17 februarie 2014

Interviu cu Sergio Davio, unul dintre fotografii veterani ai olimpiadelor sportive

Pe fotograful Sergio Davio l-am intalnit la Petrecerea fotografilor organizata la Jocurile Olimpice de la Soci 2014. El este fotograf freelancer si se afla la a 14-a olimpiada in calitate de fotograf, avand la activ 8 evenimente vara si 6 de iarna. A fotografiat la 8 turnee finale ale Cupei Mondiale la fotbal, avand la activ peste 150 evenimente internationale, incluzand fotbal, tenis (Roland Garros, Wimbledon), rugby sau basket. Am aflat de asemenea ca este un mare fan a lui Armando Diego Maradona, pe care l-a fotografiat la foarte multe competitii sportive.

NPS: Sergio, pentru inceput te rugam sa ne spui cuvinte despre tine.

Sergio Davio: Vin din Argentina, mai exact din orasul Neuque care se afla in nordul Patagoniei. Sunt fotograf freelancer iar clientii mei sunt televiziunile, radio-ul sau ziarele din Argentina. In general, fotografiez sportivii argentinieni, nu conteaza daca acestia castiga sau nu in competitii, cel mai importanta este mereu participarea.

NPS: La JO de La Soci sunt 98 de competitii sportive, ce ai ales sa fotografiezi dintre acestea?

Sergio Davio: Pana acum am fotografiat Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, iar dintre sporturi sarituri si ski.

NPS: Te rugam sa ne spui ce echipament folosesti pentru a face fotografii.

Sergio Davio: Folosesc echiapementul meu Nikon D3s si obiectivele NIKKOR AF-S 14-24 f/2.8GNIKKOR AF-S 80-400 f/4.5-5.6G ED VR si NIKKOR AF-S 300mm f/2.8G ED VR, iar daca am nevoie si de altceva, vin mereu la receptia NPS pentru a imprumuta ce am nevoie.

NPS: Care este pozitia ta de fotografiere? Iti place sa te apropii de sportivi folosind obiective superangulare sau fotografiatul de la distanta cu superteleobiective?

Sergio Davio: In general stau in picioare pentru a fotografia si folosesc monopiedul pentru superteleobiective, insa daca doresc sa surprind mai bine emotiile, atunci folosesc obiective superangulare.

NPS: Ne poti spune ce setari ale aparatului folosesti in general pentru a fotografia competitiile sportive aici la JO de la Soci?

Sergio Davio: In general prefer sa folosesc un ISO cat mai mic, de obieci ISO 400, dar daca nu am lumina suficienta, merg pana la ISO 3200. Folosesc modul de focalizare AF-C, iar in ce priveste diafragma nu am preferinte, deschisa sau inchisa in functie de ce doresc sa exprim.

NPS: Care este competitia ta favorite aici la JO si care este sportivul favorit?

Sergio Davio: Imi place sa urmaresc si sa fotografiez sarituri, iar sportivul preferat este Matthias Mayer din Austria, care a obtinut deja medalia de aur la proba de coborare.

NPS: Poti sa le dai un sfat fotografilor din Romania care ar dori sa lucrez in domeniu?

Sergio Davio: Le recomand celor care doresc sa fotografieze astfel de evenimente sa realizeze cat mai multe imagini, deoarece este mai usor sa alegi dupa. Asadar, nu faceti economie la fotografii.

fotograf argentina, sociAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

 
 
Articole similare |
Articole recente
Bucuresti, 17 februarie 2014 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte ca Nikon este singurul brand foto din Romania prezent la Jocurile Olimpice de la Soci prin Nikon Professional Services. NPS ofera la Soci servicii...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2021. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.