02 august 2016

100 de milioane de obiective NIKKOR

Nikon are placerea sa anunte ca productia totala de obiective NIKKOR1 pentru aparatele foto Nikon cu obiective interschimbabile a ajuns la o suta de milioane in iunie 2016.

Istoria NIKKOR, marca obiectivelor fotografice de la Nikon, a inceput in 1932, odata cu inregistrarea de catre Nikon (in perioada respectiva, Nippon Kogaku K.K.) a marcii comerciale NIKKOR, urmata la scurt timp, in 1933, de lansarea obiectivelor pentru fotografie aeriana Aero-Nikkor. In 1959, Nikon a lansat aparatul foto SLR Nikon F, precum si primele obiective NIKKOR pentru aparate foto SLR Nikon, inclusiv modelul Nikkor-S Auto 5cm f/2.

 

Numele NIKKOR provine din adaugarea literei „r” - o practica obisnuita la acea vreme pentru denumirea obiectivelor fotografice - la „Nikko”, abrevierea cu litere romane pentru Nippon Kogaku K.K, numele initial utilizat la infiintarea companiei.

 

Gama de obiective NIKKOR de la Nikon cuprinde in prezent peste 90 de tipuri de obiective, inclusiv obiective cu distanta focala fixa, care acopera unghiuri de camp de la ultra larg pana la supertelefotografic, obiective de tip ochi de peste (fisheye), obiective cu zoom, obiective pentru microfotografiere si obiective PC-E, care pot fi utilizate intr-o gama larga de situatii, precum si obiective 1 NIKKOR pentru aparate foto avansate cu obiective interschimbabile.

 

Montura F a fost utilizata de Nikon pentru aparatele foto SLR si obiectivele interschimbabile pe care le produce, de la lansarea modelului Nikon F, in 1959. De-a lungul istoriei sale, montura F a adoptat tehnologiile de varf din momentele respective, inclusiv controlul diafragmei si focalizarea automata, continuand sa faca acest lucru si in prezent, asigurand suport pentru cele mai recente aparate foto digitale si obiective.

 

De asemenea, compania Nikon isi mentine activitatile de cercetare si dezvoltare privind evaluarea performantelor optice. In 2013, Nikon a inceput sa dezvolte si sa implementeze OPTIA2, un dispozitiv destinat masurarii tuturor formelor de aberatii3 care apar la obiectivele fotografice, precum si un simulator de imagini dedicat, care este utilizat impreuna cu OPTIA.

 

Simulatorul software de imagini permite in etapa de design simularea de imagini echivalente cu fotografiile reale realizate cu prototipuri de obiective. Prin urmare, obiectivele pot fi dezvoltate cu un control mai mare nu numai asupra rezolutiei, dar si asupra unui mare numar de caracteristici ale obiectivului, cum ar fi efectul de estompare (cunoscut ca „bokeh”), reproducerea texturilor si nivelul de profunzime.

 

Unul dintre obiectivele proiectate pentru a utiliza OPTIA este noul AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED. Acest obiectiv incorporeaza conceptul de design „inalta fidelitate tridimensionala (caracteristici de reproducere superioare)”, asigurand o reproducere mai naturala a obiectelor tridimensionale intr-o fotografie bidimensionala. Obiectivul ofera fotografii care dau o impresie de profunzime naturala si in care subiectul principal este redat distinctiv, iar bokehul frumos se modifica treptat, pe masura ce creste distanta de la pozitia de focalizare.

 

Nikon a lansat site-ul global www.nikkor.com, pentru a impartasi o mare varietate de continut captivant legat de marca NIKKOR, inclusiv galerii foto si video cu lucrari realizate utilizand obiective NIKKOR, interviuri cu proiectanti de obiective si multe altele.

 

 

__________________

1) Obiective interschimbabile pentru aparate foto SLR Nikon si pentru aparate foto avansate cu obiective interschimbabile Nikon 1
2) Optical Performance and Total Image Analyzer (Dispozitiv de analizare a performantelor optice si a intregii imagini)
3) Aberatia apare cand lumina dintr-un punct al unui obiect nu converge intr-un punct unic dupa ce este transmisa printr-un sistem optic, cauzand „curgerea” sau „estomparea” imaginii. De asemenea, aberatia poate cauza crearea imaginii unui obiect intr-o forma diferita de cea a obiectului.

 

 

 

dslr, nikkor, milioane, obiective, nikon 1, istorie, productie totala, record, 90 de tipuri de obiective, montura f, optia, 100Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 A fost adaugat 1 comentariu
Mircea Ciuca
Mircea Ciuca a scris pe 10-08-2016 la 16:04
Siteul www.nikkor.com e lansat de mult timp. Unul din cele mai prestigioase siteuri de istorie in fotografie, pe langa www.mir.com/
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 10-08-2016 la 16:52
Ne bucuram ca gasiti utile informatiile disponibile in site-ul www.nikkor.com. Afirmatia noastra nu face referire la momentul lansarii site-ului ci este o readucere in atentie a sa in contextul celebrarii celor 100 milioane de obiective NIKKOR.

0
0

Articole similare |
Articole recente
Bucuresti, 13 octombrie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea obiectivului NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR, care ofera o calitate remarcabila a imaginii si versatilitate superioara celor care...
citeste tot
Bucuresti, 14 septembrie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi lansarea NIKKOR Z 40mm f/2, un obiectiv compact si usor cu distanta focala fixa, care se alatura familiei Z de la Nikon. Acest obiectiv standard, cu...
citeste tot
Bucuresti, 17 august 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte astazi ca patru dintre produsele producatorului japonez au avut succes la EISA Awards 2021-2022. Aparatul foto mirrorless Nikon Z 6II a primit premiul...
citeste tot
Bucuresti, 2 iunie 2021 - SKIN, unic importator Nikon in Romania, are placerea sa anunte primele doua obiective macro care se alatura familiei Nikon Z. Impresionant de usor, NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un obiectiv macro profesional din Linia S,...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2021. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.