13 februarie 2012

in.DIA - Temple din Hampi

Hampi este cunoscut in randul turistilor in primul rand datorita numeroaselor temple din zona, mare parte construite in secolele XV si XVI, in timpul imperiului hindus Vijayanagara, dar unele datand si din secolul VII. Intrate in patrimoniul UNESCO, majoritatea sunt inca folosite ca lacase de cult, de aceea tarifele de intrare sunt diferite pentru indieni si turisti (10 rupii vs 250 rupii). Biletul este valabil doar in aceeasi zi pentru mai multe temple, aflate la o distanta considerabila unele fata de celelalte. Majoritatea insa nu percep taxe de vreun fel.

 

 

 

 

Templele sunt intinse pe cativa kilometri si ai nevoie de cateva zile bune pentru a le vizita. Exista varianta tururilor organizate de catre posesorii de ricse, dar sumele si distantele sunt de cele mai multe ori exagerate. Noi am ales varianta mersului pe jos si am reusit in 2 zile sa le trecem in revista pe cele mai importante: Vittala Temple, Elephant Stables, Lotus Mahal, Queen’s Bath sau Krishna Temple.

 

 

 

 

Sunt multe lucruri care te surprind odata intrat in monumentalele lacase de piatra: grandoarea constructiei, minutiozitatea detaliilor sau pur si simplu linistea ce le inconjoara, rupta doar de zecile de copii veniti cu autobuzul scolii, in uniforme perfect aranjate, foarte curiosi sa te cunoasca, sa dea mana cu tine sau pur si simplu sa apara in fotografiile tale.

 

 

 

 

 

Desi destul de obositor sa parcurgi cativa km pintr-un soare nimicitor, experienta este una care merita cu siguranta timpul si efortul celor care ajung in Hampi. Impastiate printre miile de bolovani, intr-un teren in mare parte arid, dar inverzit uneori de pajistile perfect aranjate, templele din Hampi spun calatorilor povesti dintr-o lume care, desi a luat sfarsit acum cateva secole, continua sa traiasca in coloanele de piatra.

temple, hampi



Adauga comentariu
Numele afisat langa comentariile dvs.
Nu este afisat public.
Daca aveti un site web, link catre el aici.

Optiuni alerte e-mail
Nu exista comentarii publicate. Fii primul care adauga un comentariu!

Articole similare |
Articole recente
Calatoria fotografilor Dan Dinu si Luiza Boldeanu in Desertul Iordaniei continua. Prima parte a articolului il puteti citi aici.   A doua destinatie a calatoriei noastre a fost Wadi Rum, desertul care face trecerea din sudul Iordaniei catre...
citeste tot
Plecam cu noaptea-n cap. Ca fotografi suntem obisnuiti cu asta, insa acum mijlocul de transport este unul inedit. Fiecare pas este o leganare in fata sau in spate pentru a compensa panta. Uneori mai alunecam de-o parte sau de alta... dar e...
citeste tot
In ultimii 3 ani am inceput sa calatoresc tot mai mult in zona Asiei de Est si placerea creste cu fiecare nou loc descoperit pe subcontinentul indian sau in indepartata Indochina. Uneori ma gandesc ca as putea locui in aceasta zona fara sa duc dorul...
citeste tot
In ultimele zile ale anului trecut am dat o fuga prin bazarul din Hampi, destul de faimos prin ghidurile de calatorie si la fel de aglomerat.  Bazarul este de fapt un amalgam de buticuri, tarabe, ateliere si nu in ultimul rand locuinte ale celor...
citeste tot

© Nikonisti.ro 2008-2024. Toate drepturile apartin Nikon in colaborare cu Skin.

JavaScript este dezactivat.

Aceasta aplicatie necesita JavaScript pentru a functiona corespunzator. Browser-ul dumneavoastra nu suporta JavaScript sau scripturile sunt blocate.

Pentru a vedea daca browser-ul dumneavoastra suporta JavaScript, sau pentru a permite rularea scripturilor, cititi ghidul online al browser-ului dumneavoastra.

Actualizare browser

Folosesti un browser vechi ce te va impiedica sa vezi siteurile moderne,inclusiv noua noastra versiune.

Pentru a beneficia de toate facilitatile oferite te rugam instaleaza-ti un browser modern,ai mai jos alternative gratuite.

Instalarea va dura cateva secunde.