09 februarie 2012

in.DIA - Animale sacre

Cand te gandesti la animalele sacre din India probabil primele care iti vin in minte sunt vacile pe care le intalnesti peste tot, fiind parte a peisajului, fie el urban sau nu.

 

 

 

Serpii, pe de alta parte, in special cobrele, sunt un simbol al prosperitatii si desi te poti intersecta cu ele si in natura, cu siguranta le poti privi mai indeaproape in orase. L-am tot pandit pe individul cu cobrele cateva zile, pana cand am reusit sa ne sincronizam si sa facem cateva fotografii. Atat pentru fotografii cat si pentru spectacol, trebuie sa platesti. Cobrele sunt tinute in cosuri, veninul le este scos si te poti apropia destul de mult.

 

 

 

 

 

Continuam cu elefantul din Hampi, pe nume Lakshmi (zeitate indiana a bunastarii), pe care ingrijitorul lui il spala in fiecare dimineata in rau, timp de mai bine de o ora, sub privirile incantate ale turistilor dar si ale localnicilor. Acestia din urma arunca monede in apa pentru noroc sau chiar aleg sa fie stropiti cu apa de catre elefant in timpul “dusului” lor zilnic.

 

 

 

 

Ingrijitorul il duce apoi in fata propriei case, unde il picteaza pe frunte, trompa si picioare cu insemnele si culorile traditionale si se indreapta impreuna spre templul din centrul orasului.

 

 

 

Desi un pic neobisnuit sa fii asaltat de vaci si maimute pentru banane sau sa te intalnesti cu un elefant in timp ce iti faci cumparaturile in bazar, respectul celor de aici pentru animale si modul in care isi duc viata in comun reusesc sa it ofere un sentiment foarte placut.

 

Revenim cat de curand!

animale, sacreAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 A fost adaugat 1 comentariu
Arteni George Daniel
Arteni George Daniel a scris pe 17-05-2013 la 19:26
Foarte interesant si educativ, am folosit acest material ca si material didactic si m-a ajutat foarte mult.
1
0

Articole similare |
Articole recente
Am vorbit intr-un episod anterior despre animalele sacre din India. Pe langa norocul de a intalni cobrele si elefantul din Hampi, ne-am intersectat fara incetare cu multe altele, lucru care nu a putut decat sa ne bucure din punct de vedere...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.