03 aprilie 2015

Concursul Sunt Calator: Castigatorii

Dupa o luna de inscrieri, a venit timpul sa aflam cine sunt castigatorii concursului Sunt Calator si, mai ales, cine va primi aparatul DSLR Nikon D7200. Ca de obicei, inainte de toate, vrem sa multumim celor peste 1200 de participanti care si-au inscris cele mai bune fotografii de calatorie.

Dupa ce am trecut prin toate imaginile participante, am selectat aproximativ 50 din care sa alegem castigatorul marelui premiu. Ne-au atras atentia mai multe fotografii, dar cea realizata de catre Erik Zoellner ne-a impresionat prin atmosfera suprarealista creata si prin povestea in care introduce privitorul. Personajul este anonim, simbol al calatoriei omului prin viata, unde linistea si aventura se intrepatrund. Imaginea este o invitatie la reverie si la descoperire deopotriva.

Compozitia sustine ideea calatoriei, sugerand ideea de alunecare lina, dar palpitanta, trecerea fiind vegheata de elementele cu forme maiestoase ale decorului. Tonurile sugereaza misterul, ca si lipsa de detalii a imaginii subiectului si a mijlocului de deplasare. Erik Zoellner a creat imaginea calatorului originar si ne-a vrajit prin simplitatea si forta mesajului fotografiei sale. Felicitari!

Erik Zoellner - castigatorul aparatului Nikon D7200
 
Iata si castigatorii celor trei trollere Nikon, alesi pe baza voturilor acumulate.Catalin Vezetiu - troller Nikon
Eduard Gutescu - troller Nikon
Adrian Bercaru - troller Nikon


Felicitari tuturor participantilor! 

concurs, sunt calatorAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 Au fost adaugate 8 comentarii
Anita Kocsis
Anita Kocsis a scris pe 07-04-2015 la 13:43
Felicitari castigatorului, chiar merita!
0
0
Csaba Lorint
Csaba Lorint a scris pe 06-04-2015 la 14:25
La fel ca majoritatea "pozelor" (?!) inscrise in acest conscurs, trei din cele patru "finaliste" sunt OOT. De gustibus non est disputandum, adevarat, insa administratorii cred ca ar trebui sa fie mai atenti la incadrarea in tematica. In rest peisaje dragute...zice un profan ;) Noroc Bun!
0
0
Alex
Alex a scris pe 05-04-2015 la 20:26
Fara a cunoaste niciuna din persoanele premiate, imi expun propria opinie pe baza cunostintelor mele de amator pasionat:
Fotografia castigtoare este bine compusa si bine realizata tehnic, are atmosfera si este originala. In plus, nu este usor de realizat datorita conditiilor de lumina slaba, deci in opinia mea, organizatorii si-au facut bine treabaFara a cunoaste niciuna din persoanele premiate, imi expun propria opinie pe baza cunostintelor mele de amator pasionat:
Fotografia castigtoare este bine compusa si bine realizata tehnic, are atmosfera si este originala. In plus, nu este usor de realizat datorita conditiilor de lumina slaba, deci in opinia mea, organizatorii si-au facut bine treaba !! Fireste pentru premiile acordate pe baza voturilor, lucrurile stau putin diferit, in opinia mea doar una din cele trei fotografii merita un premiu, celelalte doua find mai putin bune decat alte fotografii votate. Aici, in mod evident, intervin simpatiile :) si/sau notorietatea autorului, in foarte multe cazuri numarul de voturi neavand absolut nici o legatura cu calitatea unui cadru.
..afiseaza tot comentariul
2
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 06-04-2015 la 10:48
Multumim pentru comentariu. In cadrul acestui concurs, voturile nu au avut nicio relevanta la alegerea castigatorului marelui premiu. Acest lucru este precizat si in regulament.
0
0
Dimache Laurentiu
Dimache Laurentiu a scris pe 05-04-2015 la 10:10
AU fost multe fotografii reusite dar intradevar casitigatorul a reusit sa creeze ceva de poveste...atmosfera este feerica si merge perfect cu tema...ios, focalizare sunt mai putin importante in astfel de situatii unde momentul primeaza..sunt de acord povestea nu o stim si trebuie lasata la imaginatia privitorului care are de unde alege avand in vedAU fost multe fotografii reusite dar intradevar casitigatorul a reusit sa creeze ceva de poveste...atmosfera este feerica si merge perfect cu tema...ios, focalizare sunt mai putin importante in astfel de situatii unde momentul primeaza..sunt de acord povestea nu o stim si trebuie lasata la imaginatia privitorului care are de unde alege avand in vedere peisajul. ..afiseaza tot comentariul
0
0
Pastrav Leonard
Pastrav Leonard a scris pe 06-04-2015 la 11:55
Fotografia este excelenta, in opinia mea. Atmosfera imbie fantezia sa genereze o poveste romantica sau filosofica, dar realitatea e prozaica. Poza reprezinta un pescar chinez ce foloseste cormorani pentru a prinde peste. Siluetele pasarilor se disting bine intre pescar si felinar. In spate se observa cosul pentru pesti. https://www.youtube.com/watcFotografia este excelenta, in opinia mea. Atmosfera imbie fantezia sa genereze o poveste romantica sau filosofica, dar realitatea e prozaica. Poza reprezinta un pescar chinez ce foloseste cormorani pentru a prinde peste. Siluetele pasarilor se disting bine intre pescar si felinar. In spate se observa cosul pentru pesti.
https://www.youtube.com/watch?v=gCxTXdO8i_k
..afiseaza tot comentariul
1
0
Marius
Marius a scris pe 04-04-2015 la 15:26
Cred ca datoria juriului in economia acestui concurs a fost depasita.
In general ea este de a juriza in baza unor criterii de jurizare prestabilite, de a alege si de a pronunta castigatorul acestui concurs.
Acceptam alegea facuta dar va rugam nu incercati sa ne justificati fotografia aleasa printr-o poveste inventata de dumneavoastra si care nu r Cred ca datoria juriului in economia acestui concurs a fost depasita.
In general ea este de a juriza in baza unor criterii de jurizare prestabilite, de a alege si de a pronunta castigatorul acestui concurs.
Acceptam alegea facuta dar va rugam nu incercati sa ne justificati fotografia aleasa printr-o poveste inventata de dumneavoastra si care nu reflecta sub nici o forma gandirea fotografului.
Poate acesta se gandea la diagragma si la timp de expunere in momentul respectiv . Cu siguranta nu vom sti niciodata.
Oricum daca acest concurs ar fi fost despre "calatoria vieti"i prin luciul nemarginit al apelor, as fi ales si eu cu siguranta o calatorie a spiritului spre a impresiona pana la lacrimi pe cei care jurizeaza.

Va multumim pentru un concurs transparent si cu norme clare de jurizare.

O zi buna!
..afiseaza tot comentariul
0
0
dobrean sabin
dobrean sabin a scris pe 04-04-2015 la 10:27
Daca cel mai mult a contat mesajul transmis prin fotografia realizata , atunci castigatorul merita toate felicitarile noastre . Mult succes in continuare !
1
0
Dobre Cristian
Dobre Cristian a scris pe 03-04-2015 la 20:29
Interesant. Totusi din 560 de oameni care au vizitat poza, doar 6 au apreciat-o. Se pare ca juriul vede altfel lucrurile si apreciaza fotografiile cu iso nepotrivit si cu focalizare care lasa de dorit.
0
0
Pastrav Leonard
Pastrav Leonard a scris pe 06-04-2015 la 12:03
Din pacate, votul publicului este groaznic de irelevant pentru calitatea artistica sau tehnica a pozelor inscrise la concurs. E suficient sa te uiti la cele clasate pe primele trei locuri dupa numarul de voturi. Din fericire, juriul, desi nu-i infailibil, a avut criterii de notare ceva mai bune decat publicul la concursul acesta.
1
0
Nagy Istvan Mihaly
Nagy Istvan Mihaly a scris pe 03-04-2015 la 17:58
Yep :) felicitari, chiar au meritat-o cu toate ca, castigatorul pentru mine infatiseaza o poza cam moarta... :) dar cine si cum :D
1
0

Articole similare |
Articole recente
2017 este un an deosebit pentru Nikon, intrucat aniversam 10 ani de prezenta in Romania si implinirea a 100 de ani de la infiintarea companiei Nikon. De aceea, pentru a ilustra filele Calendarului aniversar Nikon 2017 - 10 Ani de Nikon in Romania,...
citeste tot
Workshopul Fotografie de nunta se va desfasura in zilele de 16-17 aprilie 2016 si isi propune sa acopere toate aspectele fotografiei de nunta, incepand de la abordare, tehnica folosita, tipuri de iluminare, setari aparatura, sesiune demonstrativa de...
citeste tot
Pentru noiembrie si decembrie, juriul format din Mihai Moiceanu si Vlad Eftenie a ales fotografiile lui Gabriel Pop si Ionut Hrenciuc ca fiind cele mai reprezentative pentru Calendarul Nikon 2013. Astfel, imaginea realizata de Gabriel Pop pentru...
citeste tot
Ca in fiecare an din ultimii 12, la 1 octombrie s-a deschis LicArt - Festivalul National de Arte pentru Liceeni, cel mai mare concurs de gen din Romania, condus de Radu Herjeu.Asadar, orice liceean din Romania e invitat sa se inscrie pe situl...
citeste tot
Nikon va asteapta in parcul Izvor din Capitala pe 29 si 30 septembrie la cel mai mare eveniment velo de ciclism urban din Romania.Bike Fest 2012 este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca...
citeste tot
In afara concursului LicArt, unde fotografiile finaliste sunt alese de catre organizatori, Nikon propune participantilor un concurs lunar paralel, in care lucrarile participante sa poata fi votate de catre public.   Asadar, la adresa...
citeste tot
Ca in fiecare an, la 1 octombrie s-a deschis LicArt - Festivalul National de Arte pentru Liceeni, cel mai mare concurs din Romania, condus de omul de cultura si jurnalistul Radu Herjeu. Astfel, orice licean din Romania se poate inscrie pe situl...
citeste tot
In 2011, Nikon aniverseaza 4 ani de existenta in Romania. Pe 21 septembrie, in cadrul Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti vom sarbatori acest eveniment impreuna cu o parte a celor care au fost alaturi de noi in acesti 4 ani:...
citeste tot
17 iunie 2011
Concurs: SUNT Nikon
Aplicatia-concurs SUNT Nikon, realizata in colaborare cu ITPlay.ro, va ofera posibilitatea sa exprimati intr-o forma grafica cine sunteti cu Nikon si sa castigati aparate foto Nikon COOLPIX.   Ceea ce trebuie sa faceti pentru a castiga un Nikon...
citeste tot
Imaginea Nikon D3100, Jamie Oliver, este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume, in ciuda faptului ca este britanic. Mai mult decat un bucatar extraordinar, Jamie este un cunoscut realizator de emisiuni TV, un avocat al mancarurilor...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.