23 iunie 2016

Actualizare de firmware: un impuls de performanta pentru varful de gama Nikon D5

Nikon lanseaza astazi un nou firmware C: Ver. 1.10, care extinde functionalitatea varfului de gama DSLR in format FX, Nikon D5. Acest firmware ofera o actualizare majora a capacitatilor de declansare ale aparatului, oferind imbunatatiri cheie, printre care extinderea timpului maxim de inregistrare pentru clipuri video, inclusiv 4K UHD, si reducerea efectului de clipire la fotografiere.

 

Pe langa modificarile mentionate au fost aduse si alte imbunatatiri*. 

 

 

Inregistrare video

 

La inregistrarea video cu Nikon D5, acum este posibil sa continuati filmarea pana la 29 minute si 59 secunde, indiferent de dimensiunea cadrului, cadenta cadrelor sau calitatea aleasa pentru filmare, inclusiv 4K UHD (3840 × 2160) pentru care timpul maxim de filmare era anterior limitat la 3 minute. Clipurile video sunt inregistrate in pana la 8 fisiere de cate 4 GB.

 

Nikon D5 ofera acum o functie electronica de reducere a vibratiilor la inregistrarea  clipurilor HD si full-HD*3, atat pentru zona de filmare*2 FX cat si pentru cea DX. Aceasta minimizeaza efectul tremuratului aparatului foto pe directiile orizontala, verticala si rotativa (centrata pe obiectiv), si este utila atunci cand filmarea se face fara ajutorul unui trepied sau atunci cand limitarile locatiei fac imposibila folosirea acestuia. La utilizarea in combinatie cu tehnologia optica VR incorporata in obiectivele NIKKOR, beneficiile sunt cu atat mai evidente. 

 

 

Fotografiere

 

Pentru a minimiza variatiile de expunere, Nikon D5 incorporeaza acum o functie de reducere a clipirii*4 la fotografiere. Cand reducerea clipirii este activata, aparatul foto detecteaza varful nivelului de luminozitate si modifica automat timpul de expunere pentru a ajuta la obtinerea de expuneri stabile si la reproducerea culorilor.

 

 

Prin folosirea informatiei oferita de punctele AF inconjuratoare*5 Zona dinamica AF permite obtinerea focusului pe subiect chiar si atunci cand acesta paraseste usor punctul primar de focalizare. In completare la optiunile de selectie a 25, 72 si 153 de puncte, Nikon D5 ofera acum o zona dinamica de 9 puncte, care este utila atunci cand doriti sa obtineti focus pe o suprafata chiar mai mica a unui subiect in miscare. 

 

Noul firmware este disponibil incepand din 23 iunie 2016 si poate fi descarcat gratuit de la urmatoarea adresa: http://downloadcenter.nikonimglib.com/ro/download/fw/188.html

 

 

 

 

____________

* Detalii cu privire la celelalte imbunatatiri sunt disponibile pe pagina de descarcare a firmware-ului de pe site-ul Nikon.

*2 Zona de imagine va fi usor redusa.

*3 Nu este disponibil cu dimensiunea 1920 × 1080 in modul de decupare

*4 In timpul fotografierii utilizand vizorul aparatului foto (exceptie atunci cand fotografiati cu oglinda ridicata).

*5 In zona dinamica AF cu 9, 25 sau 72 de puncte, numarul punctelor de focalizare folosite in mod real poate fi mai mic de 9, 25 sau 72, in functie de selectia punctului primar de focalizare.

 

 

 

 

dslr, firmware, aparat foto, actualizare, update, nikon, d5, varf de gama, c ver.1.10Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Nikon a anuntat versiunea de firmware 2.40 pentru aparatul sau mirrorless DX Nikon Z 50. Lista modificarilor aduse de noua versiune:- focalizarea automata cu detectie ochi este disponibila in timpul inregistrarii segmentelor video- performanta...
citeste tot
Bucuresti, 20 septembrie 2022: SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea versiunii de firmware 3.00 pentru emblematicul sau aparat foto mirrorless cu fotografiere pe intregul cadru, Nikon Z 9.   Noul upgrade...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2023. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.