Se cauta fotografia lunii martie 2014 - Fotografia de portret

Voucher 1000 lei echipament Nikon Pe aceasta pagina puteti inscrie si vota fotografii la concursul "Se cauta fotografia lunii" pentru luna martie cu tema Fotografia de portret.

Pana pe 16 martie veti putea inscrie o imagine in tema propusa folosind butonul din dreapta, urmand ca pana pe 31 martie sa puteti exprima voturile pentru fotografiile preferate. Pentru aceasta editie a concursului Se cauta fotografia lunii, premiul lunar consta intr-un voucher in valoare de 1000lei pentru achizitionarea de echipament Nikon de la partenerii oficiali.

Pe langa premiul lunar, juriul format din Adrian Andrunachi si Oliver Merce va desemna fotografia lunii martie ce va aparea in Calendarul Nikon 2015.



REGULAMENT


Perioada inscriere: 03 mar 2014 - 16 mar 2014

Perioada votare: 17 mar 2014 - 31 mar 2014





Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
 Au fost adaugate 53 comentarii
berbecanu liviu-marius
berbecanu liviu-marius a scris pe 16-04-2014 la 11:43
aici votul juriului si-a spus cuvantul. votul nikonistilor a fost jalnic
0
1
Rusu Adrian
Rusu Adrian a scris pe 03-04-2014 la 01:10
Dmn. Nikonisti, de ce nu va expuneti in privinta fotografiei castigatoare ? Este evident ca s-a prelucrat in Photoshop, drept argument este poza incarcata in profil la autor http://www.nikonisti.ro/images/jpg/articole/med_thmb_emotion-39145.jpg
http://static.nikonisti.ro/upload/img/contest/29/700/7884_cristina-venedict.jpg

doar ca in fotografia deDmn. Nikonisti, de ce nu va expuneti in privinta fotografiei castigatoare ? Este evident ca s-a prelucrat in Photoshop, drept argument este poza incarcata in profil la autor http://www.nikonisti.ro/images/jpg/articole/med_thmb_emotion-39145.jpg
http://static.nikonisti.ro/upload/img/contest/29/700/7884_cristina-venedict.jpg

doar ca in fotografia de concurs a mai adaugat un efect mai pronuntat de sticla si ceata in planul II ... si cum s-a mai spus mai jos, focalizarea este una cam ireala tinand cont ca mina stinga ar trebui sa fie pe sticla si la mina dreapta iarba fiind in planul II e peste degetele fetei.
..afiseaza tot comentariul
1
1
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 03-04-2014 la 11:20
Domnule Rusu Adrian, inaintea anuntarii castigatorilor, am solicitat fisierul original al fotografiei castigatoare. Mai mult, pentru ca au fost acuzatii ca imaginea ar fi manipulata, Cristina Venedict ne-a trimis mai multe fotografii din aceeasi serie.

Motivul planului ciudat de focalizare este folosirea unui obiectiv de tip Lensbaby. Asadar, prelucrarea prin care a trecut imaginea respecta in totalitate regulamentul.

Va multumim pentru mesaj.
1
0
alina
alina a scris pe 02-04-2014 la 21:52
Concursul a fost jurizat foarte prost...un exemplu: locul 3 Tara Claudia..o fotografie extrem de proasta din punct de vedere tehnic..iar artistic nu-mi exprima mai nimic..un portret banal al unui individ care fumeaza , comparativ cu fotografia lui Apostol Andrei..care este atat expresiva , cat si bine realizata...dragi jurati..pentru mine sunteti oConcursul a fost jurizat foarte prost...un exemplu: locul 3 Tara Claudia..o fotografie extrem de proasta din punct de vedere tehnic..iar artistic nu-mi exprima mai nimic..un portret banal al unui individ care fumeaza , comparativ cu fotografia lui Apostol Andrei..care este atat expresiva , cat si bine realizata...dragi jurati..pentru mine sunteti o dezamagire...concursul este unulul dintre cele mai slabe la care am participat...imi pare rau ca m-am inscris..nu m-ar fi deranjat sa vad fotografii exceptionale..insa clasamentul este slab...Apropo...un alt loc 3 , Lucian Pirvulescu...numai portret nu este ....cred ca majoritatea nu stiu conceptul de portret :) Spor pe mai departe, dragilor!! ..afiseaza tot comentariul
4
1
ovidiu
ovidiu a scris pe 03-04-2014 la 13:11
Portretul lui Andrei Apostol este estetic perfect dar mie unul nu-mi spune nimic, doar inca un banal portret de copil care priveste spre ceva, cineva. Cu tot respectul pentru autor, lucrarile sale sunt exceptionale. Cat despre "fumator" conteaza foarte mult momentul surprins si efectul dat de fumul de tigara intregului cadru. Iar chipul din fundal Portretul lui Andrei Apostol este estetic perfect dar mie unul nu-mi spune nimic, doar inca un banal portret de copil care priveste spre ceva, cineva. Cu tot respectul pentru autor, lucrarile sale sunt exceptionale. Cat despre "fumator" conteaza foarte mult momentul surprins si efectul dat de fumul de tigara intregului cadru. Iar chipul din fundal poate fi interpretat ca fiind tanarul fumator privindu-se pe sine peste ani mancat de acest viciu. Comparand cele 2, fumatorul mie unul imi place. ..afiseaza tot comentariul
1
2
STANCIOIU ALINA MIHAELA
STANCIOIU ALINA MIHAELA a scris pe 08-04-2014 la 01:06
Explicatia nu ma convinge...cum spuneam..un portret banal cu fum de tigara...extrem de prost executat...miscat....cred ca ati vazut in aceasta fotografie mai mult decat era cazul.... Dca o sa imi spuneti ca e artistic..o sa va raspund ca o fotografie se analizeaza din mai multe puncte de vedere: tehnic, artistic, compozitional..etc, se dau niste noExplicatia nu ma convinge...cum spuneam..un portret banal cu fum de tigara...extrem de prost executat...miscat....cred ca ati vazut in aceasta fotografie mai mult decat era cazul.... Dca o sa imi spuneti ca e artistic..o sa va raspund ca o fotografie se analizeaza din mai multe puncte de vedere: tehnic, artistic, compozitional..etc, se dau niste note pentru fiecare, apoi se face o medie... dar nu ar trebui sa va spun eu asta, doar sunteti juriul :) !!! Din discutiile purtate si cu alti fotografi, cam toti au ajuns la concluzia ca jurizarea nu a fost pe masura... Explicatia data este ca unui incepator care, a incercat sa faca o fotografie..cea cu fumatorul...si a iesit ce a iesit...out of focus..miscata..etc..insa a incercat sa realizeze o compozitie artistica... Concluzia este: DEZAMAGITOARE!!! ..afiseaza tot comentariul
0
1
ovidiu
ovidiu a scris pe 08-04-2014 la 23:20
Pai nu fac parte din juriu. Sunt doar un incepator. Mi-am expus propria parere de amator, ceea ce am vazut eu in fotografie. Fotograful vrea sa spuna ceva dar privitorii pot vedea cu totul altceva, posibil si diferit intre ei. Nu te contrazic se vede ca ai habar in ceea ce spui vis-a-vis de estetica si tehnica folosita.
1
0
alina
alina a scris pe 09-04-2014 la 12:47
Nu am fost atenta la nume.. atunci se vede ca esti un incepator :)
0
1
Bustya Sandor
Bustya Sandor a scris pe 02-04-2014 la 11:20
Un vot mai coerent din partea juriului ar fi ajutat participantii la concurs (majoritatea amatori pasionati de fotografie) sa-si formeze o idee, cum ar trebui sa arate o fotografie buna.
Pana cand in luna ianuarie si februarie diferenta intre notele acordate de cei doi membri ai juriului era de unu sau doua puncte, in concursul lunii martie in topuUn vot mai coerent din partea juriului ar fi ajutat participantii la concurs (majoritatea amatori pasionati de fotografie) sa-si formeze o idee, cum ar trebui sa arate o fotografie buna.
Pana cand in luna ianuarie si februarie diferenta intre notele acordate de cei doi membri ai juriului era de unu sau doua puncte, in concursul lunii martie in topul juriului gasaim poze cu diferente de punctaj de trei, patru si chiar de cinci puncte. Ce sa intelegem din acesta? De exemplu: o fotografie de nota 9 din partea unui membru al juriului, respectiv nota 5 din partea celuilalt membru, este o fotografie buna sau una medie? Daca este o fotografie de nota 7, cum se explica supraevaluarea, respectiv subevaluarea? Poate sa spuna cineva, dupa ce criterii s-au atribuit notele?
..afiseaza tot comentariul
5
0
Andrunachi Adrian
Andrunachi Adrian a scris pe 02-04-2014 la 13:00
Arta nu e o stiinta exacta, din fericire, motiv pentru care evaluarea ei este intotdeauna subiectiva. Personal am evaluat lucrarile fiecarui participant dupa patru criterii distincte: estetica, compozitie, tehnica si emotia transmisa. Din aceasta perspectiva fiecare participant a avut sanse egale la castigarea acest concurs. Pe de alta parte, cu caArta nu e o stiinta exacta, din fericire, motiv pentru care evaluarea ei este intotdeauna subiectiva. Personal am evaluat lucrarile fiecarui participant dupa patru criterii distincte: estetica, compozitie, tehnica si emotia transmisa. Din aceasta perspectiva fiecare participant a avut sanse egale la castigarea acest concurs. Pe de alta parte, cu cat juriul este mai numeros, cu atat diferentele punctajului acordat de fiecare membru poate varia in egala masura. Totusi, inainte de a judeca rezultatele, haideti sa-i felicitam pe toti participantii, alaturi de castigatorul concursului. ..afiseaza tot comentariul
4
3
Jinga Gabriel
Jinga Gabriel a scris pe 01-04-2014 la 16:37
Felicitari castigatoarei si toata stima pentru lucrarea realizata!
Personal as avea rugamintea sa ne explice care a fost tehnica in care a realizat fotografia si in special ce metoda a folosit pentru focalizare.
2
0
Mandachi Dan  Alexandru
Mandachi Dan Alexandru a scris pe 01-04-2014 la 12:05
Felicitari tuturor !!
1
0
Andrei Varga
Andrei Varga a scris pe 01-04-2014 la 11:07
Se vor afisa notele juriului la toate pozele?
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 01-04-2014 la 11:13
Fiecare participant isi poate vedea acum notele primite.
0
0
Andrei Varga
Andrei Varga a scris pe 01-04-2014 la 11:15
multumesc frumos
0
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 01-04-2014 la 11:07
Vom anunta clasamentul final imediat dupa validare. Multumim pentru intelegere.
0
0
Jan
Jan a scris pe 01-04-2014 la 00:08
Deplorabil clasament, dar buna strategia de marketing.
2
0
Nikonisti
Nikonisti a scris pe 01-04-2014 la 11:14
Clasamentul final este anuntat dupa etapa de validare.
0
0
Males Codrin
Males Codrin a scris pe 31-03-2014 la 15:21
o sa castige o fotografie doar fatza cel mult bust, din pacate asta inseamna portret la unii
0
0

© Nikonisti.ro 2008-2018. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.