09 februarie

NIKON Z 9 AJUNGE IN SPATIU: Astronautii de la statia spatiala primesc camera mirrorless full-frame de varf Nikon

Nikon este incantat sa anunte ca Nikon Z 9 a fost lansata in orbita catre Statia Spatiala Internationala (ISS) in luna ianuarie, ajutand astronautii NASA sa captureze imagini iconice si uluitoare ale Pamantului si spatiului intr-o calitate si claritate stelara. Acesta reprezinta o realizare remarcabila pentru seria Nikon Z, deoarece aceasta va fi prima camera mirrorless Nikon folosita de echipajul statiei spatiale.

 

 

 

Mai multe corpuri Z 9 impreuna cu o selectie impresionanta de obiective NIKKOR Z au fost trimise in laboratorul orbital in cadrul a 20-a misiune comerciala de aprovizionare a serviciilor Northrop Grumman pentru NASA. Nava spatiala de incarcatura Cygnus, transportata de racheta SpaceX Falcon 9, a fost lansata de la Complexul de Lansare Spatiala 40 de la Statia Fortelor Spatiale Cape Canaveral pe 30 ianuarie 2024. Z 9 utilizeaza cea mai recenta tehnologie mirrorless si inlocuieste inventarul actual al aparatelor foto DSLR digitale Nikon D6 si D5 de pe statia spatiala, cu D5 in serviciu inca din 2017.

 

De la misiunea Apollo 15 de acum peste 50 de ani, camerele si obiectivele Nikon au fost utilizate de NASA pentru explorarea spatiului in diverse misiuni si navete spatiale. Incepand din 1999, camerele Nikon (Nikon F5) si obiectivele NIKKOR au fost folosite la bordul laboratorului orbital pentru a ajuta in cercetarea stiintifica, mentenanta si pentru a ajuta astronautii sa captureze imagini iconice ale Pamantului, cerului si dincolo de el. Echipamentul este utilizat atat in interiorul statiei spatiale, cat si in vidul implacabil al spatiului, intr-o "patura" speciala dezvoltata de NASA.

 

In 2008, NASA a primit livrarea aparatului D2XS DSLR digital, iar in 2013, au fost livrate echipajului statiei spatiale 38 de camere digitale Nikon D4 si 64 de obiective NIKKOR. Seria Nikon Z de camere mirrorless a fost lansata in 2018 si, de atunci, a beneficiat de cele mai recente inovatii, actualizari constante ale firmware-ului si o linie in continua expansiune de obiective NIKKOR Z. Z 9 este camera mirrorless full frame de varf a Nikon, apreciata pentru constructia sa extrem de robusta, fiabilitatea neclintita pentru profesionisti si tehnologia de ultima generatie. Z 9 este prima camera de acest tip care elimina obturatorul, minimizand piesele mobile pentru o durabilitate maxima. Camerele utilizate pe laboratorul orbital sunt fizic nemodificate, ceea ce inseamna ca consumatorii de pe Pamant au acces la aceeasi calitate de constructie ca si echipajul statiei spatiale in spatiu.

 

Acesta este un testament care atesta faptul ca tehnologia Nikon si Z 9 este capabila sa prospere in conditiile extreme ale vietii in microgravitate si explorarii spatiale. Desi camera este fizic aceeasi, inginerii Nikon au lucrat direct cu NASA pentru a crea un firmware personalizat dedicat pentru a servi mai bine astronautii si mediul din spatiu. Acest lucru include extinderea reductiei de zgomot la viteze de obturare mai rapide pentru a tine seama de bombardamentul constant de radiatii cosmice la care echipajul si echipamentul sunt supuse in jurul statiei spatiale.

 

Au fost facute si alte modificari la secventa de nume a fisierelor, precum si la setarile implicite si controalele optimizate pentru viata la bordul laboratorului orbital si atunci cand sunt incapsulate in husa de protectie pentru misiunile exterioare. Au fost facute si modificari la protocolul de transfer FTP si in camera pentru a simplifica fluxul de lucru al astronautilor, pentru a creste eficienta si pentru a reduce consumul de energie la trimiterea imaginilor de pe spatiu pe Pamant.

 

Camere si obiective Nikon noi la bordul statiei spatiale. Pe masura ce NASA integreaza tehnologia de ultima generatie a sistemului de camere mirrorless de la Nikon, a fost trimisa si o selectie de obiective pentru a ajuta astronautii. Expeditia a constat din 13 Z 9-uri, un total de peste 15 obiective NIKKOR Z, inclusiv obiective super-telefoto si macro, si 15 adaptoare FTZ II.

*Numele comerciale (companii, produse, servicii etc.) sunt marci comerciale sau marci inregistrate ale detinatorilor lor respectivi.

 

 

 

nasa, nikon mirrorless, nikon z, nikon z 9, z 9



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Astazi, Nikon isi extinde gama de aparate foto din seria Z cu mult asteptatul aparatul foto hibrid full-frame Z6III. Construit in spiritul Z8 si Z9, mic, dar rezistent, Z6III este o putere creativa flexibila, care ofera fotografii deosebit de...
citeste tot
Creatoarea de continut, Cathrin Manning, nu se teme de numere si strategii, avand o mare parte a urmaritorilor sai datorita discutiilor despre algoritmii YouTube. Aici, ea dezvaluie cum sa incepi cu vlogging-ul, setarile camerei si cum sa-ti gasesti...
citeste tot
Nikon Europe are placerea sa anunte ca a primit patru premii Red Dot impresionante pentru designul produselor. Doua dintre cele mai performante aparate foto mirrorless Nikon full-frame – modelele de top, Nikon Zf si Z8, au primit recunoastere...
citeste tot
Cu noua actualizare de firmware Nikon Z 8 v.2.0 acum disponibila, facem un rezumat al premiilor si evaluarilor pe care Z 8 le-a obtinut. Noi credem ca Nikon Z 8 este fenomenal, dar nu va limitati doar la cuvintele noastre. Iata laudele pe...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.