19 iunie 2018

Workshop de fotografie Nikon, la Aeromania: 13-15 iulie!

In timp ce pentru cei mai multi Aeromania inseamna un spectacol de emotii, performante si stil, pentru altii inseamna o ocazie de a surprinde imagini inedite pe camera foto. Prezenta extrem de numeroasa a fotografilor la Aeromania, eveniment desfasurat anual pe Aeroportul Tuzla, arata un interes urias pentru fotografia de aviatie. Aici s-a inchegat si extins o comunitate de pasionati – care vor sa surprinda avioanele “de la firul ierbii” si pana in inaltul norilor. Aceasta este o adevarata provocare pentru un fotograf aflat in fata unui aparent paradox: intr-un cadru extrem de dinamic, obiectivul aparatului trebuie sa surprinda o imagine statica, dar sa ii redea senzatia de miscare. Decupajul ar trebui sa transmita intreaga emotie, tensiune si anvergura pe care le creeaza contextul, ansamblul.

 

 

 

 

Daca v-ati intrebat cum puteti sa faceti acest lucru, veti afla de la Liviu Dnistran, in cadrul workshop-ului de fotografie organizat de Nikon in parteneriat cu Regional Air Services, in weekend-ul 13-15 iulieAccesul se face pe baza acreditarii de fotograf Aeromania.

 

Workshopul se intinde pe parcursul a trei zile:

 

Vineri, 13 Iulie, va avea loc partea teoretica in sala, unde veti putea afla despre echipamente, cum sa il folositi cat mai bine, despre setari si cum sa va pregatiti in general pentru un show aerian din punctul de vedere al fotografului de aviatie.

 

Sambata, 14 Iulie, este programata partea practica: fotografierea celor mai interesante momente de la Aeromania 2018. Veti avea posibilitatea sa testati echipamente puse la dispozitie de Nikon si sa exersati ceea ce ati invatat cu o zi inainte in sala. Pe toata durata showului veti fi sprijiniti de Liviu Dnistran si organizatori pentru a putea face fotografii reusite.

 

In a treia zi - duminica, 15 Iulie, dupa inca o sesiune de fotografie la “chic picnic pe aeroport”, veti invata cum sa editati fotografiile si sa le pregatiti pentru publicare in social media, blog, inclusiv pentru participarea la concursul Aeromania.

 

 

 

 

Orice fotograf poate candida la concursul cu premii oferite de Regional Air Services cu minim 7 imagini surprinse in cadrul Aeromania sau cu minim 1 film, indiferent daca s-a inscris sau nu la worksop. Tema concursului este “Aeromania in mai multe ipostaze”.

Inscrierile se fac prin completarea si depunerea fisei de inscriere si acceptarea regulamentului, iar documentele sunt disponibile pe site-ul www.regional-air.ro, pe pagina de Facebook Aeromania-2018 sau pot fi solicitate via e-mail: concurs@regional-air.ro.

 

 

 

 

Liviu Dnistran este fotograf de aviatie din 2011 cand s-a alaturat comunitatii Romanian Spotters (primul forum al pasionatilor de fotografie de aviatie din România). De-a lungul timpului, a colaborat cu Aeroportul International Cluj Napoca, Tarom, Carpatair, Aeroclubul Romaniei si cu Fortele Aeriene Romane (Baza 71 Aeriana Campia Turzii, Baza 86 Aeriana Fetesti, Baza 90 Transport Aerian Otopeni, Baza 95 Aeriana Bacau si Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene Bobocu) pentru promovarea imaginii aviatiei romanesti prin fotografii.

 

 

 

 

Impreuna cu membrii Romanian Spotters a contribuit la crearea unei platforme de specialitate pentru fotografia de aviatie (photoavia.net) unde a avut rol de programator si screener foto. Este vice-presedinte al asociatiei non-profit Transilvania Spotters din Cluj Napoca, prima asociatie din tara care are ca obiectiv principal promovarea aviatiei din Romania prin fotografii si promovarea acestui tip de fotografie, in tara si strainatate.

 

In urma cu trei ani a demarat cu alti doi fotografi de aviatie romani, Bogdan Pop si Adrian Dulau un proiect de fotografiere aer-aer a aeronavelor Fortelor Aeriene Romane pentru promovarea imaginii aviatiei militare, in urma caruia a zburat mai mult de 20 de ore la bordul aeronavelor de transport si a elicopterelor Fortelor Aeriene si a fotografiat 6 tipuri de aeronave."

 

 

 

 

Maestrii fotografiei sunt in continuare motivati de Nikon care isi respecta angajamentul de a sustine profesionistii si pasionatii de fotografie in continua lor dezvoltare, oferindu-le acces la cele mai noi tehnologii. Pentru al treilea an consecutiv, Nikon este partener oficial al Aeromania si pune la dispozitia participantilor echipament foto pentru testare, gratuit, pe toata durata spectacolului aerian. 

 

 

Aeromania este "cel mai indragit show aviatic de pe Litoral", desfasurat anual pe Aeroportul Alexandru Podgoreanu, Tuzla si ajuns la a 12-a editie. Anul acesta, evenimentul se intinde pe durata a 3 zile, astfel: vineri - workshop de fotografie, drone si conferinta pe teme de aviatie - PRIA Aviation; sambata - miting aviatic si concerte live si duminica - chic picnic pe aeroport si zboruri de agrement. Intrarea este libera pentru toate cele 3 zile.

  

ACREDITARE + PARTICIPARE LA WORKSHOP NIKON

Pentru acreditarea fotografilor este necesara completarea si semnarea formularului “Regulament de siguranta si securitate aeroportuara” si trimiterea acestuia la adresa: concurs@regional-air.ro. Fotografii acreditati vor primi de la reprezentantii Aeroportului Tuzla ecusonul personalizat al evenimentului, pe data 13 iulie 2018, la Aeroportul Tuzla.

In baza acreditarii, fotografii pot participa la workshopul de fotografie organizat de Nikon.

 

 

CONCURS DE FOTOGRAFIE:

Pentru inscrierea in concursul de fotografie al evenimentului din 13-15 iulie se vor completa si semna “Fisa de inscriere la concursul de fotografie” si “Regulament concurs foto Aeromania” si se vor trimite la adresa de mail: concurs@regional-air.ro.

 

Formulare pentru inscriere: www.regional-air.ro/application/RO/EVENIMENTE_ARPA/CONCURS_DE_FOTOGRAFIE si pe pagina de facebook Aeromania-2018.

 

iulie, nikon, aeromania, tuzlaAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 Au fost adaugate 4 comentarii
mihaela scoarta
mihaela scoarta a scris pe 10-07-2018 la 12:18
Buna ziua,

as vrea sa stiu , va rog , daca sotul meu Scoarta Sebastian s-a inscris azi pentru acreditare la aeromania 2018, cand i se da raspunsul, intrucat ar trebui sa gasim si o cazare in timp util.Multumesc frumos
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 10-07-2018 la 13:18
Buna ziua, Va rugam sa contactati organizatorii unde ati trimis cererea pentru acreditare. Multumim pentru intelegere.
0
0
mihaela scoarta
mihaela scoarta a scris pe 10-07-2018 la 13:26
In regula, multumesc
0
0
Alina Prodan
Alina Prodan a scris pe 11-07-2018 la 15:31
Confirm ca domnul Scoarta este inscris.
0
0
mihaela scoarta
mihaela scoarta a scris pe 11-07-2018 la 15:35
A primit deja, mailul de confirmare Va multumesc mult.O zi frumoasa!
0
0
Aurelian
Aurelian a scris pe 02-07-2018 la 19:23
Buna ziua,

- http://www.photoavia.net (si nu https://photoavia.net - asa cum spunea un coleg linkul paginii este incorect postat dar nu a interesat pe nimeni) mai functioneaza sau a fost abandonat? Observ ca 1/2 din linkuri nu sunt functionale si la restul se soldeaza cu erori diverse iar activitatea a incetat se pare undeva in anul 2015. Se Buna ziua,

- http://www.photoavia.net (si nu https://photoavia.net - asa cum spunea un coleg linkul paginii este incorect postat dar nu a interesat pe nimeni) mai functioneaza sau a fost abandonat? Observ ca 1/2 din linkuri nu sunt functionale si la restul se soldeaza cu erori diverse iar activitatea a incetat se pare undeva in anul 2015. Se mai ocupa cineva de acest site sau administratorii s-au indreptat catre alte proiecte? Sa imi fie scuzata indrazneala dar pare un eveniment organizat la repezeala in care Nikon nu a ales poate cel mai bun partener. Cam multe sincope pentru un eveniment importat si ar fi pacat sa fie un mare esec !

Va rugam mai multe delatii legate de organizere, eventual un program al evenimentului, locatie pentru workshop, (cost workshop ?) etc. Nu uitati ca majoritatea participantilor trebuie sa gaseasca si cazare in zona si ne aflam in varf de sezon al preturilor si evenimentul incepe vineri deci unii trebuie sa luam concediu de odihna pentru vineri, poate mai mult pentru cei care doresc sa vina din partea opusa a tarii.

Numai bine !
..afiseaza tot comentariul
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 04-07-2018 la 11:06
Buna ziua, site-urile respective nu sunt securizate si de aceea apare aceasta problema. Vom incerca sa rezolvam situatia, dar cu siguranta daca doriti sa intrati direct pe acele site-uri puteti gasi informatiile de care aveti nevoie, referitoare la participare si acreditare.
Cu stima
0
0
Aurelian
Aurelian a scris pe 09-07-2018 la 17:52
Inca mai astept detalii legate de organizae: locatie workshop, cost, ora de incepre si program airshow etc...
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 10-07-2018 la 11:20
Buna ziua,
evenimentul se desfasoara pe durata a trei zile, in intervalul 13-15 iulie:

Vineri, 13 iulie: expozitie de drone si conferinta pe teme de aviatie - Pria Talks about Aviation – urmata de un workshop de fotografie Nikon (incepand cu ora 11.00)

Sambata, 14 iulie: airshow si concerte live – coordonate de Mihai Margineanu (15.00 – 22.00)

Duminica, 15 iulie: picnic pe aeroport si zboruri de agrement (incepand cu ora 11.00)
Insa pentru a participa la workshop trebuie sa va acreditati si asa o sa obtineti toate informatiile de care aveti nevoie. Workshopul este gratuit si se desfasoara la Aeroportul Tuzla.
0
0
Laurentiu
Laurentiu a scris pe 28-06-2018 la 09:56
Va rog detalii legate de organizarea workshopului. Locatie, orar de desfasurare , etc.

Multumesc
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 28-06-2018 la 12:54
Buna ziua, pentru participarea la workshopul de fotografie trebuie sa va acreditati, trimiteti mail si veti primi toate datele legate de locatie si ora de desfasurare. Cu stima.
0
0
Laurentiu
Laurentiu a scris pe 28-06-2018 la 13:00
Am trimis mailul si formularul de participare si acreditare insa nu am primit nici un raspuns cu datele amintite de dumneavoastra.
0
0
Laurentiu
Laurentiu a scris pe 28-06-2018 la 13:01
Edit - formularul a fost trimis saptamana trecuta.
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 28-06-2018 la 13:18
Buna ziua, O sa va raspunda, mai sunt detalii organizatorice de finalizat. Cu stima
1
0
Laurentiu
Laurentiu a scris pe 29-06-2018 la 09:03
Incercati sa editati linkul catre photoavia.net din articolul dumneavostra eliminand "https:// ". Nu este un link securizat si deci linkul oferiti de dumneavoastra va returna o eroare. Pe de alta parte siteul photoavia.net este in mare parte nefunctional, linkurile dar erori (Articles, Memebers, Award, Help, etc) sau redirecteaza catre pagina de sIncercati sa editati linkul catre photoavia.net din articolul dumneavostra eliminand "https:// ". Nu este un link securizat si deci linkul oferiti de dumneavoastra va returna o eroare. Pe de alta parte siteul photoavia.net este in mare parte nefunctional, linkurile dar erori (Articles, Memebers, Award, Help, etc) sau redirecteaza catre pagina de start si nu catre pagina corecta (linkurile din partea de jos) ..afiseaza tot comentariul
0
0
Toader Florin
Toader Florin a scris pe 25-06-2018 la 08:30
Buna ziua
Nici unul dintre link-urile puse in articol nu sunt ok:
(//www.regional-air.ro/application/RO/EVENIMENTE_ARPA/CONCURS_DE_FOTOGRAFIE)
//www.regional-air.ro/application/RO/EVENIMENTE_ARPA/CONCURS_DE_FOTOGRAFIE
0
0

 
 
Articole similare |
Articole recente
Nikon este partener la Aeromania 2016, cel mai spectaculos show de acrobatie aeriana din Romania organizat exclusiv din fonduri private si desfasurat anual la Tuzla.   Anul acesta Aeromania aniverseaza cea de a 10-a editie,...
citeste tot
Ne bucuram sa va anuntam castigatorii concursului din luna iulie, Portret de fotograf. Anca Dumitrache a castigat premiul juriului, iar fotografia sa va fi publicata in Calendarul Nikon 2016. Voucherul in valoare de 1.000 de lei,...
citeste tot
La concursul Se cauta fotogafia lunii iulie, cu tema Sporturi de vara, premiul publicului a fost adjudecat de catre Radu Costin Diaconescu, a carui imagine a acumulat cele mai multe voturi.Topul publicului a fost completat de catre Claudiu Guraliuc,...
citeste tot
Pentru tema Sporturi de vara din cadrul concursului Se cauta fotografia lunii iulie 2012, juriul format din Cristian Preda si Raed Krishan a ales castigatoare imaginea inscrisa de catre Constantin Daniel Iacob. Lucrarea lui va ilustra fila lunii...
citeste tot
In aceasta luna se va da startul Jocurilor Olimpice de Vara de la Londra, cea mai importanta competitie sportiva a anului. Pornind de la spiritul olimpic, dorim sa va starnim interesul pentru un concurs de fotografie cu titlul "Sporturi de vara", in...
citeste tot
Tema concursului "Se cauta luna iulie", Fotografia de nunta, a atras multi nikonisti, fiind inscrise in total peste 200 de imagini. Juriul, format din fotografii Alin Glod si Radu Grozescu, a avut asadar o misiune destul de grea in a alege un top 10...
citeste tot
Concursul Se cauta fotografia lunii revine in iulie la o tema clasica de fotografie si, in acelasi timp, unul dintre cele mai tratate subiecte de catre fotografii profesionisti din intreaga lume: Fotografia de nunta.   Va invitam in cadrul...
citeste tot
In luna iulie am propus o tema care nu este la indemana tuturor fotografilor. Nudul este un gen dificil de realizat datorita dificultatilor impuse de fotografierea artistica a corpului uman, dar si datorita necesitatii unui model si, optional, a unui...
citeste tot
Tema acestei luni este pe cat de incitanta pe atat de greu abordabila. Ceea ce va propunem este de fapt un tip de studiu al trupului uman nud prin intermediul imaginii statice. Asteptam din partea voastra fotografii care sa infatiseze nudul intr-un...
citeste tot
Juriul lunii iulie, format din fotografii Alex Axon si Alin Popescu, au desemnat castigatorul concursului Se cauta fotografia lunii iulie in persoana domului Anton Marinescu. Fotografia acestuia a impresionat cel mai mult juriul, care a declarat:...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2023. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.