27 aprilie 2013

Review Nikon D7100: Noul rege DX

 
 
Video

D7100 filmeaza full HD pana la  1920 x 1080 la 30p/60i/50i, ce ofera posibilitatea inregistrarii unor filme cu redarea extraordinara a detaliilor, prin utilizarea imenselor cantitati de data provenite de la unitatea senzorului de imagine de 24.1MP efectivi, creat fara filtru optic low-pass.




Pentru redarea subiectelor aflate in miscare rapida, selectati 1280 x 720; 60p. Atunci cand se filmeaza folosind factorul suplimentar de crop 1.3x din DX, se poate alege modul de filmare 1920 x 1080; 60i/50i. Prin combinarea  full-time-servo AF (AF-F) si urmarirea AF a subiectului, aparatul urmareste automat subiectul in miscare aflat in cadru si focalizeaza in permanenta. Datorita faptului ca butonul de inregistrare video este localizat imediat langa butonul de declasare, exista posibilitatea controlarii cu usurinta a acesteia, fara a compromite stabilitatea aparatului in mana. Filmele inregistrate sunt comprimate in format H.264/MPEG-4 AVC.

Timpul maxim de inregistrare este de 29 de minute si 59 secunde, la o calitate normala a imaginii. Sunetul clipurilor poate fi inregistrat acum in mod stereo, datorita microfonului incorporat imbunatatit.



 

Putem filma de la o distanta apreciabila in modul crop 1.3x din DX, prin selectarea Multi-area mode Full HD D-Movie. Filmarea full HD la D7100 foloseste doua zone de imagine: DX si respectiv un crop de 1.3x din DX.


Editarea clipurilor se poate face chiar direct din aparat, care ne ofera posibilitatea de a taia scenele nedorite. Punctele de inceput si terminare pot fi specificate prin ajustarea cadru cu cadru, in mod convenabil pe acelasi ecran. Se poate alege de asemenea un cadru pe care sa il salvam ca imagine JPEG separata.


D7100 are un mini port HDMI de tip C, datorita caruia filmarea poate fi vizualizata simultan pe ecranul propriu, precum si pe un dispozitiv extern dotat cu un port similar. De asemenea, filmele pot fi salvate necomprimate pe dispozitive de stocare externe.


D7100 este compatibil cu microfonul stereo extern optional ME-1, ce permite inregistrarea unui sunet stereo de mare calitate. Acesta reduce zgomotul cauzat de vibratiile obiectivelor, ce apar in timpul autofocalizarii. Sensibilitatea microfonului se poate ajusta la fel ca in cazul microfonului incorporat.



Accesorii


D7100 este compatibil cu numeroase accesorii optionale, care pot fi utilizate pentru a completa sistemul sau complex si sofisticat. Dintre acestea mentionam urmatoarele:






Microfon ME-1
Microfon stereo dedicat pentru extinderea capacitatilor de inregistrare sunet a aparatelor foto Nikon compatibile.



Adaptor fara fir pentru dispozitive mobile WU-1a


Adaptorul fara fir pentru dispozitive mobile WU-1a este un atasament USB care va permite sa realizati o conexiune fara fir intre anumite aparate foto Nikon SLR digitale si un dispozitiv inteligent mobil. Puteti utiliza adaptorul pentru a transfera fotografii si filme direct catre un telefon inteligent sau o tableta sau pentru a controla aparatul foto de la distanta prin intermediul dispozitivului inteligent.


Dispozitiv GPS GP-1


Sistemul incorporat de pozitionare pe glob se ataseaza anumitor aparate foto Nikon si inregistreaza locatia exacta a aparatului foto atunci cand este realizata o fotografie.



Conector adaptor CA EP-5B
Conector de alimentare pentru utilizare cu anumite aparate foto Nikon.


Transmitator date UT-1
UT-1 este un dispozitiv de comunicare universal compatibil cu anumite modele de aparate foto Nikon D-SLR. Dispune doar de o functie de LAN cu fir, dar se poate imbunatati la optiune LAN fara fir in combinatie cu transmitatorul fara fir WT-5.



Grip MB-D15
MB-D15 este un grip pentru D7100.




Telecomanda fara fir – transmitator WR-R10


Transmitatoarele fara fir Nikon WR-R10 si WR-T10 va permit sa controlati functiile cheie ale aparatului foto de la distanta, chiar daca intre dumneavoastra si aparatul foto se afla obstacole.

 



Telecomanda fara fir WR-1
Dispozitivul de control multifunctional avansat WR-1 de la Nikon va permite sa controlati de la distanta functiile principale ale aparatului foto. Afisajul incorporat va permite configurarea avansata a functiilor si modificarea si controlarea meniului aparatului foto.



Adaptor CA EH-5b
EH-5b este un adaptor CA optional care poate fi utilizat pentru a alimenta aparatul foto de la o priza.




Concluzii


D7100 este un aparat solid, bine construit, care ofera sentimentul ca folosesti un echipament profesional, de cea mai buna calitate, iar in plus este foarte versatil si raspunde placut la utilizare. Desi modelul anterior D7000 a fost unul dintre cele mai rezistente si mai populare pe piata, D7100 a venit in sfarsit cu noutati in ceea ce priveste performata si dotarile.

D7100 este o versiune mult imbunatatita a predecesorului sau, insa in acelasi timp pastreaza reteta de succes care l-a consacrat pe D7000. Utilizatorii pasionati vor aprecia foarte mult corpul aparatului, rezistent la umezeala si praf, dotat cu capace din aliaj de magneziu pentru rezistenta sporita. Se vor bucura din plin de senzorul CMOS cu 24,1 megapixeli, fara filtru low-pass,  de cele 51 de puncte de focalizare, precum si de functia de commander a blitului incorporat, cu care se pot controla de la distanta pana la doua grupuri de blituri externe. Fotografii de sport si wildlife vor fi interesati de efectul super-telefotografic obtinut prin activarea factorului de crop suplimentar 1.3x din DX, care le permite sa obtina imagini de 15MP la o viteza de 7FPS, si cu un cadru acoperit aproape in intregime de sistemul AF.

Iubitorii de video vor aprecia si ei modul de crop 1.3x din DX, deoarece le da posibilitatea sa-si dubleze practic distanta focala maxima si au posibilitatea sa filmeze in modurile 50/60i.

D7100 este un aparat foto recomandat si amatorilor de portrete si fotografie macro; in special atunci cand este utilizat in combinatie cu obiectivele foto NIKKOR performante de top, rezultatele obtinute sunt deosebite, in ceea ce priveste detaliile obtinute, acuratetea si profunzimea culorilor.

D7100 va face cu siguranta istorie si se va impune in lumea fotografica drept aparatul foto utilizat atat de catre fotografii entuziasti, cat si de catre cei profesionisti. Este o alternativa perfecta si un aparat de back-up ideal pentru profesionistii care utilizeaza aparatele Nikon din gama FX.

review, recenzie, nikon d7100, dx
 
 



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 A fost adaugat 1 comentariu
Spetcu Cristian
Spetcu Cristian a scris pe 12-04-2018 la 10:44
Excelenta descriere!
0
0

Articole similare |
Articole recente
Oameni buni! Va spun de la inceput ca m-am caznit sa caut un titlu pompos care sa va deschida irisul si sa va zgaraie placut timpanul incitandu-va si facandu-va curiosi. Nu am reusit sa o fac, iar “SUNT IN CAUTAREA MOMENTELOR” este...
citeste tot
Ambasadorul Nikon Mircea Bezergheanu a realizat testarea senzorului aparatului foto Nikon D500, noul varf de gama DX, la diverse valori de sensibilitate ISO. Va invitam sa vedeti testele facute si sa aflati concluziile sale:     ...
citeste tot
In perioada sarbatorilor de iarna, Gabriel Buse a avut ocazia sa testeze aparatul foto DSLR DX cu ecran tactil si unghi variabil, Nikon D5500. In 2015, Nikon D5500 a castigat premiile European Consumer DSLR Camera 2015-2016 in cadrul...
citeste tot
Membrul NPS Mircea Bezergheanu a testat in premiera pentru Romania NIKKOR AF-S 20mm f/1.8G, unul dintre cele mai asteptate obiective din gama NIKKOR. In ciuda faptului ca focala de 20mm este inclusa in plaja unor obiective clasice ca NIKKOR AF-S...
citeste tot
Noul obiectiv NIKKOR AF-S 80-400mm f/4.5-5.6 G ED VR lansat de Nikon la inceputul lunii martie a acestui an a fost asteptat destul de mult de catre fotografii entuziasti si avansati. Acesta il inlocuieste pe predecesorul sau in varsta de 13 ani,...
citeste tot
Nikon a anuntat astazi o noua versiune de firmware, C 1.01, pentru cel mai avansat model DX din gama sa, Nikon D7100, ce aduce numeroase modificari. Va reamintim ca daca aveti instalata ultima versiune firmware pe aparatul dumneavoastra foto, nu este...
citeste tot
Senzorii de imagine de dimensiuni mari sunt in topul preferintelor in prezent, iar Nikon a raspuns pozitiv cererii fotografilor si a lansat o noua gama de aparate COOLPIX, reprezentata deocamdata prin COOLPIX A. Noile tehnologii dezvoltate permit...
citeste tot
Bucuresti,  21 februarie 2013 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta lansarea celui mai performant aparat DSLR cu senzor in format DX, Nikon D7100. Nikon D7100 este un aparat destinat fotografilor avansati, oferind un senzor CMOS...
citeste tot
Plecand de la  o idee preconceputa ca nimic nu ma mai poate surprinde dupa capitolul Nikon D800, pot spune ca Nikon D600 este aparatul pe care l-am tinut cel mai mult timp in teste. Imediat dupa ce am pus mana pe aparat, am gasit un element de...
citeste tot
In urma cu cateva zile am avut ocazia de a testa obiectivul Nikkor AF-S 40mm f/2.8 G Micro. Desi la inceput eram oarecum reticient in privinta calitatii obiectivului, imediat dupa ce am facut primele fotografii mi-am dat seama ca avusesem o impresie...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.