27 aprilie 2011

60 de milioane de obiective NIKKOR

Nikon a atins in luna martie cifra de 60 de milioane de obiective NIKKOR produse pentru aparatele foto SLR. In 1959, Nikon (Nippon Kogaku K.K. pe acea vreme) a lansat primul sau aparat foto SLR, Nikon F. In acelasi timp a lansat si primele obiective NIKKOR pentru acest nou sistem, printre care si celebrul 5cm f/2. De atunci, obiectivele NIKKOR au devenit optica favorita pentru un numar imens de fotografi profesionisti si amatori, pastrand de-a lungul timpului aceeasi montura si compatibilitatea cu toate aparatele SLR, pe film sau digitale, Nikon. 

 

In august 2010, productia totala de obiective NIKKOR atinsese deja 55 de milioane. Din acel moment gama Nikon de obiective s-a imbogatit cu sapte noi modele pentru formatele DX si FX. In acest fel, in aproximativ jumatate de an au fost produse inca 5 milioane de obiective care au ajuns la iubitorii de fotografie din intreaga lume. Aceste obiective sunt: 28-300mm f/3.5-5.6, 85mm f/1.4G, 55-300mm f/4.5-5.6, 24-120mm f/4, 200mm f/2, 35mm f/1.4 si 50mm f/1.8G.

 

Istoria NIKKOR

In anul 1933 numele NIKKOR este folosit pentru prima oara de catre Nippon Kogaku K.K. odata cu lansarea unui obiectiv in format mare pentru fotografie aero sub numele de Aero-Nikkor. Numele NIKKOR provine din adaugarea unui "R" (o tendinta des intalnita in acele vremuri in industria fotografica) la numele "Nikko", abrevierea romanizata a numelui firmei, Nippon Kogaku K.K.

 

Obiectivele NIKKOR s-au plasat dintotdeauna inaintea timpului lor din punct de vedere tehnologic. In 1968, spre exemplu, au introdus pentru prima oara elemenete asferice in blocul optic. Printre alte inovatii se numara, de asemenea, sticla speciala ED (Extra-low Dispretion) si acoperirea nano-cristal a lentilelor.

 

Actuala gama de obiective NIKKOR include peste 60 de modele, de la obiective fisheye si unghi larg la teleobiective si obiective PC (control al perspectivei).

nikkor, milioane, obiectiveAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Bucuresti, 02 octombrie 2022 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte extinderea gamei de obiective profesionale de super-telefotografie cu NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Avand un teleconvertor incorporat si performante AF de...
citeste tot
Bucuresti, 20 septembrie 2022 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte cel mai usor dintre obiectivele cu zoom cu unghi larg pentru aparate foto mirrorless cu fotografiere pe intregul cadru pe care le-a produs pana acum:...
citeste tot
Bucuresti, 16 august 2022 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte ca patru dintre produsele sale au avut succes la EISA Awards 2022-2023. Aparatul foto mirrorless de top de la Nikon, Z 9 a impresionat juriul, care i-a acordat...
citeste tot
Bucuresti, 29 iunie 2022 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea unui aparat foto pentru vlogging de nivel superior, Z 30, si a unui nou obiectiv de super-telefotografie cu distanta focala fixa, NIKKOR Z 400m...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2022. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.