Calculator profunzime camp pentru obiective Nikon


DOF se refera la notiunea din limba engleaza "depth of field", care in romana se traduce cu "profunzime de camp". Cea mai simpla definitie ar fi : portiunea dintr-o fotografie, exprimata ca distanta, care este clara. Profunzimea de camp este influentata de distanta focala, diafragma si distanta dintre aparat si subiect.

Calculatorul se bazeaza pe acesti factori, la care se adauga si modelul de aparat.


Tip Camera Foto
Distanta focala (mm)
Diafragma
Distanta de la aparat pana la subiect m

Distanta hiperfocala
Atunci cand focalizati la distanta hiperfocala, toate elementele din cadru de la jumatatea acesteia pana la infinit vor fi clare. Distanta hiperfocala este determinata de focala obiectivului, diafragma folosita si cercul de confuzie.

Pata de difuzie
Termenul se refera la cel mai mic element dintr-o imagine care poate fi perceput ca fiind clar de catre ochiul uman. Pata de difuzie (terminologia exacta este limita considerata acceptabila a petei de difuzie) este influentata de dimensiunea senzorului aparatului foto.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre profunzimea de camp si despre factorii care o influenteaza, puteti accesa tutorialul nostru de aici.


© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.