea sa intitulata „Tears in the Rain” („Lacrimi in ploaie”). Fotografia impresionanta a fost realizata in timpul Festivalului Higantes, unul dintre cele mai mari evenimente culturale care are loc anual in Filipine. Prezinta un copil care se lipeste strans de tatal sau prin haosul de apa care este improscat prin multimi.

 

 

Castigatorul Grand Prize pentru concursul de filme de scurt metraj i-a fost acordat lui Josh Spindler, un artist multimedia britanic, pentru lucrarea sa intitulata „Margaret Gallagher is real” („Margaret Gallagher este adevarata”). Filmul se concentreaza pe impactul schimbarilor climatice asupra lumii, asa cum il cunoastem si ilustreaza viata lui Margaret Gallagher, care traieste in afara retelei. Filmul le ofera privitorilor o privire asupra stilului ei de viata, sugerand ca acest mod de viata ne poate „salva de la sfarsitul lumii”.

 

Castigator Grand Prize al concursului de film de scurt metraj
„Margaret Gallagher is real” („Margaret Gallagher este adevarata”) de Josh Spindler (Marea Britanie)
Imaginile sunt captate dintr-o parte a filmului

 

Presedintele juriului Sarah Leen a comentat: „Povestile filmelor trimise au fost deosebit de remarcabile in acest an, afisand mai mult decat priceperea de a povesti. Acestia au avut in vedere frumusetea inerenta a editarii si filmarii. Realizarea unei povesti de 40 de secunde este o provocare destul de mare, iar filmele de la castigatorii din acest an au fost incredibil de bine facute.

 

De asemenea, lucrarile de la concursul de fotografie au fost la fel de puternice. Imaginile v-au oferit o idee a ceea ce fiecare fotograf incerca sa exprime, fie ca este prin compasiunea si afectiunea familiei, a copiilor, a animalelor sau a naturii din jurul lor. La concursul din acest an, diversitatea globala a juriului a fost speciala, deoarece fiecare fotografie a fost vazuta prin ochii oamenilor din diferite culturi si medii, provocandu-se conversatii incredibil de interesante si bine gandite la selectia castigatorilor.

 

Castigatorii Grand Prize, Excellence Award si Special Encouragement Award au fost selectati dintre aproximativ 70.000 de inscrieri primite de la aproximativ 35.000 de oameni din 180 de tari si regiuni din intreaga lume. Castigatorii Grand Prize au fost alesi dintre castigatorii Excellence Awards.

 

Castigatorii premiilor Nikon Photo Contest 2022-2023 vor fi prezentati prin publicitate stradala in orase importante din intreaga lume si vor putea fi vizualizati la diferite evenimente. Va rugam sa vedeti mai jos locatiile expozitiei si proiectiile lucrarilor castigatoare in 2024:

 

Nikon Plaza Paris, Franta – februarie 2024
Photo London, Anglia – mai 2024
Nikon Plaza Zürich, Elvetia – octombrie 2024*

 

Vizitati site-ul web al Nikon Photo Contest pentru videoclipul arhivat al ceremoniei de decernare a premiilor online, care va fi lansat la inceputul lunii octombrie, si pentru mai multe informatii despre expozitii si proiectii suplimentare care vor fi postate la o data ulterioara: https://nikon-photocontest.com/en/

 

*Datele pot fi modificate

 

 

 

nikon photo contest, nikon, competitie, grand prize, 2023Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Cu entuziasm, Complexul Muzeal National Neamt anunta expozitia Naturopolis, editia 2023, a Concursului de Fotografie de Natura Urbana. Evenimentul a atras atentia pasionatilor de fotografie de natura din intreaga tara, avand ca motto „Natura de...
citeste tot
Nikon Romania a realizat o selectie speciala a unora dintre cele mai reusite cadre din anul 2023. Iata 23 de imagini create cu echipamentul Nikon - ”Best of 2023”.         © Vlad Pogonariu - fotografie de...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.