18 august 2016

Acualizare software Nikon

 

Nikon a anuntat actualizarea aplicatiilor sale software ViewNX-i, Capture NX-D, NEF Codec si Picture Control Utility 2 care au acum suport pentru aparatul foto Nikon D3400

 

 

 

 

 

ViewNX-i & Capture NX-D versiunea 1.16.040

 

Acest pachet instaleaza software-ul gratuit ViewNX-i si Capture NX-D de la Nikon si il actualizeaza la versiunea cea mai recenta. Daca intentionati sa folositi aceste doua produse impreuna, nu este necesara descarcarea separata a unor utilitare de instalare pentru fiecare aplicatie. Retineti ca utilitarul de instalare instaleaza atat ViewNX-i Ver.1.2.3, cat si Capture NX-D Ver.1.4.2; cele doua aplicatii nu pot fi instalate separat. 

 

Note

 

 • Acest software este distribuit sub forma unui fisier cu numele „S-VCNXSP-160400WF-ALLIN-ALL___.exe”. Descarcati si executati fisierul pentru a instala software-ul.
 • Cand realizati actualizarea, conectati-va la un cont cu privilegii de administrator.
 • Inainte de a incepe instalarea, parasiti ViewNX-i si toate celelalte aplicatii, inclusiv orice software antivirus.
 • Instalarea acestui software dezinstaleaza versiunile anterioare (ViewNX si ViewNX 2) si software-ul asociat. Pentru a reveni la versiunile anterioare dupa ce ati incercat acest software, dezinstalati acest pachet si reinstalati versiunile anterioare.
 • Inainte de a continua, cititi informatiile de mai jos.

 

Descarcare ViewNX-i & Capture NX-D versiunea 1.16.040 pentru Windows si Mac OS

 

 

Capture NX-D versiunea 1.4.2

 

Software-ul de prelucrare a fotografiilor Capture NX-D va permite sa obtineti potentialul maxim al aparatului foto digital si al obiectivului dumneavoastra Nikon, producand imagini cu calitatea de neegalat conceputa de proiectantii nostri. Acesta pune la dispozitie functii special concepute pentru post-procesarea imaginilor RAW, oferindu-le intr-o forma intuitiva si usor de utilizat. Pe langa prelucrarea imaginilor RAW, acesta poate fi folosit pentru a spori calitatea imaginilor JPEG si TIFF realizate cu aparatele foto digitale Nikon prin reglaje ale luminozitatii, contrastului, curbelor tonale si a multor altor optiuni.

 

Note

 

 • Acest software este distribuit sub forma unui fisier cu numele „S-NXD___-010402WF-ALLIN-ALL___.exe”. Descarcati si executati fisierul pentru a realiza actualizarea.
 • Cand realizati actualizarea, conectati-va la un cont cu privilegii de administrator.
 • Inainte de a incepe instalarea, parasiti Capture NX-D si toate celelalte aplicatii, inclusiv orice software antivirus.
 • Inainte de a continua, cititi informatiile de mai jos.

 

Modificarile din versiunea 1.4.2 fata de versiunea 1.4.1

 

 • A fost adaugat suport pentru aparatele foto D3400 si COOLPIX W100.
 • Au fost rezolvate urmatoarele probleme:
  • Capture NX-D afisa imaginile marcate cu o eticheta sau evaluate in ViewNX-i ca fiind editate.
  • Fotografiile realizate cu D500 erau convertite in imagini gri in cazul in care se utiliza Convert Files (Conversie fisiere) dupa ce era aplicat Fisheye (Superangular).
  • Imaginile modificate si salvate in alt format in Capture NX-D nu mai puteau fi deschise in Capture NX 2 dupa ce li se aplicau etichete in ViewNX-i.

 


Descarcare Capture NX-D versiunea 1.4.2 pentru Windows si Mac OS

 

 

ViewNX-i versiunea 1.2.3

 

Utilizati ViewNX-i pentru a copia fotografii realizate cu aparatul dumneavoastra foto digital Nikon pe computer, unde va puteti bucura de ele si le puteti folosi in diverse moduri. Cu toate ca este conceput pentru a fi utilizat in principal ca navigator pentru imagini, acesta poate fi folosit impreuna cu alt software pentru a adauga un plus de satisfactie si de experiente ulterioare fotografierii. De asemenea, acesta accepta afisarea hartilor pe baza datelor de locatie ale imaginii si poate fi utilizat cu platformele de comunicare sociala si cu alte servicii web. Acesta include ViewNX-Movie Editor pentru prelucrarea si editarea cu usurinta a filmelor. Acesta poate fi utilizat si pentru a face reglaje fine la imaginile JPEG si TIFF si pentru a converti fotografiile RAW in alte formate.

 

Note

 • Acest software este distribuit sub forma unui fisier cu numele „S-VNXI__-010203WF-ALLIN-ALL___.exe”. Descarcati si executati fisierul pentru a realiza actualizarea.
 • Cand realizati actualizarea, conectati-va la un cont cu privilegii de administrator.
 • Inainte de a incepe instalarea, parasiti ViewNX-i si toate celelalte aplicatii, inclusiv orice software antivirus.
 • Instalarea ViewNX-i dezinstaleaza ViewNX, ViewNX 2, Nikon Transfer si Nikon Transfer 2. Pentru a utiliza oricare dintre aceste aplicatii dupa instalarea ViewNX-i, dezinstalati ViewNX-i si reinstalati aplicatia.
 • Inainte de a continua, cititi informatiile de mai jos.

 

Modificarile din versiunea 1.2.3 fata de versiunea 1.2.2

 

 • A fost adaugat suport pentru aparatele foto D3400 si COOLPIX W100.
 • Acum este disponibila o optiune Close Filmstrip (Inchidere diafilm) in Viewer Settings (Setari vizualizator) pentru modurile Image Viewer (Vizualizator imagini) si Full Screen (Ecran complet).
 • Acum puteti face ca, in timpul redarii unui film, comenzile de redare sa fie intotdeauna vizibile.
 • A fost rezolvata o problema care determina ca tipul obiectivului pentru fotografiile realizate cu obiective de tip E montate pe aparate foto D4S sau pe aparate foto Nikon D-SLR mai vechi sa fie indicat pe afisajul de informatii al aparatului foto drept obiectiv de tip G.
 • A fost adaugat un element Movies (Filme) in meniul Options (Optiuni) care va ofera optiunea de selectare a Favor frame rate (Cadenta cadre favorita).

 


Descarcare ViewNX-i versiunea 1.2.3 pentru Windows si Mac OS

 

 

 

NEF Codec versiunea 1.29.0

 

Modulul NEF Codec permite gestionarea cu usurinta a fisierelor NEF (RAW) la fel ca fisierele JPEG si TIFF echivalente.

 

Ce este nou in versiunea 1.29.0

 • A fost adaugat suport pentru imaginile NEF (RAW) realizate cu aparatele foto D3400.

 

Note. Cititi urmatoarele note:

 

• „Camera Model” (Model aparat foto) si „Camera Manufacturer” (Producator aparat foto)

 

Nu modificati campurile „Camera model” (Model aparat foto) si „Camera Manufacturer” (Producator aparat foto) din fila „Detalii” a proprietatilor fisierului NEF. Functionarea aplicatiilor Nikon si a NEF Codec nu este garantata daca aceste campuri sunt modificate.
Rotirea imaginilor NEF

Imaginile NEF nu pot fi rotite in Explorer, Galeria foto Windows, Vizualizatorul Windows de fotografii sau Galeria foto Windows Live.
Imagini reduse NEF (RAW)

Era posibil ca miniaturile pentru fisierele NEF (RAW) sa nu fie afisate corect in Explorator, Galeria foto Windows sau in Vizualizator Windows de fotografii. In cazul acestei situatii, utilizati Curatare disc conform descrierii de mai jos.

 1. Dati clic dreapta pe discul sistem in Computer si selectati Proprietati.
 2. Selectati Curatare disc in fila General.
 3. In Fisiere de sters din Curatare disc, bifati Imagini reduse si debifati restul optiunilor.
 4. Faceti clic pe OK pentru a incepe curatarea discului; cand se afiseaza mesajul de confirmare „Sigur stergeti definitiv aceste fisiere?”, dati clic pe Stergere fisiere.

Nota: Pentru informatii suplimentare, dati clic aici

 

• Capture NX 2 versiunea 2.3.0 sau ulterioara

 

Daca imaginile NEF salvate in Capture NX 2 versiunea 2.3.0 sau ulterioara sunt deschise in Galeria foto Windows, Galeria foto Windows Live sau Vizualizatorul Windows de fotografii:

  • Este posibil sa fie afisat un mesaj care sa indice ca fisierul este deteriorat si nu poate fi deschis
  • Este posibil ca Galeria foto Windows, Galeria foto Windows Live sau Vizualizatorul Windows de fotografii sa nu functioneze normal dupa deschiderea fisierului

 

• Codec-ul NEF

 

Efectele codec-ului NEF nu sunt reflectate cand imaginile NEF (RAW) sunt afisate in aplicatia Foto furnizata cu Windows 8.1 si versiunea ulterioara.

 

Descarcare NEF Codec versiunea 1.29.0 pentru Windows si Mac OS

 

 

 

Picture Control Utility 2 versiunea 2.2.1

 

Picture Control Utility 2 se utilizeaza pentru editarea si gestionarea optiunilor Picture Control. Pornind de la imagini NEF (RAW) sau de la optiunile Picture Control personalizate copiate de pe un aparat foto, puteti crea si salva noi optiuni Picture Control personalizate. Optiunile Picture Control personalizate create in Picture Control Utility 2 pot fi utilizate in ViewNX-i sau Capture NX-D sau exportate pe un card de memorie si importate pe un aparat foto.

 

Note

 • Acest software este distribuit sub forma unui fisier cu numele „S-PCU2__-020201WF-ALLIN-ALL___.exe”. Descarcati si executati fisierul pentru a realiza actualizarea.
 • Cand realizati actualizarea, conectati-va la un cont cu privilegii de administrator.
 • Inainte de a incepe instalarea, parasiti ViewNX-i si toate celelalte aplicatii, inclusiv orice software antivirus.
 • Picture Control Utility 2 este inclus cu Capture NX-D versiunea 1.4.2 sau ulterioare si cu ViewNX-i versiunea 1.2.3 sau ulterioara. Utilizatorii acestor aplicatii nu trebuie sa descarce utilitarul de instalare Picture Control Utility 2.
 • Fisierele Picture Control cu extensia „NP2” sunt acceptate incepand cu ViewNX-i versiunea 1.0.0 si Capture NX-D versiunea 1.0.0.
 • Inainte de a continua, cititi informatiile de mai jos.

 

 

Modificarile din versiunea 2.2.1 fata de versiunea 2.2.0

 • Fotografiile NEF (RAW) realizate cu aparatul foto D3400 pot fi folosite acum ca imagini de previzualizare.
 • Acum, scalele pot fi afisate pe cursoare oricand.

 

Descarcare Picture Control Utility 2 versiunea 2.2.1 pentru Windows si Mac OS

 

 

 

 

dslr, coolpix, actualizare, software, nikon, capture nx-d, viewnx-i, suport, picture control utility 2, w100, d3400, nef codecAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Nikon anunta astazi lansarea software-ului Webcam Utility, care permite aparatelor foto mirrorless si DSLR Nikon sa fie utilizate ca o camera web. Software-ul este gratuit, este compatibil cu calculatoarele cu sistem de operare Windows si...
citeste tot
In februarie 2019 testam pentru prima data mirrorlessul Z6 intr-o tura foto alaturi de Nikon. A fost dragoste la prima vedere si chiar din primele clipe m-am acomodat perfect cu el, meniul, butoanele si ergonomia, toate fiindu-mi familiare de pe...
citeste tot
Raed Krishan este fotograf la GSP si membru NPS Romania. Obisnuit sa fotografieze toate evenimentele sportive majore din Romania si nu numai, fie ca este vorba de fotbal, tenis, handbal, gimnastica sau atletism, in ultimele 3 luni jobul sau s-a...
citeste tot
Am imprumutat pentru testare aparatul DSLR Nikon D500 si obiectivul Nikon 80-400mm f/4.5-5.6 in perioada 18-23 mai si am mers in Delta Dunarii, la Chilia Veche si la Letea. Unul dintre motive a fost sa fotografiez Caii de la Letea. Am preferat acest...
citeste tot
FORONA (Organizatia fotografilor de natura din Romania) lanseaza in data de 5 iunie 2020, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, noul site de prezentare al asociatiei www.forona.ro si pagina proprie de Facebook...
citeste tot
Cand am aflat ca noul Nikon D780 vine in Moldova am avut oarece emotii. Stiind ca e lansat de curand, ardeam de nerabdare sa pun mana pe el si sa il pun la "treaba". Despre review-uri cred ca ati tot citit in revistele si pe siturile de specialitate....
citeste tot
FIECARE FOTOGRAFIE este unica, exact ca in viata, fiecare moment este unic si este important sa il traim la maxim, pentru ca nu se mai intoarce niciodata. VIATA ESTE FORMATA DIN MAI MULTE FOTOGRAFII DIN SUFLET, IAR FOTOGRAFIA ESTE VIATA.  ...
citeste tot
Dupa doua luni de inactivitate fotografica, din motive bine stiute de toata lumea, a venit vremea sa punem la treaba micutul aparat mirrorless Z50. Trebuie sa va aduc aminte ca este primul aparat din gama Z cu un sensor APSC, dar care pastreaza...
citeste tot
In spatele aparatului de fotografiat este un fan Nikon, fotograful Stefan Marinescu. Pasionat de natura si un impatimit al calatoriilor, inspirat de clipe reale, atent la conexiunea dintre subiectul vizat si natura si aflat intr-o permanenta goana...
citeste tot
Unde sa merg ca student prin Program Erasmus, in Spania sau in Romania? Asa am ajuns eu din Italia in Cluj-Napoca, in septembrie 2007, ma rog, de la Targu Mures, unde am aterizat. Am negociat un taxi pana la Cluj, iar pe drum ma uitam pe geam si ma...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.