11 august 2011

Castigatorii Nikon Photo Contest International 2010-2011

Bucuresti, 11 august 2011 SKIN, unic importator Nikon in Romania si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei, are placerea sa anunte castigatorii celui mai mare concurs de fotografie din lume, Nikon Photo Contest International, si saluta mentiunea primita de fotograful roman Alex Axon la sectiunea Emerging Talent.

 

In acest an, Nikon a organizat concursul pe doua categorii, cu temele „subiect liber” si „energie”. La concurs au participat aproximativ 23.000 de fotografi din 153 de tari si regiuni, care au inscris peste 60.000 de fotografii, concursul devenind astfel cel mai mare pana in prezent in materie de numar de fotografii trimise si de participanti.

 

Marele Premiu din cadrul Concursului International de Fotografie Nikon (NPCI) 2010-2011 a fost acordat fotografiei „Lectie de zbor”, o fotografie care ilustreaza un om-pasare planand pe un cer intunecat la apus. Toti castigatorii impreuna cu lucrarile lor pot fi gasiti pe pagina de internet pentru rezultatele concursului (http://www.nikon-npci.com/eng/results/2010-2011/index.htm). Pe langa fotografia care a castigat Marele Premiu, au mai fost premiate in total alte 53 de fotografii.

 

Intre 15 septembrie si 13 octombrie 2011, in cadrul galeriei Getty Gallery din Londra vor fi expuse fotografiile castigatoare in cadrul Concursului.

 

Dl. Hiromi Tsuchida, membru al juriului pentru Marele Premiu, a declarat: „Fotografia castigatoare surprinde un moment valoros ce relateaza povestea unui mic sat pescaresc prin indeletnicirile repetate zi de zi, generatie dupa generatie. Se poate percepe chiar si o nota de tristete, deoarece oamenii din lumea intreaga reactioneaza intr-un mod asemanator la senzatia de nostalgie resimtita la apusul soarelui. Elementul cheie pentru succesul acestei fotografii consta in surprinderea acelui moment magic, atunci cand  seara se cufunda in noapte.”

 

Fotograful acestei imagini, Debarshi Duttagupta, adauga: „Acest cadru a fost surprins in Varanasi, India. Energia generata de catre cel care a sarit in apa a fost cu adevarat fascinanta. A fost o experienta unica, senzatia ramasa in urma acesteia fiind de nedescris in cuvinte, insa cu siguranta a putut fi exprimata prin intermediul aparatului meu de fotografiat.”

 

Intre castigatori se regaseste si fotografia romanului  Alex Axon, cu titlul Swim Free, care a primit mentiune in cadrul categoriei „Tinere talente” (Emerging Talent), rezervata celor cu varste sub 30 de ani. Alex a declarat: "Am vrut ca aceasta fotografie sa inspire un sentiment de libertate, o iesire din rutina de zi cu zi. Am vazut tema concursului ca o referire la sentimente de bucurie si libertate si acesta este si mesajul imaginii”. De asemenea, Anca Cernoschi a fost unul dintre castigatorii premiului 3 la categoria "subiect liber".

 

Concursul International de Fotografie Nikon este organizat incepand din 1969 si reprezinta un prilej de comunicare intre fotografii profesionisti si amatori din intreaga lume, precum si unul de imbogatire si de dezvoltare continua a culturii fotografice.

castigatorii, nikon photo, photo, nikon photo contest, photo contest, contest, international, photo contest international, contest international, 2010-2011Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Castigator Grand Prize al concursului de fotografie „Tears in the Rain” („Lacrimi in ploaie”) de Austin Garcia (Philippine)   Nikon are placerea sa anunte castigatorii premiilor Grand Prize pentru fiecare categorie a...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2023. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.