21 decembrie 2009

Magia Timpului - Bogdan Panait

Entuziast al fotografiei, Bogdan Panait este membru al AAFR, al Fotoclubului Mihai Dan-Calinescu si al grupului fotografic IN FOCUS. In ultimii 2 ani are 3 expozitii personale si 2 expozitii de grup. In 2008 expozitia “Aproape liniste” este expusa la Galeriile de Arta ale Cercului Militar Craiova si are o participare la expozitia de grup itineranta din cadrul festivalului “BestFotoFest”. Participa si la expozitia internationala itineranta a Societatii Ortodoxe Europene. Are cateva acceptari la saloanele internationale si nationale de arta fotografica.

In 2009 prezinta la Bucuresti expozitia personala “Salmen”, de asemenea, participa la editia in desfasurare a festivalului “BestFotoFest”. Fiind castigator al Marelui Premiu la editia precedenta, prezita o expozitie personala in cadrul Salonului National de Turism. Are numeroase participari si acceptari la saloanele internationale si nationale de arta fotografica.

Ca alte realizari pe plan personal din domeniul fotografiei: detine cateva premii nationale, are numeroase interviuri si prezentari in revistele romanesti de profil, participand si la cateva expozitii de binefacere in Bucuresti si Craiova.

Trebuie mentionat ca are o expunere in curs la Royal British Hall din Londra, in cadrul Festivalului Mondial al celor mai buni fotografi.

Prezenta expozitie este constituita din 26 de lucrairi alb-negru sub genericul “MAGIA TIMPULUI”. Este o expozitie care prezinta simbolic orizontul apelor, prin asociere cu orizontul uman. Prim planurile si aspectul cerului se incadreaza in atmosfera generala de aparenta liniste si pace, dar care ascunde in acelasi timp forta tumultosa a apelor. Prin flou-ul si linistea apelor, autorul mai subliniaza si sustine descrierea trecerii timpului, prin aparenta sa platitudine.

Tonurile calde de gri, tradeaza, insa, pe langa o delicatete sufleteasca aparte si o calda apropiere de sufletele semenilor sai. Nostalgie, visare, filozofia existentiala, dar si tumult sufletesc sub o aparenta liniste. Iata ce cred ca ne prezinta prin imaginile sale acest remarcabil artist fotograf, care se numeste Bogdan Panait.

 

Nikon este sponsor al acestei expozitii, incurajand astfel talentele deosebite ale fotografiei din Romania.

 

 

 

bogdan, bogdan panait, panait, magia, magia timpului, timpuluiAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 A fost adaugat 1 comentariu
Isolations
Isolations a scris pe 30-01-2020 la 13:25
great photos, the horizon line connects to the border of human fate ... we described them http://isolations.blogspot.com/2020/01/zdjecia-bogdana-panaita-bo-drzewa.html
0
0

 
 
Articole similare |
Articole recente
Incepand de astazi, puteti urmari inregistrarea video a workshop-ului de editare foto cu Bogdan Panait sustinut la Weekendul Nikonistilor, editia a IV-a. Bogdan Panait a evoluat de-a lungul timpului de la peisagistica, catre portret si fine art....
citeste tot
Acum doua zile am avut ocazia sa folosesc noul si proaspat anuntatul AF-s 85 f1.4 G Nano de la Nikon. Cateva caracteristici ale acestuia, adica: special conceput pentru portret, cu o deschidere maxima de 1.4, lentile tratate special dar mai ales...
citeste tot
A fost desemnat castigatorul celei de-a sasea etape a concursului “Se cauta fotografia lunii”. Juriul format din fotografii Petrisor Iordan si Mircea Bezergheanu au declarat invingatoare fotografia lui Bogdan Nafornita. Acesta va primi...
citeste tot
Peisajul pare multora un stil de fotografie facil. Poate tocmai de aceea peisagistii buni sunt de multe ori trecuti cu vederea. De ce ar trebui sa dam credit unuia care nu face decat sa imprime pe o imagine ceea ce natura, in inimitabila ei...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2022. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.