28 ianuarie 2013

Nikon sarbatoreste 80 de ani de obiective NIKKOR

Nikon a anuntat astazi aniversarea a 80 de ani de la lansarea marcii NIKKOR, folosita pentru toate obiectivele companiei. NIKKOR a rezultat in urma adaugarii literei "r" la Nikko, acronim pentru Nippon Kogaku K.K., numele initial al companiei japoneze, o practica comuna la acea vreme.

Istoria NIKKOR a inceput in 1932 odata cu inregistrarea de catre Nikon (pe atunci, Nippon Kogaku K.K.) a marcii, urmata la scurt timp de prima transa de obiective Aero-Nikkor pentru fotografie aeriana.

De atunci, Nikon a continuat sa dezvolte obiective pentru aparate pe film si aparate digitale. Incorporand tot timpul cele mai avansate tehnologii optice ale momentului, marca NIKKOR a ajuns recunoscuta pentru obiective de inalta performanta.

Nikon a lansat in 1959 primul aparat SLR al companiei, Nikon F, impreuna cu primul obiectiv pentru aparate Nikon SLR, NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Montura Nikon F continua sa fie alegerea pentru cele mai noi aparate SLR digitale. In plus, odata cu lansarea sistemului avansat cu obiective interschimbabile Nikon 1, compania japoneza a inceput sa produca obiective dedicate 1 NIKKOR care se folosesc de cele mai noi tehnologii si ofera o calitate superioara a imaginii.

Astfel, Nikon a anuntat ca in noiembrie 2012 a atins pragul de 75 de milioane de obiective NIKKOR pentru aparatele cu obiective interschimbabile produse.

In prezent, gama Nikon de obiective interschimbabile include peste 80 de tipuri, incluzand obiective fisheye, super grand-angulare,  super telefotografice, cu zoom, micro, PC-E si 1 NIKKOR. Totusi, obiectivele NIKKOR nu se limiteaza doar la aparatele cu obiective interschimbabile, ele fiind integrate si in seria de aparate compacte Nikon COOLPIX.

nikkor, obiective nikkor, aniversare, 75 milioaneAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

 
 
Articole similare |
Articole recente
Aflat în cautarea frumusetii toamnei, fotograful Burlacu Lush continua calatoria sa fotografica impreuna cu aparatul foto Nikon D780, de aceasta data la el acasa, in Bucovina.         Calatoria prin anotimpul culorilor si...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2021. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.