16 septembrie 2010

55 de milioane de obiective NIKKOR

Nikon a anuntat ieri ca in august 2010 productia totala de obiective NIKKOR a atins cifra de 55 de milioane. Mai mult, productia de obiective NIKKOR echipate cu motor intern de focalizare SWM a atins cifra de 20 de milioane.

 

Nikon (Nippon Kogaku K.K. inaiante de 1988) a produs primele obiective NIKKOR pentru aparate foto SLR, intre care si NIKKOR-S Auto 5cm f/2, in anul 1959 impreuna cu primul aparat SLR, Nikon F. In jumatatea de secol trecuta de atunci, obiectivele NIKKOR au fost extrem de apreciate de fotografii amatori si profesionisti de pretutindeni. Productia totala a obiectivelor NIKKOR a atins 50 de milioane in luna august 2009.

 

SWM (Silent Wave Motor) este un motor ultrasonic de focalizare automata dezvoltat de catre Nikon. Motorul SWM converteste "undele de energie" in energie circulara pentru a deplasa elementele optice folosite la focalizare. Orice obiectiv NIKKOR AF-S care este dotat cu SWM ofera focalizare automata foarte fina, silentioasa si confortabila. Printre primele obiective care au fost dotate cu motor SWM se afla si AF-S NIKKOR 300mm f/2.8D IF-ED lansat in 1996. In cei 14 ani de productie a obiectivelor cu SWM, numarul acestora a atins 20 de milioane.

 

De la introducere, motorul SWM a fost incorporat in 54 de obiective diferite de toate tipurile, de la superangulare la teleobiective, in format DX si FX. Din anul 2007, mai mult de 90% din obiectivele NIKKOR au fost echipate cu motor SWM.

 

Numele brandului NIKKOR provine din adaugarea unui R la "Nikko", abrevierea romanizata a Nippon Kogaku K.K. NIKKOR a fost intotdeauna inaintea timpului sau. Obiectivul Fisheye-Nikkor 10mm f/5.6, lansat in 1968, a fost primul obiectiv care a incorporat un element asferic. De asemenea, obiectivele NIKKOR utilizeaza o serie de tehnologii inovatoare proprii Nikon, precum acoperirea Nano Crystal, care elimina aproape toate reflexiile interne.

nikkor, milioane, obiectiveAdauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Nikon are placerea sa anunte astazi lansarea unui nou obiectiv cu zoom din seria Z – NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR. Avand un zoom remarcabil de 14,2x intr-un corp compact si usor, poti sa ti acest obiectiv de uz general cu superzoom extrem de...
citeste tot
De la sport la reportaje, de la nunti la natura si de la fotografii la video, acest obiectiv rapid va oferi fiecarei povesti o perspectiva noua.   NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S reprezinta capatul lung al trio-ului profesional f/2.8 si va oferi...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.