02 septembrie 2014

Upgrade de firmware la Nikon D4S, D610, D600, D7100, D7000 si D90

Nikon a anuntat de curand o serie de actualizari firmware pentru nu mai putin de sase modele de aparate DSLR, cea mai importanta fiind pentru varful de gama Nikon D4S.

Actualizare de firmware C 1.10 pentru D4S

    Cand este selectat modul VR SPORT, care este incorporat in AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR, este posibila acum aceeasi viteza de fotografiere continua care este disponibila cand este selectata optiunea OFF (DEZACTIVAT).
    Cand cardurile de memorie cu capacitati mai mari decat 128 GB erau formatate cu aparatul foto, acestea erau formatate utilizandu-se sistemul de fisiere FAT32.  Acum sunt formatate utilizandu-se sistemul de fisiere exFAT.
    Operarea s-a modificat, astfel incat, atunci cand sunt afisate meniuri in timpul vizualizarii in timp real a filmului si este apasat butonul de inregistrare film, imaginea meniului dispare si ecranul revine la vizualizarea in timp real a filmului. Pentru a incepe inregistrarea filmului, apasati din nou butonul de inregistrare film.
    Optiunea Zoom on/off (Activare/dezactivare zoom) pentru modul de redare cu Setarea personalizata f1: Multi Selector Center Button (Buton central selector multiplu) poate fi acum utilizata pentru marirea imaginilor cu afisarea zoomului centrata pe punctul de focalizare activ, chiar daca acestea au fost inregistrate prin fotografiere cu vizualizare in timp real. Totusi, punctul de focalizare nu va fi afisat.
    Explicatia furnizata in Ajutor pentru optiunea Preset focus point (Presetare punct focalizare) de la Setarea personalizata f19: Lens Focus Function Buttons (Butoane cu functii de focalizare de pe obiectiv) a fost revizuita.
    Au fost rezolvate problemele urmatoare.
    - Cand optiunea Inregistrare NEF (RAW) > Dimensiune imagine din meniul de fotografiere era setata pe RAW S (Mica), numarul de fotografii posibile in mod de fotografiere neintrerupta (capacitate memorie tampon, C-REM), care era afisat de aparatul foto diferea in functie de setarea Inregistrare NEF (RAW) > Adancime de culoare NEF (RAW) selectata.
    - Cand se utiliza Camera Control Pro 2 pentru realizarea imaginilor cu optiunea Record to (Inregistrare pe) setata pe PC+CARD si cu optiunea Secondary slot function (Functie fanta secundara) din meniul de fotografiere al aparatului foto setata pe Depasire, obturatorul nu putea fi actionat cand cardul de memorie din fanta principala se umplea.
    - Cand optiunea Examinare imagine din meniul de redare era setata pe Activata, uneori nu se afisau imaginile pe monitor cand obturatorul era actionat in timp ce exponometrele erau oprite.
    - Cand imaginile erau transmise spre un dispozitiv de iesire HDMI, rezolutia parea insuficienta cand afisarea se efectua in mod de redare cadru intreg (nu se aplica la afisarea cu zoom redare).
    - Cand imaginile inregistrate cu optiunea Examinare imagine din meniul de redare setata pe Activata si cu optiunea Control automat al distorsiunilor din meniul de fotografiere setata pe Activat erau afisate automat pe monitor imediat dupa inregistrare, controlul automat al distorsiunilor nu se aplica uneori.
    - Cand functia de expunere multipla era utilizata pentru inregistrarea imaginilor cu optiunea Examinare imagine din meniul de redare setata pe Activata si cu optiunea Control automat al distorsiunilor din meniul de fotografiere setata pe Activat, controlul automat al distorsiunilor nu era aplicat asupra imaginilor inregistrate.
    - Cand o imagine la care fusese adaugat un comentariu era copiata in Balans de alb > Presetare manuala, erau copiate numai primele 24 de caractere ale comentariului pentru imagine.
    - In cazul in care conectarea la serverul FTP nu reusea cand setarile de retea erau aplicate cu setarea LAN cablata selectata pentru optiunea Retea > Alegere hardware din meniul de setare al aparatului foto si setarea Incarcare FTP era selectata ca tip de conexiune, iar achizitia adresei IP era setata pe Obtinere automata cu Expert conexiuni, adresa IP afisata cand aparatul foto incerca sa se conecteze din nou pentru a o obtine automat era „000.000.000.000”.
    - Cand un film inregistrat la o cadenta de cadre de 30p, 25p sau 24p era redat pe un aparat TV la care aparatul foto era conectat prin HDMI, cu optiunea HDMI > Rezolutie iesire din meniul de setare al aparatului foto setata pe 1080p (progresiv), afisarea pe ecranul TV era distorsionata.
    - Cand un fisier care continea o presetare IPTC (Informatii IPTC) care includea caractere pe doi octeti in profilul acesteia era copiat in aparatul foto, aparatul foto ingheta cand incerca sa vizualizeze continutul presetarii IPTC.
    - Cand optiunea Adaugare elemente era selectata pentru My Menu (Meniul meu), se afisa OK, chiar si pentru elementele care nu puteau fi adaugate.
    - Cand optiunea Language (Limba) din meniul de setare era setata pe Arabic (Araba), textul si pictogramele din unele meniuri se suprapuneau, iar textul era pozitionat prea departe spre dreapta.

C 1.10 pentru D4S pentru Windows

C 1.10 pentru D4S pentru Mac


Actualizare de firmware pentru D7000, A 1.04, B 1.05

Windows/Mac

Actualizare de firmware pentru D90, A 1.00 si B 1.01


Windows/Mac


Actualizarea firmware-ului C la versiunea 1.01 pentru D610

Windows/Mac


Actualizarea firmware-ului C la versiunea 1.02 pentru D600

Windows/Mac


Actualizarea firmware-ului C la versiunea 1.02 pentru D7100

Windows/Mac

 

S-a adaugat suport pentru datele de control al distorsiunilor Ver. L: 2.000 sau versiuni ulterioare.
Firmware-ul aparatului foto trebuie actualizat inainte ca datele de control al distorsiunilor sa poata fi actualizate la Ver. L: 2.000 sau la versiuni ulterioare.
Distortion Control Data version 2

d600, firmware, d7000, upgrade, nikon d4s, d610, d7100, d90Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 Au fost adaugate 4 comentarii
Nicolae Dancu
Nicolae Dancu a scris pe 26-11-2014 la 17:47
Buna sper sa nu scriu unde nu trebuie,am o problema cu 7100 meu, nu pot sa setez curatirea senzorului pe automat...stie cineva de ce?

Multumesc
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 27-11-2014 la 10:31
Buna ziua! In meniul Setup (pictograma cu cheia), gasiti optiunea de Clean image sensor. Sa ne spuneti daca ati reusit.
0
0
Nicolae Dancu
Nicolae Dancu a scris pe 28-11-2014 la 09:24
off am gasito dar nu ramane setare activata, sau daca ramane nu ar trebui sa imi arate acest lucru?
0
0
Evin
Evin a scris pe 05-09-2014 la 14:33
Am avut probleme cu focalizarea la Nikon D7100,din motive de comoditate nu am trimis aparatul in service,sincer sa fiu,nici nu am folosit acest aparat prea des... Acum juamatate de ora am facut update de soft (Firmware Distortion Control),am luat jucaria si am inceput sa fac vreo 30 de cadre la focale diferite,conditii diferite de iluminare;spre suAm avut probleme cu focalizarea la Nikon D7100,din motive de comoditate nu am trimis aparatul in service,sincer sa fiu,nici nu am folosit acest aparat prea des... Acum juamatate de ora am facut update de soft (Firmware Distortion Control),am luat jucaria si am inceput sa fac vreo 30 de cadre la focale diferite,conditii diferite de iluminare;spre surprinderea mea nu am ratat focusul nici macar la un cadru,ceea ce nu s-a intamplat inainte de update.Cand o sa am ocazia sa mai merg la un eveniment sau sa fac mai multe cadre o sa-mi dau seama daca acest update mi-a rezolvat vechea probleme,tin sa precizez ca asa a fost aparatul de la bun inceput,cu probleme la focus,indiferent de obiectiv. Bafta si lumina buna! ..afiseaza tot comentariul
0
0
Ionut Sinescu
Ionut Sinescu a scris pe 04-09-2014 la 20:11
pe D7000 (Mac version) a mers fara probleme!
0
0
ANGHEL VILI
ANGHEL VILI a scris pe 04-09-2014 la 18:22
Am incercat -Actualizare de firmware pentru D90, A 1.00 si B 1.01 - pentru windows si .........se descarca dar nu se deschide.....zice ca nu suporta formatul....Eu am WIN 7
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 05-09-2014 la 10:59
Buna ziua! Va rugam sa urmati instructiunile de aici. Nu vi se creeaza directorul cu actualizarea?

http://www.nikonsupport.eu/europe/Firmware/D90/v1.01/Ro/dslr_win_ro.html
1
0

Articole similare |
Articole recente
Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului aparatelor foto Nikon Z7, Nikon Z6, Nikon D750, Nikon D610 si Nikon D600.     Firmware Z 7 versiunea 1.03   Acest program pentru actualizarea software-ului este destinat...
citeste tot
Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului aparatelor foto Nikon Df, Nikon D810, Nikon D610, Nikon COOLPIX A900, Nikon COOLPIX A100, Nikon COOLPIX A10 si Nikon COOLPIX W300.      Firmware Df versiunea 1.03     Acest...
citeste tot
Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului aparatului foto subacvatic Nikon COOLPIX W100 la versiunea 1.5   Acest serviciu furnizeaza un software care poate fi folosit pentru a actualiza firmware-ul aparatelor foto Nikon COOLPIX...
citeste tot
Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului "C" al aparatelor foto DSLR Nikon D750, D610, D600, D5300 si D3300.       Firmware "C" versiunea 1.12 pentru Nikon D750 Firmware "C" versiunea 1.02 pentru Nikon D610 Firmware "C" versiunea...
citeste tot
Nikon a anuntat astazi actualizari de firmware pentru 2 din modelele sale DSLR, D5200 si D7100. Iata ce modificari aduc.   Firmware  „C” versiunea 1.03 pentru Nikon D5200    Acest serviciu...
citeste tot
Nikon a anuntat astazi actualizarea de firmware  A 1.01, B 1.00 pentru Nikon 1 AW1, singurul aparat digital cu obiective interschimbabile rezistent la apa, socuri si praf.  Iata modificarea adusa de catre A 1.01 si B 1.00- A fost rezolvata...
citeste tot
Nikon a anuntat astazi un pachet cuprinzator de actualizari de firmware pentru nu mai putin de 9 modele de DSLR. Iata ce imbuntatiri aduc pentru fiecare dintre aparate. Nikon D3200Actualizarea  firmware D3200 C 1.01 modifica...
citeste tot
Nikon a realizat o actualizare firmware pentru Nikon D7000 si Nikon D5100. Este a doua actualizare firmware Nikon D7000 de anul acesta si prima actualizare firmware Nikon D5100.Daca aveti instalata ultima versiune firmware pe aparatul dumneavoastra...
citeste tot
Va invitam sa va actualizati firmware-ul aparatului Nikon D7000 la versiunea 1.02. Aceasta va ofera urmatoarele beneficii fata de varianta anterioara:       a fost rezolvata o problema care impiedica deschiderea filmelor realizate cu...
citeste tot
Nikon a primit in ultima luna din partea utilizatorilor informatii conform carora, in anumite conditii, mai ales in lumina slaba, pot aparea pixeli luminosi pe imaginea inregistrata de aparatul DSLR Nikon D7000 in modul filmare. Aceasta este o...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.