30 aprilie 2009

Intoarcerea catre origini. Binoclurile si lunetele Nikon

Numele Nikon rezoneaza in mintea tuturor cu gamele de aparate foto si obiective. Mai putin cunoscut este ca istoria Nikon a inceput in anul 1917 cu producerea lentilelor si a binoclurilor, de abia dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial extinzandu-se si catre producerea de aparatura foto. Traditia de aproape un secol a companiei Nikon s-a rasfrans asupra calitatii optice a obiectivelor si a aparatelor foto, recunoscuta si celebrata de catre fotografii profesionisti si amatori din intreaga lume in ultimii 60 de ani. Ar trebui insa reamintit ca extraordinara experienta in domeniul opticii a Nikon a inceput cu producerea binoclurilor si lunetelor.

Nikon Romania va propune intoarcerea catre origini printr-un scurt excurs de prezentare a gamelor actuale de binocluri si lunete. Vom incepe cu lunetele terestre (fieldscopes), vom contina apoi cu telemetrele laser si vom incheia cu gamele de binocluri.

Lunetele terestre Nikon au o gama variata de utilizari, de la admirarea de la distanta a unui animal salbatic sau a unei pasari pana la folosirea, alaturi de un aparat foto, in astrofotografie. Gama actuala de lunete cuprinde trei modele: ED82, ED III si ED50, fiecare avand dimensiuni, portabilitate si utilizari in situatii diferite. Luneta ED82, varful de gama, a fost creata pentru ornitologii si iubitorii de natura entuziasti, care doresc sa observe de la mare distanta cele mai mici detalii ale penajului unei pasari fara niciun fel de distorsiune cromatica sau optica. Obiectivul cu diametrul de 82 de centimetri ofera imagini foarte luminoase, ceea ce il face extrem de folositor in situatii in care lumina este slaba, precum la rasaritul sau la apusul soarelui sau atunci cand este folosita pentru privirea cerului pe timp de noapte. Sticla speciala ED (Extra-low Dispertion), elimina aberatiile cromatice si optice, oferind si un plus de luminozitate. Iubitorii fotografiei pot descoperi in gama de lunete Nikon instrumentele ideale pentru a realiza astrofotografie sau fotografie de natura. Nikon este singurul producator din lume care creeaza atat aparatura DSLR, cat si lunetele necesare acestui tip de fotografie, denumita generic Digiscoping. Alaturata printr-un adaptor special aparatului DSLR sau chiar unui aparat foto compact, luneta ED82 poate oferi imaginea clara a craterelor lunii sau portretul excelent al unei pasari de la o distanta apreciabila. In functie de subiectul fotografiilor, Nikon ofera modele de lunete care se preteaza diferitelor situatii de fotografiere de tip digiscoping. Mai multe detalii despre lunetele terestre Nikon puteti afla accesand http://nikon.ro/family/ro_RO/categories/broad/320.html. Pentru mai multe detalii si intrebari legate de digiscoping puteti accesa subiectul dedicat de pe forum: //www.nikonisti.ro/forum/viewtopic.php?f=32&t=342.



Iubitorii vanatorii, golfului, yachting-ului sau calatoriilor vor descoperi in gama de telemetre laser Nikon companioni de nadejde. Tehnologia de masurare, asa cum o intuiti probabil dupa nume, se bazeaza pe emiterea unor fascicole laser. Aparatul calculeaza distanta la care se afla obiectul urmarit in functie de timpul necesar fascicolului de a se intoarce. Folosirea mai multor fascicule laser permite masurarea mai multor distante concomitent. Astfel, se pot seta prioritati de calculare a distantei pana la tinta cea mai apropiata sau pana la cea indepartata. Aceasta specificatie este folositoare atat vanatorilor care doresc sa masoare distanta pana la vanat, nu pana la copacii printre care trag, cat si celor care joaca golf sau care viziteaza centrul istoric al unui oras turistic. Gama de telemetre cuprinde modelele 1200S, 800S, 550A S, 550 si 350G. Varful de gama, Laser 1200S, poate fi folosit pentru a masura distanta pana la orice obiect aflat intre 10m si 1,1km de utilizator. Obiectul se poate observa prin ocular cu o magnificare de 7x. Tot prin ocular se poate citi masuratoarea distantei pana la obiectul urmarit. Fiind rezistent la apa si la aburire, Laser 1200S poate fi folosit in conditii grele de masurare, cu vizibilitate scazuta. Modelul Laser 550A S ofera si posibilitatea de a masura inaltimea la care se afla un obiect, specificatie foarte utila atat turistilor care doresc sa stie inaltimea exacta a unei catedrale sau a unui turn celebru, dar si celor care joaca golf sau vaneaza. Mai multe detalii despre gama de telemetre laser Nikon puteti afla accesand http://nikon.ro/family/ro_RO/categories/broad/321.html.



Binoclurile Nikon constituie produsele cele mai familiare si cele mai folosite de utilizatorii obisnuiti. Nikon ofera sapte game foarte variate de binocluri: High Grade, varfurile de gama care stabilesc etalonul performantei optice, Action, perfecte pentru a urmari subiecte in actiune, Hunting and Outdoor, special construite pentru vanatoare si rezistenta la intemperiile inerente unei iesiri prelungite in natura, Compact si Elegant Compact, gamele create pentru cei care doresc sa aiba binoclul mereu la indemana, oriunde s-ar afla, Marine, special create pentru folosirea in mediul nautic, si gama Standard for Advanced Nature Observation, care, dupa cum sugereaza si numele, au fost gandite pentru observarea si studierea naturii. Fiecare dintre aceste sapte game cuprind modele cu dimensiuni diferite ale obiectivelor si diversi coeficienti de magnificare, in functie de scopul pentru care au fost proiectate. Un obiectiv sau o magnificare mai mare nu semnifica in mod necesar o calitate mai buna a binoclului. Un binoclu cu o dimensiune mai mare a obiectivului ofera imagini mai luminoase, dar in acelasi timp este si mai greu, ceea ce ii reduce portabilitatea. De asemenea, obiectivele mari sunt orbitoare in lumina puternica. Si magnificarea mare are avantaje si dezavantaje. De aceea este preferabil sa intrebati un specialist inainte de a achizitiona un binoclu, pentru ca acesta sa se potriveasca nevoilor voastre. Pentru orice intrebare referitoare la seria de binocluri Nikon puteti scrie la adresa nikoninfo@skin.ro sau posta pe topicul special din cadrul Forumului nikonisti.ro: //www.nikonisti.ro/forum/viewforum.php?f=32. catre, binoclurile, intoarcerea, intoarcerea catre, intoarcerea catre origini, catre origini, origini, lunetele



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
In urma voturilor exprimate de catre fanii Nikonisti.ro, avem astazi placerea sa anuntam castigatorii concursului de popularitate SUNT Viteza organizat de catre Nikon si Audi. Asa cum sugereaza si titlul, scopul concursului a fost inscrierea de...
citeste tot
28 septembrie 2009
Binoclurile Nikon Monarch
Recunoscut la nivel mondial drept liderul în optica de precizie, rădăcinile Nikon merg înapoi în timp, până la...
citeste tot
Bucuresti, 21 septembrie 2009 - SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta ca aparatul foto DSLR Nikon D5000 a primit...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.