28 ianuarie 2013

Nikon sarbatoreste 80 de ani de obiective NIKKOR

Nikon a anuntat astazi aniversarea a 80 de ani de la lansarea marcii NIKKOR, folosita pentru toate obiectivele companiei. NIKKOR a rezultat in urma adaugarii literei "r" la Nikko, acronim pentru Nippon Kogaku K.K., numele initial al companiei japoneze, o practica comuna la acea vreme.

Istoria NIKKOR a inceput in 1932 odata cu inregistrarea de catre Nikon (pe atunci, Nippon Kogaku K.K.) a marcii, urmata la scurt timp de prima transa de obiective Aero-Nikkor pentru fotografie aeriana.

De atunci, Nikon a continuat sa dezvolte obiective pentru aparate pe film si aparate digitale. Incorporand tot timpul cele mai avansate tehnologii optice ale momentului, marca NIKKOR a ajuns recunoscuta pentru obiective de inalta performanta.

Nikon a lansat in 1959 primul aparat SLR al companiei, Nikon F, impreuna cu primul obiectiv pentru aparate Nikon SLR, NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Montura Nikon F continua sa fie alegerea pentru cele mai noi aparate SLR digitale. In plus, odata cu lansarea sistemului avansat cu obiective interschimbabile Nikon 1, compania japoneza a inceput sa produca obiective dedicate 1 NIKKOR care se folosesc de cele mai noi tehnologii si ofera o calitate superioara a imaginii.

Astfel, Nikon a anuntat ca in noiembrie 2012 a atins pragul de 75 de milioane de obiective NIKKOR pentru aparatele cu obiective interschimbabile produse.

In prezent, gama Nikon de obiective interschimbabile include peste 80 de tipuri, incluzand obiective fisheye, super grand-angulare,  super telefotografice, cu zoom, micro, PC-E si 1 NIKKOR. Totusi, obiectivele NIKKOR nu se limiteaza doar la aparatele cu obiective interschimbabile, ele fiind integrate si in seria de aparate compacte Nikon COOLPIX.

nikkor, obiective nikkor, aniversare, 75 milioaneAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Nikon are placerea sa anunte ca doua dintre produsele sale au castigat premiul „Red Dot Award: Product Design 2020”. Atat Nikon Z 50, cel mai recent lansat aparat foto mirrorless, cat si obiectivul NIKKOR Z 58mm f / 0.95 S Noct, au...
citeste tot
Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului obiectivului foto AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR.   Firmware AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR versiunea 1.01   Acest program pentru actualizarea software-ului este destinat...
citeste tot
Nikon are placerea sa anunte ca a castigat patru premii la patru categorii individuale de produse la TIPA World Awards 2020. Nikon D780, Nikon Z 50, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR si NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct au fost premiate ca...
citeste tot
#Stamacasa.Fotografiem de acasa, stiu, e greu, dar trebuie sa ne adaptam. Articolul este despre cum poti trece de la fotografia de peisaj la fotografie de produs, acasa, scris de fotograful Burlacu Lush. Inainte sa inceapa toata nebunia nu eram deloc...
citeste tot
Nikon a anuntat actualizarea firmware-ului obiectivului foto mirrorless NIKKOR Z 24-70mm f/4 S.   Firmware NIKKOR Z 24-70mm f/4 S versiunea 1.01   Acest program pentru actualizarea software-ului este destinat produselor detinute...
citeste tot
#STAM ACASA              #Stamacasa, iar daca stam acasa, asta nu inseamna ca ne lasam de fotografiat; continuam ceea ce faceam pana in aceasta perioada.  Este o perioada un pic neobisnuita, dar este un dar...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.