24 octombrie 2008

Olimpiada de la Beijing - scurt interviu cu Paco - Pascal Pamfil

Pascal Pamfil, sau pe scurt Paco, si-a dedicat fotografiei sportive cea mai mare parte din cariera. Din postura de fotograf al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a realizat unele dintre cele mai memorabile fotografii de la olimpiadele din Sydney, Atena si Beijing. De altfel, este si singurul fotograf roman care a participat la trei Olimpiade diferite. A fotografiat, de asemenea, la o multitudine de alte competitii si evenimente sportive, dar si pentru diverse campanii publicitare, prezentari de moda sau spectacole de teatru si balet la Convent Garden. Afirma insa ca “din pacate, rolul imaginii in Romania nu e respectat la nici un nivel: nici la nivelul fotografiei sportive, nici la cele ale fotografiei de moda, de arta sau de advertising”.

Nikon Romania: Domnule Pamfil, sunteti utilizator de Nikon de foarte multi ani, ati folosit atat SLR, cat si DSLR. Care este motivul pentru care ati ales si ati ramas fidel brandului Nikon?

Pascal Pamfil: Folosesc inca si aparate foto SLR. Am un Nikon F3 si un Nikon F5. Am de asemenea si un Nikon D200. In era digitala inca prefer sa folosesc diapozitivul. Utilizez Nikon pentru simplul motiv ca reda culorile mai natural, mai viu. Intr-o fotografie realizata cu Nikon se simte relieful subiectului. De altfel acesta a fost si motivul pentru care au existat la Olimpiada de la Beijing din acest an fotografi, utilizatori ai altor branduri decat Nikon, care au inchiriat sau si-au achizitionat Nikon D3, unii chiar din bani proprii. Au facut acest lucru pentru ca erau obligati de vechile aparate sa si editeze fotografiile, pierzand timp pentru a le reda coloritul natural. Fotografiile realizate cu D3 pastreaza culoarea reala a subiectului si nu mai esti nevoit sa editezi.

Nikon Romania: Care a fost aparatura pe care ati folosit-o la Olimpiada de la Beijing?

Pascal Pamfil: Am utilizat atat Nikon D3, cat si Nikon F5. La olimpiadele de la Sydney si Atena am lucrat numai cu SLR. La Beijing erau deja foarte putini fotoreporteri care care au preferat sa foloseasca diapozitiv. Cel mai folosit aparat foto a fost Nikon D3. Atunci cand am plecat la olimpiada am crezut ca cel mai folosit obiectiv va fi 600mm cu f/4, dar m-am inselat. Majoritatea fotografilor am folosit obiectivul Nikkor 400mm cu f/2.8. Cea mai buna combinatie aparat-obiectiv a fost D3 impreuna cu Nikkor 400mm. La acestea s-a mai adaugat si teleconvertorul de 1.4x. Pentru indoor am folosit obiectivul Nikkor 200mm cu f/2. Foarte cautat de catre fotografi a fost si obiectivul 24-70mm cu f/2.8.

Va oferim alaturat cateva fotografii realizate de catre Paco – Pascal Pamfil la Olimpiada de la Beijing. Instantaneele reprezinta combinatia dintre talentul extraordinar al fotografului si calitatea aparaturii foto Nikon, folosit pentru capturarea acestor imagini.

scurt, pascal, pascal pamfil, pamfil, olimpiada, beijing, pacoAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Dorin Chiotea, jurnalist si realizator la Realitatea TV a incercat o noua ipostaza, aceea de fotojurnalist la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, Brazilia. Publicand pe pagina sa de facebook viziunea sa sincera despre viata unui fotograf...
citeste tot
Scopul fundamental al fotografiei documentare este acela de a crea imagini care sa ofere privitorilor informatii esentiale asupra  evenimentelor, faptelor, actiunilor pe care fotograful le-a imortalizat. Aceste imagini trebuie sa reprezinte un...
citeste tot
Pentru ca se apropie sezonul rece si pentru ca iarna aceasta se va implini un an de la startul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, va propunem in cele ce urmeaza o scurta recapitulare in imagini a acestui eveniment. Fotografiile ne-au fost puse la...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2022. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.