28 septembrie 2009

Ascensiunea in Romania a persoanei constiente de propria imagine

Cercetarile facute publice astazi de Nikon indica faptul ca persoanele din Romania doresc sa obtina controlul asupra "Brandului personal" - modalitatea in care doresc sa fie perceputi de alti oameni - atunci cand fac fotografii si le impartasesc online. Acest studiu arata ca, tinand cont de faptul ca 53% dintre noi realizeaza intre 25 si 100 fotografii pe luna, nu mai dorim sa le impartasim intr-o modalitate intima - acum ne dorim sa le prezentam mai repede si intr-un mod mai public.

Radu Niculescu, Brand Manager Nikon Romania, declara: "Sa ne inghesuim in jurul unui album foto sau al unui ecran de aparat foto nu mai este suficient pentru majoritatea dintre noi atunci cand vorbim de impartasirea fotografiilor - dorim sa impartasim instant brandul nostru personal intr-o maniera cu efect mai puternic. De aceea Nikon a realizat o noua modalitate de impartasire a fotografiilor - "Proiectografie". Este arta afisarii imediate a imaginilor si, prin urmare, a personalitatii, prin intermediul unei proiectii. si am realizat modalitatea perfecta de a face acest lucru cu ajutorul primului aparat foto compact cu proiector incorporat, Nikon COOLPIX S1000pj."

Construirea unui brand personal
Studiul realizat pe 12.259 oameni din 12 tari arata ca realizarea si protejarea brandului personal a devenit de o importanta majora pe masura ce decidem sa impartasim fotografiile noastre in modalitati extinse si mereu in crestere. Jumatate (46,8%) dintre imaginile realizate de europeni si doua treimi (60%) dintre imaginile realizate de romani sunt postate online, dar decidem sa fim selectivi in ceea ce priveste lucrurile pe care acestea le transmit despre noi.

De exemplu, un sfert (26%) dintre noi vom solicita prietenilor sa elimine fotografiile care nu ne plac, si surprinzator o persoana din sase (16,5%) va insista sa aprobe orice imagine in care apare inainte ca aceasta sa fie afisata oriunde pe Internet. Daca ne gandim la controlul suprem asupra brandului personal, 34% dintre respondenti decid sa se ocupe singuri si opteaza pentru auto-portrete.

Renumitul fotograf si om de cultura, Martin Lister, declara: "Ecranul aparatului foto este versiunea micsorata a unei pagini dintr-un album foto - ceva la care se uita doar grupuri mici de oameni adunati in mod intim impreuna. Pe de alta parte exista traditia fotografiilor proiectate - intr-adevar, imaginea proiectata care este cu atat mai spectaculoasa cu cat imaginile luminate sunt vizibile pentru un numar mai mare de oameni."

Devenind constienti de impartasire Se pare ca oamenii fac apel la bun simt atunci cand este vorba de cum sunt priviti de ceilalti. 61% dintre romani vor impartasi online numai o selectie din fotografiile lor.

Lister explica: "Fotografiile realizate de majoritatea dintre noi, mai ales de cei mai tineri, nu mai sunt pastrate in siguranta in familie sau in albumele personale, pentru a fi scoase doar in prezenta prietenilor apropiati sau a rudelor. Acum, de indata ce sunt online, fotografiile noastre intra intr-un spatiu semi-public. Cei care vad si consuma aceste fotografii nu mai sunt doar membrii familiei, ci grupurile extinse de prieteni si retelele de oameni conectati relaxat."

Noile reguli
Nikon a luat legatura cu expertii in eticheta, Debrett’s, pentru a dezvolta cateva reguli simple de eticheta pentru fotografii pe Internet:
1.Nu postati imagini stanjenitoare cu alte persoane fara permisiunea acestora.
2.Asigurati-va ca sunteti multumit(a) de imaginile alese pentru a fi postate pe Internet pentru a fi vazute de toata lumea.
3.Retineti ca seful, familia sau prietenii pot vedea aceste fotografii, deci nu postati imagini nepotrivite.
4.Nu postati la nesfarsit imagini cu dumneavoastra - veti parea mai degraba obsedat de sine, decat interesant(a).
5.Ganditi-va la impactul pe care fotografiile il vor avea asupra celorlalti inainte de a le impartasi sau proiecta.

Jo Bryant, consultant de eticheta la Debrett’s, declara: "Este important sa retineti reguli de eticheta online cand postati fotografii pe Internet. Tratati-i intotdeauna pe ceilalti cu respect si amabilitate, deci luati in considerare sentimentele celorlalti inainte de posta imagini - puneti-va in locul lor inainte de a apasa butonul de incarcare."

Asa cum cercetarea demonstreaza ca tot mai multi oameni doresc sa isi impartaseasca brandul personal instant, Nikon a introdus tehnica Proiectografiei - si primul aparat foto digital compact din lume cu proiector incorporat. Nikon COOLPIX S1000pj va permite sa impartasiti imagini intr-o noua lumina - este disponibil pentru comercializare incepand de astazi.

Date interesante
Ce este Proiectografia?
Proiectografia este arta impartasirii imediate a imaginilor si a povestilor din spatele lor prin intermediul unei proiectii. Etosul incurajeaza realizarea si impartasirea de fotografii gandite si care provoaca ganduri cu oameni si locuri care prezinta importanta pentru fotograf.

Despre Nikon COOLPIX S1000pj
Nikon COOLPIX S1000pj asigura imagini cu rezolutie ridicata cu 12,1 megapixeli efectivi si monitor LCD TFT cu unghi larg de 2,7 inci. Toate acestea sunt impachetate intr-un corp elegant de culoarea argintiu aluminiu sau negru anod care beneficiaza de un obiectiv zoom NIKKOR cu unghi larg 5x. Proiectorul incorporat proiecteaza cu usurinta o imagine de aproximativ 5 inci pana la 40 inci1.

Ce fotografiaza europenii?
- Calatoriile si peisajele sunt cele mai populare subiecte, 68,3% dintre europeni realizeaza fotografii cu lumea inconjuratoare. Polonezii (83,5%) si grecii (80%) sunt in topul celor care aleg aceste subiecte, la coada clasamentului fiind cei din Olanda (56,5%) si Marea Britanie (59,4%).
- Imediat dupa calatorii si peisaje, seafla imaginile cu familia cu 61,3%. Trei sferturi dintre rusi (74,2%) si 67% dintre norvegieni prefera fotografiile cu familia. Cu toate acestea, cei din Marea Britanie si Olanda nu sunt atat de pasionati, cu 49,4% si respectiv 48,6%.
Fotografiile cu prietenii sunt in top trei cele mai fotografiate subiecte in Europa (55,9%).
- Rusii si norvegienii sunt cei care fac cele mai multe fotografii cu prietenii (73% si respectiv 67,9%), iar olandezii (38%) si cei din Marea Britanie (37,6%) realizeaza cele mai putine fotografii cu prietenii lor.

Aspecte ciudate si extraordinare
- Care natiune este cea mai obsedata de sine? Conform studiului, rusii realizeaza cele mai multe fotografii cu ei insisi (35%) urmati indeaproape de romani cu 34%. La celalalt capat al clasamentului doar 8,6% dintre francezi si 5,6% dintre britanici realizeaza auto-portrete.
- Pentru 7,5% dintre europeni, imaginile atragatoare sunt cele intime si erotice - rusii (14,5%) si romanii (14,4%) fiind in topul celor care fac fotografii deocheate. Cei din Marea Britanie si Suedia nu fac aproape deloc astfel de fotografii, cu 2,8% si respectiv 4,6% care realizeaza fotografii intime. romania, imagine



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Pe 28 si 29 iunie 2016 va invitam la Weddings Camp (Wedd Camp), un eveniment fotografic Est-European pentru oameni pasionati, idei indraznete si afaceri in crestere, dedicat in mare masura fotografilor de nunta, ce va avea loc la Mamaia,...
citeste tot
Bucuresti,  4 decembrie 2012 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta ca in perioada 3-31 decembrie 2012 va oferi pentru fiecare DSLR achizitionat de la partenerii oficiali din Romania un DVD ce contine Cursul de Introducere in...
citeste tot
Ajunsa la Craiova,  Romania salbatica poate fi vizitata in Piata Mihai Viteazul din Craiova pana pe 9 octombrie. Expozitia de fotografie in aer liber  este dedicata celor mai salbatice si spectaculoase locuri din cele 13 parcuri nationale...
citeste tot
In luna septembrie 2012, Nikon a aniversat 5 ani de existenta pe piata romaneasca. La aceasta aniversarea am oferit pasionatilor de fotografie o noua premiera: 5 ani de garantie, cea mai mare garantie din Romania pentru aparate foto si obiective si...
citeste tot
Fotograful Alin Popescu semneaza cel mai noi episod din SUNT Ghid de Calatorie: Descopera Romania, de aceasta data in partea estica a tarii, mai exact in Moldova. Alaturi de Nikon COOLPIX P510, acesta bifeaza cele mai interesante obiective turistice...
citeste tot
Expozitia Romania salbatica semnata Dan Dinu si dedicata celor mai salbatice si spectaculoase locuri din cele 13 parcuri nationale ale Romaniei si din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a ajuns la Constanta, mai exact pe faleza Cazinoului si...
citeste tot
Cantitatea de informatii pe care trebuie sa o proceseze un proaspat posesor de echipament fotografic poate fi uneori coplesitoare. Pentru a veni in ajutorul lor si al tuturor celor care doresc sa isi consolideze cunostintele in domeniu, lansam astazi...
citeste tot
Bucuresti,  1 septembrie 2012 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta ca sarbatoreste 5 ani de existenta oficiala a marcii Nikon pe piata romaneasca extinzand garantia aparatelor foto Nikon DSLR, Nikon 1, Nikon COOLPIX precum si a...
citeste tot
Bucuresti,  14 august 2012 – SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta ca a dotat centrul de service autorizat Nikon cu 40 de aparate DSLR D3200 care vor fi puse la dispozitia utilizatorilor in perioada petrecuta de aparatele DSLR...
citeste tot
SUNT Ghid de Calatorie: Descopera Romania a ajuns de aceasta data in partea de sud-est a tarii, mai exact in Dobrogea, unde Mircea Bezergheanu va arata cele mai interesante obiective alaturi de Nikon D3200. Cunoscuta in trecutul istoric sub numele de...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.