16 iunie 2010

Eco-Greenland - o premiera mondiala romaneasca

Nikon a fost alaturi de Ticu Lacatusu si Cornel Coman, unii dintre cei mai faimosi alpinisti romani, oferindu-le aparatura foto necesara pentru documentarea expeditiei „Eco-Greenland”. Expeditia s-a desfasurat intre 19 aprilie si 10 iunie, cei doi alpinisti reusind sa traverseze Groenlanda pe schiuri, de la est la vest, doar prin efort uman, fara niciun mijloc de transport. Avand nevoie de echipamente cat mai compacte, cei doi sportivi au ales sa foloseasca un Nikon COOLPIX P100, care sa le ofere versatilitatea necesara, dar si rezistenta la temperaturi si conditii de mediu critice.

 

In conferinta de presa sustinuta astazi, cei doi alpinisti au  explicat ca expeditia din Groenlanda a fost mult mai grea decat expeditiile realizate in Himalaya, intrucat echipamentele grele au trebuit carate fara ajutor. In plus, vremea a fost foarte nefavorabila, sapte zile fiind petrecute in cort din cauza precipitatiilor, a vantului si a temperaturilor sub -30 de grade. Singurul interval in care se putea calatori era intre orele 9 si 21, atunci cand temperaturile nu mai erau atat de scazute, insa in ultima parte a calatoriei temperaturile de peste 0 grade au transformat gheata in lacuri adanci, perioada de calatorie fiind numai in afara acestor ore, chiar si pe timpul noptii.

 

Participantii la expeditie au prelevat probe de gheata, au masurat vitezele vantului si au facut observatii de natura meteorologica care vor fi analizate in tara pentru a stabili impactul incalzirii globale asupra ghetarilor de la Polul Nord.

 

Insa cel mai important lucru rezida in premiera mondiala realizata de Ticu Lacatusu si Cornel Coman, aceasta fiind prima expeditie din lume de traversare a Groenlandei fara mijloace de transport. Suntem mandri de performanta alpinistilor romani si de faptul ca Nikon a fost acolo pentru a imortaliza aceste momente unice.

eco-greenland, premiera, premiera mondiala, mondialaAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Inceput in 2010, proiectul Romania Salbatica a devenit intre timp cel mai mare proiect de fotografie si film documentar dedicat naturii din tara noastra. A fost initiat de fotograful Dan Dinu in colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature) si a...
citeste tot
Nikon este partener in cadrul festivalulul Les Films de Cannes, editia 5, fiind fotograful oficial al evenimentului pentru al doilea an consecutiv. Fotografii Nikon vor furniza zilnic imagini foto si video presei si organizatorilor.Editia a cincea a...
citeste tot
Bucuresti, 4 august 2009 - SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta lansarea a patru noi aparate foto digitale...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.