25 martie 2015

Au fost anuntati castigatorii editiei inaugurale a Festivalului Nikon de film european

Nikon anunta astazi castigatorii editiei inaugurale a Festivalului Nikon de film european, in colaborare cu organizatia independenta de film Raindance si cu actrita si regizoarea italiana Asia Argento, castigatoare a numeroase premii.

Filmul „Voiceless – Stop the Bullies” (Victime tacute – Stop comportamentului agresiv), realizat de Jagjeet Singh, din Marea Britanie, castiga Grand Prix (Marele premiu). Autorul va primi un kit de filmare Nikon D810 si o excursie de o saptamana, inclusiv toate cheltuielile, la Festivalul de film de la Cannes din mai 2015.  
Din cele peste 300 de filme scurte trimise de cineastii amatori din Europa, „Voiceless – Stop the Bullies” a fost desemnat de juriu castigatorul premiului Grand Prix, la sesiunea de jurizare finala din Roma. Acest film, care a avut un puternic mesaj impotriva comportamentului agresiv, a fost apreciat pentru capacitatea de a combina abilitatile tehnice cu naratiunea convingatoare. Castigatorii selectati de juriu pentru celelalte categorii au fost:

Best Narrative (Cea mai buna relatare) –‘Frame of Reference’ (FRAME OF REFERENCE) , realizat de Joel Jonsson si Christian Gardo, din SuediaTechnical Excellence (Excelenta tehnica) – „Powerless” (Fara electricitate), realizat de Martin Taube, din Suedia


Best Student Entry (Cea mai buna realizare a unui student) – „L’amour” (Dragoste), realizat de Camille Van Wessem, din Republica Ceha


De asemenea, festivalul a inclus categoria Best Film as voted for by the Public (Cel mai bun film votat de public), pentru care s-au luat in considerare aprecierile si partajarile individuale primite pe Centralizatorul Festivalului de film Nikon. Filmul declarat castigator a fost „Greenwoodo” (Magie verde), realizat de Marko Kovac, din Serbia.

Cei doi castigatori de la subcategoriile „Best Narrative” si „Technical Excellence” vor primi cate un aparat foto Nikon D750 si cate un premiu in bani, in valoare de 3.000 EUR, in timp ce castigatorul premiului „Best Student Entry” va primi un kit de filmare Nikon D750 si suma de 2.000 EUR.
   
Festivalul Nikon de film european i-a invitat deopotriva pe pasionatii de film si pe profesionisti sa creeze un film scurt, de pana la 140 de secunde, pe tema „O perspectiva diferita”. Legat de aceasta tema, concurentilor li s-a cerut sa defineasca perspectiva ca pe o combinatie intre atitudinea lor referitoare la un subiect, relatia lor cu povestea evocata si pozitia fizica din care o observa.
      
Asia Argento, Jurat principal si Presedinta juriului Festivalului Nikon de film european, a declarat:

„Am fost absolut uimiti de standardul incredibil de inalt al filmelor inscrise in concurs. Toate filmele pe care le-am vazut au fost cu totul originale prin stilul lor personal si ne-a impresionat in particular modul in care participantii au interpretat tema, „O perspectiva diferita”. Calitatea filmelor trimise de cineastii amatori este si o marturie a modului in care progresele tehnologice au facut realizarea filmelor accesibila unui numar tot mai mare de oameni. Sunt foarte incantata ca Nikon face posibil acest lucru pentru artistii aspiranti din Europa si din intreaga lume.”

Cineastul desemnat pentru „Best Film as Voted for by the Public” va primi un kit de filmare Nikon D750.

premii, festivalului nikon de film europeanAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

 
 
Articole similare |
Articole recente
Ovi D. Pop s-a nascut la Oradea in 9 aprilie 1973 si este fotograf de peste 30 de ani. In ceea ce priveste genurile fotografice pe care le prefera, putem spune ca este pasionat de fotografia de portret, de fotografia aeriana si bineinteles de nudul...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2020. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.